Mafia II została wykastrowana

To ty wymagasz od gry za 150zł tylko 10h gry i nic więcej gra to gra a nie jakiś film. Free ride powinno być na bank w jedynce było, to tym bardziej powinni taka opcje w Mafii 2 umieścić. Jak by było free ride, z 50 rozdziałów i drugie tyle modeli samochodów to by chyba kazdemu wystarczyło. Już nie chodzi o jakieś siłownie czy coś tylko żeby ta gra nie znudziła się po tygodniu, tylko jak jedynka żeby wracało się do niej.
Co do większej ilości rozdziałów. Kojarzycie te filmowe momenty, w których Joe, Henry i Vito bawią się w
? Sceny te zostały pokazane na zwykłych filmikach, a spokojnie można by z tego spleść 3-4 rozdziały dodatkowe związane ze sprzedażą towaru.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+, 3GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240 512MB.
Ale łatwiej im było scenke zrobić niż planować kolejny rozdział
Soldi napisał(a):
I tu właśnie widać,że chielibyście połącznie Mafii z Gta. Czyli fabuła wzięta z Mafii, a swobodai otwart świat z GTA, tylko po co?. Co było do roboty podczas Free Ride w pierwszej Mafii?? Nic - bezcelowe zabiajnie ludzi i jezdzenie taksówką to zabawa na góra 2h. Tak samo jak z Free Ride Extrem - jakies durne i głupie misje, w które nawet większośc graczy nie grało. Mafia 2 jest tym, czym miała być, czyli doskonałą kontynuacją jedynki. Prawdziwy interaktywny film gangsterski, który mozna porównać do "Chłopców z ferajny".

Większości osób gra się nie podoba, bo nie ma swobody. Jakby twórcy dali Wam swobode, to byłoby jęczenie, że to kolejny klon GTA. Mafia nie powinna być porównywana do GTA, bo to co innego. W jednej grze mamy dobrą, kinową historie Vita, a w drugiej dziecinne zabawy w gangstera.

Za dużo wymagaliście od trej gry. Za bardzo sę jaraliście i za duzo chcieliście, dlatego gra Wam sie nie do końca podoba. Ja chciałem dostać dobra opowieśc z klimatem i dostałem. Bo uważam, że dodatki z GTA są zbędne i nudne. Podsumowując. Jeśli chcecie swobody i możliwości, to Mafia nie jest dla Was.

Jeśli to prowokacja, to bardzo słaba.

Po pierwsze: freeride z pierwszej części zabrał mi więcej czasu niż fabuła. Fabułę przeszedłem i byłem zadowolony, że mogę coś jeszcze porobić. Pozabijać gangsterów, jeździć po mieście, kupować broń, robić pościgi z ww. gangsterami etc. Ale extreme freeride to była prawdziwie hardcorowa rozgrywka. Niektóre misje były trudne, ale czego się spodziewałeś, jeśli tryb nazywa się jazda EKSTREMALNA. EKSTREMALNA. Wiesz chyba co znaczy ekstremalna? To synonim słowa 'trudna'. A misje były bardzo ciekawe i wymagające. A satysfakcja z posiadania wszystkich prototypów w ogródku za domem była ogromna. Więc nie mów, że były tam durne i głupie misje. Aha, no i rozumiem, że znalazłeś się w posiadaniu jakichś statystyk, że wiesz, że we FREx większość graczy nie grało?
Soldi napisał(a):
I tu właśnie widać,że chielibyście połącznie Mafii z Gta. Czyli fabuła wzięta z Mafii, a swobodai otwart świat z GTA, tylko po co?. Co było do roboty podczas Free Ride w pierwszej Mafii?? Nic - bezcelowe zabiajnie ludzi i jezdzenie taksówką to zabawa na góra 2h.

No wiesz, nie takie bezcelowe, bo w tym trybie mogłeś robić co chciałeś. Ja na przykład bardzo dużo grałam w freeride, nie nudziło mnie w ogóle. Swobodna jazda była urozmaiceniem gry po przejściu, gdyby ktoś po ukończeniu fabuły chciał porobić coś innego. Jakoś do tej pory nie widziałam, żeby ktoś mówił/narzekał, że to połączenie Mafii i GTA.

Soldi napisał(a):
Tak samo jak z Free Ride Extrem - jakies durne i głupie misje, w które nawet większośc graczy nie grało.

No nie takie durne i głupie, dzięki nim można było powracać do Mafii. Kiedy miałam problemy z jakąś misją, zostawiałam to na dłuższy czas i wracałam do tego później. Była duma po przejściu czegoś hardkorowego.A poza tym dołączam do pytania Nivka - Aha, no i rozumiem, że znalazłeś się w posiadaniu jakichś statystyk, że wiesz, że we FREx większość graczy nie grało?

nivener napisał(a):
A misje były bardzo ciekawe i wymagające. A satysfakcja z posiadania wszystkich prototypów w ogródku za domem była ogromna.

O ile się mieściły ;)
Obrazek
Soldi dobrze prawi. Jeśli chcecie pełną swobodę to przerzućcie na Gta.
Autorzy zrobili z Mafii 2 bardzo dobry i w miarę możliwości realistyczny film gangsterski. Nie chcieli aby ten sam bohater po zakończeniu głównego wątku, biegał po mieście i faszerował ołowiem wszystko co się rusza. Chcieli, aby gracze skupili się głównie na oskryptowanej fabule.

Osobiście nie chciałbym ganiać ponownie za kosmitami i potworami.
I może to zabrzmi dość heretycko, ale coraz bardziej jestem przekonany o słuszności braku "swobodnej jazdy".

