Tommy Angelo??

2KCZ wie, że jak nie da chociaż jednego elementu powiązanego z mafią, to fani będą lekko zawiedzenie, co nie oznacza, że mafie 2 przekreślą.
Obrazek
Albo mi się zdaje albo gdzieś widziałem że w mafii II ma być małe nawiązanie do I
Salieri dosytal dozywocie Paulie nie żyje tak samo Sam, Tommy zostal zastrzelony w polowie lat '50.Chyba ze spotkamy sie z postacia pobaczna jak np. Salvadore ktory pkmaga nam sie wlamac do sejfu, Żolty Pete, Ralph, Vincenzo, Lucas Bertone, itp. . A o Tommym mozemy cos uslyszec tak jak ktos wyzej napisal.
Żolty Pete, Vincenzo i Salvadore, to nie za bardzo oni byli .... w podeszłym wieku, więc tych postaci chyba nie zobaczymy.
Ja podalem przypadkowe postacie jaki mi do glowy przyszly :-)
Ale mozemy sie spotkac z jedna z postaci z "jedynki" przynajmniej dla niektorych graczy bylaby to nizela ciekawostka :-D
Dla mnie była by to ogromna ciekawostka :-D
Chcecie kogoś młodszego?
Córka Franka ;)

Na obrazku z 2 postu widać ogromne podobieństwo.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Jest taka możliwość, jednak czy Mafia nie zabiła całej rodziny Franka?
muore il bandito, la mafia vive
Mnich napisał(a):

Jak dobrze pamiętam to o tym nic w pierwszej części nie wspominali.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Mnich napisał(a):

Przecież Salieri nie zabiłby rodziny Franka, sam mówił że chciał dać jego żonie pieniądze na utrzymanie. Mafia nie zabija niewinnych ludzi, jak sam Tommy mówił.
Niewinnych nie, ale jeżeli rodzinka Franka coś by wiedziała o działalności Mafii to założę się, że Salieri i na nich wydałby wyrok.
muore il bandito, la mafia vive
Ale na lotnisku Frank mówi coś typu "A teraz idźcie, ja muszę z Tomem załatwić jedną sprawę", wtedy to baba się pyta "Ty z nami nie lecisz?", mi się wydaje że jeśli by coś wiedziała to raczej by skumała że on go BUM BUM :P
A z resztą cytuję Salieriego (tego z gry) "Frank dba o LEGALNE interesy nasz rodziny" więc raczej więcej sie zajmował tymi LEGALNYMI interesami (oprócz hotelu xD).
Pozwólcie, że wypowiem się w tym temacie. Zgadzam się z Grishą, iż Joe i Eddie są bardzo podobni to tych dwóch panów, którzy zabili Tommiego Angelo. Sam myślałem, że to są właśnie oni. Jednak czy pamiętacie co powiedział jeden z nich tuż przed strzałem??

"Mr. Sallieri sends his regards" - "Pan Sallieri przesyła pozdrowienia".

Tak, więc myślę, że tej vendetty nie mogli dokonać Eddie i Joe. No chyba, że Sallieri miał jakieś koneksje z mafią z Empire City (o których nie wiemy) i przez jakiegoś bossa, z tego właśnie miasta, zlecił im to zadanie. Ale to są tylko takie moje przemyślenia :)
Mimo że Tommy'ego nie będzie w Mafii II to licze na jakąs wzmianke o nim, lub chociaż o mafii Salieri'ego, np. podczas rozmowy bohaterów. ;-) Z resztą, podobno w Mafii II ma być dużo takich smaczków nawiązujacych do pierwszej części.
Osobiście uważam, że jedna z misji będzie polegała, na zabiciu Tommy'ego. A wątek vendetty da się wytłumaczyć. Powiedzmy Mafia uwolni Salieriego z więzienia i założy on własną rodzinę. Nikt nie powiedział, że nasza trójka przyjaciół będzie należeć tylko do jednej rodziny. Być zostaną zdradzenie i szczęścia zaczną szukać u kogoś innego. Salieri powie: "Jeżeli chcecie zdobyć moje zaufanie- musicie zrobić coś jeszcze" i nakaże zabić Tommy'ego...
Obrazek
Obrazek