Ja powiem tak:
Dostrzegam błędy tej gry. Nie jest ich dużo, ale nie jest tak mało. Jednak niemiłosiernie wkurza mnie pierdzielenie o sandboksie. Czy pierwsza Mafia była sandboksowo lepsza od drugiej? Nie! A zgarniała najwyższe noty.
Natomiast jeśli chodzi o powycinane rzeczy - twórcom podwinęła się noga, ponieważ "odciski palców" zostawili w plikach gry. A dlaczego powycinali? Bo testerzy zapewne stwierdzili, że nie ma sensu trzymać tego i tego, że misja treningowa jest zła etc.
To samo z zakończeniami. Testerzy wybrali jedno, najlepsze, o czym otwarcie mówi samo 2K Czech.
ALE.
Jeśli dadzą mi te kilka opcji w DLC (bo misji.... w woju [?] raczej nie będzie), tzn. "wzrokowe" malowanie samochodów, jakieś tam interaktywne scenki i misje poboczne - zawiodę się. Może nie jakoś do bólu, ale na pewno odczuwalnie. Bo mogli to przecież z powodzeniem wrzucić do produktu za 120 ZŁOTYCH.
Woleli się jednak skupić na historii i samej historii. To moim zdaniem byłoby super, gdyby nie wspomniane 120zł za samą grę + kilkadziesiąt za DLC, gdzie to wszystko ma być (nawet ta usunięta wyspa, część miasta)
Mafii II daję SZCZERE 9/10, bo jednak to nie poziom na 10.
Takie moje zdanie.