Część "swobodną" zostawili dla dodatku, gdzie nie ma większej fabuły i w którym nie przywiązujemy się do bohatera.
Jak widać graczom to nie wystarczy w dzisiejszych czasach : P. Na błędach trzeba się uczyć.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+, 3GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240 512MB.
oo ta fajna gra, przejście całej gry zajęło mi max 6 h na wysokim poziomie i w tym znalazłem 50 playboy`ów . I co dalej mam robić ? Grać od nowa jak jakiś pomyleniec ? Gra na jedno przejście .
realistyczna ? No ba zwłaszcza w scence gdzie
a cywile normalnie sobie chodzą koło tego xD
bardzo realistyczne jest też wychodzenie z przewróconego auta, po co mieli robić animację ? Po prostu niech postać się zrespawnuje obok , tak samo z wodą nie da się pływać a jak się wpadnie to się pojawia obok niej, kurde 2010 rok i real w tych grach naprawdę wysoki . Następny real, nie da się skakać , tutaj no comment -.-
Większość murków nie da się ominąć bo po prostu nie da się, a kawałek dalej takiej samej wysokości jest murek i da się ominąć -.- -.-
Co tam jeszcze by dodać, no głupie AI wszystkiego co jest w grze
i od cholery wymieniania niedociągnięć ....

W połowie mi to zwisa, bo na grę wydałem 60 zł , sam steam key

A tutaj przyszłe DLC do kupienia ^^
http://www.youtube.com/watch?v=Iy0nVslhfkk
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Akurat to, że przechodnie nie zwracają uwagi na chinoli, którzy dzgaja Henry'ego - jest raczej realistyczne. Widzą, że są to porachunki jakieś mafii i boją się zareagować. Być może, ktoś zadzwonił na policję - ale na obronę jegomościa - w żadnym wypadku. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Czy ty byś w tej sytuacji zrobił coś, więcej niż zadzwonienie na policję? Wątpię.
Stanął i się lampił, albo po prostu uciekł, a nie przechodził obok jak gdyby nic. :->
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Crew napisał(a):
No ba zwłaszcza w scence gdzie
a cywile normalnie sobie chodzą koło tego

A pamiętasz scenkę gdzie Morello zabija mężczyznę który uderzył w jego samochód? Tam też ludzie stali i się patrzyli...
Obrazek
CzarFace napisał(a):
A pamiętasz scenkę gdzie Morello zabija mężczyznę który uderzył w jego samochód?

Po pierwsze: nie wiadomo, czy go zabił. Nie wiemy czy ten mężczyzna zginął, więc nie wyciągaj pochopnych wniosków.

CzarFace napisał(a):
Tam też ludzie stali i się patrzyli...

Bo to był Morello. Miał w kieszeni policję Lost Heaven, więc ludzie nawet nie wołali policji. Zresztą, policjant stał obok i nic nie zrobił. Tu sytuacja była inna. To byli zwyczajni gangsterzy, którzy mogliby zabić przechodniów bez powodu. Morello nie zabiłby nikogo na ulicy bez powodu, bo to by mu nie uszło na sucho. Tego gościa sklepał na pokaz, żeby pokazać, że nie wolno mu się sprzeciwiać.
majkool napisał(a):
Stanął i się lampił albo po prostu uciekł, a nie przechodził obok jak gdyby nic.

Ludzie, którzy tamtędy szli, być może wiedzieli, że to sprawa Triady. Kto chce się mieszać w gangsterskie porachunki? Udawali, że nic nie widzieli.
Wiesz, jakby AI w grze był na wysokim poziomie to bym się tego nie czepiał ale wiem, że AI w grze jest głupie dlatego wiem, że chodzili sobie bo chodzili.
Tak samo jak zaczepimy jakiegoś klienta, bijemy się , żadne z cywili nie reaguje, dopiero jak koleś padnie spieprzają, to samo z bronią , mamy broń i cywile nic nie reagują na to, to samo jak celujemy w nich, nic po prostu sobie idą dalej
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Crew napisał(a):
maqczo napisał(a):
no troche racji masz historia jest dobra ale niestety widac braki w grze. Wydaje mi sie ze 2k czech dobrze zrobili swoje ale ilusion software kazalo zmodyfikowac ja-wyciac misje. Co do swobody to mogla by ona byc bo ja np lubie cos w stylu prawdziwego zycia.

ilusion software to 2k czech

chodzilo mi o 2k games ktorzy sa raczej troche nad nimi i oni kierowali wszystkim.

wogole dobry filmik Crew ! prawda jest tam zawarta
Crew napisał(a):
to samo z bronią , mamy broń i cywile nic nie reagują na to, to samo jak celujemy w nich, nic po prostu sobie idą dalej

Mnie osobiście dziwi, że skoro zrobili reakcje (różne na widok broni i celowanie w kogoś) dla gangsterów na ulicy i innych uzbrojonych osób (wyciągnięcie broni lub również wycelowanie jej w nas), babek w sklepie (gadka w stylu "myślisz, że mi tym zaimponujesz?" lub prośby o miłosierdzie i schowanie się za ladę) to nie mogli dopisać albo skopiować trochę kodu i nagrać kilka gadek aby reszta przechodniów zachowywała się podobnie.

A wracając do broni białej i innych rzeczy które zostały w plikach gry, a jak widać są skończone lub prawie gotowe (pałki niby tylko są i nie działają ale były wczesne gameplaye w których postacie ich używały) to jeśli ich nie wydadzą w formie patcha albo nawet płatnego DLC (co by wskazywało na motywy finansowe) nigdy nie zrozumiem twórców czemu to usunęli sami sobie szkodząc...