Opinie i propozycje zmian

Dzięki za zgłoszenie, już naprawione ;-)
Tak sobie myślę, i co mnie wkurza, to po edycji ostatniego postu nie jest pokazane jako nieodczytane, i przykładowo jeśli chce się o czymś nowym w danym temacie poinformować, a ostatni post jest nasz, to trzeba pisać 2 posta z rzędu, aby pokazało się u innych jako nieodczytane. Wydaje mi się, że dobrą opcją byłoby jeśli po edycji najnowszego postu, dany temat pojawiał się jako nieodczytany, ale np. z dopiskiem, że został edytowany, albo coś w tym stylu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Mefju, niby naprawione to co wcześniej zgłaszałem, ale teraz dzieje się podobnie gdy klikam w swój profil.
muore il bandito, la mafia vive
DonMateo07PL napisał(a):
Wydaje mi się, że dobrą opcją byłoby jeśli po edycji najnowszego postu, dany temat pojawiał się jako nieodczytany, ale np. z dopiskiem, że został edytowany, albo coś w tym stylu.

Samo forum nie ma takiej opcji o ile mi wiadomo. Staram się też unikać grzebania w plikach forum. Natomiast jeśli coś wykombinuję w tym temacie to dam znać.

Mnich napisał(a):
Mefju, niby naprawione to co wcześniej zgłaszałem, ale teraz dzieje się podobnie gdy klikam w swój profil.

Gdzie dokładnie klikasz?
Są chyba dwie możliwości wejścia w profil. Tak czy siak wyskakuje informacja : "Wybrane działy nie istnieją".

Obrazek

Obrazek
Nie jestem pewien dlaczego. U siebie nie mam takiego problemu. Ktoś ma podobnie?
Ja co prawda na fonie, ale opinia może się przydać. Patrzyłam na swój profil i jest normalnie, Mnicha też.
Obrazek
Wszystko już działa jak należy. Wystarczyło usunąć ciastka.
Szczerze mówiąc to nie wiem, jak ta sprawa wyglądała wcześniej, ale po modernizacji wyglądu, a w tym skryptów SB, adresy tam podawane bez "www" bądź "http(s)://" i innych prefiksów nie działają jako linki, tj. trzeba kopiować je do paska adresu ręcznie = irytuje.
Jestem niemal pewien, że tak było też wcześniej. Działa tak na całym forum, nie tylko na SB. To jest zależne od phpBB. Tak jak pisałem wyżej, staram się unikać grzebania w plikach forum i dlatego jeśli twórcy skryptu nic z tym nie zrobią to raczej tak zostanie.
Mam problem z dochodzeniem wiadomości. Pierwszą wiadomość wysłałem 3 stycznia, do teraz jest w folderze "do wysłania", zupełnie jakby listonosz się spóźniał, dzisiaj wysłałem drugą taką samą, do tego samego użytkownika, i również jest ciągle w folderze "do wysłania". Początkowo myślałem, że w tym folderze są do czasu sprawdzenia przez administratora, czy nie ma tam jakiegoś tajnego spisku etc. :-F, ale dzisiaj mój tok rozumowania forumowej poczty się trochę zmienił, nie jest przypadkiem tak, że wiadomości są tam do czasu ich odczytania, a potem dopiero pojawiają się w "wysłanych"? Problem jest też taki, że ten użytkownik był nawet dzisiaj na forum, a wątpię, żeby nie odczytał. To błąd systemu czy może jest tak jak myślę, i nie odczytał jej jeszcze?
Obrazek
Jeżeli wiadomość jest nadal w "Do wysłania" to znaczy że nie została odczytana. Kiedy odbiorca ją przeczyta to automatycznie u Ciebie leci do folderu "Wysłane". Wszystko działa elegancko bo kilka dni temu sam wysyłałem PW.
Dobra, dzięki. Myślałem, że po prostu coś się zacięło.
Obrazek
Zauważyłem, że po dodaniu komentarza w newsie nie można go potem edytować bo pojawia się informacja : "Nie masz dostępu do tej części strony."

Po co więc odnośnik do edycji, skoro nie można jej używać? :-P
Rzeczywiście, był problem. Już naprawione.