Mafia II została wykastrowana

Też nie zajarzyłem o co chodzi z tym zrzutem. :lol:
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Ten zrzut to zrzut z innej mapy, italy
No way. :lol:
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
to 2K wydawcy itp. ''Kto daje i zabiera , ten się w piekle poniewiera '' :mrgreen:
A nie można by właśnie stworzyć jakiejś grupy co by własnie spróbowała coś odzyskać. Zebrać chętnych i coś spróbować zrobić :?:
To nie jest takie łatwe , to ze wyciagneli z plikow gry free ride nie znaczy ze wezmą wiecej , na pewno wydawcy zabezpieczyli sie po uszy przed takim czyms
Chyba nikt się nie zrazi jak nazwę twórców gry Mendami za to co zrobili co ?
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Crew napisał(a):
Chyba nikt się nie zrazi jak nazwę twórców gry Mendami za to co zrobili co ?

A niby za co? Skad wiecie, czy te rzeczy, które wycieły były w ogole w grze potrzebne? Skąd wiecei, czy DLC będzie coś w grze odblokowywać? Opanujcie się ludzie i nie szukajcie taniej sensacji.
Soldi napisał(a):
A niby za co? Skad wiecie, czy te rzeczy, które wycieły były w ogole w grze potrzebne? Skąd wiecei, czy DLC będzie coś w grze odblokowywać? Opanujcie się ludzie i nie szukajcie taniej sensacji.

Oczywiście, że nie były potrzebne. Ale za to byłaby duża frajda, gdyby były. Gdyby to wszystko było zawarte w grze (albo przynajmniej w Free Ride, byłoby coś do roboty) to gra starczyłaby na dużo dłużej niż te marne 10 godzin. Na pewno nikomu by nie zaszkodziło gdyby to wszystko było zawarte :-)
Obrazek
I tu właśnie widać,że chielibyście połącznie Mafii z Gta. Czyli fabuła wzięta z Mafii, a swobodai otwart świat z GTA, tylko po co?. Co było do roboty podczas Free Ride w pierwszej Mafii?? Nic - bezcelowe zabiajnie ludzi i jezdzenie taksówką to zabawa na góra 2h. Tak samo jak z Free Ride Extrem - jakies durne i głupie misje, w które nawet większośc graczy nie grało. Mafia 2 jest tym, czym miała być, czyli doskonałą kontynuacją jedynki. Prawdziwy interaktywny film gangsterski, który mozna porównać do "Chłopców z ferajny".

Większości osób gra się nie podoba, bo nie ma swobody. Jakby twórcy dali Wam swobode, to byłoby jęczenie, że to kolejny klon GTA. Mafia nie powinna być porównywana do GTA, bo to co innego. W jednej grze mamy dobrą, kinową historie Vita, a w drugiej dziecinne zabawy w gangstera.

Za dużo wymagaliście od trej gry. Za bardzo sę jaraliście i za duzo chcieliście, dlatego gra Wam sie nie do końca podoba. Ja chciałem dostać dobra opowieśc z klimatem i dostałem. Bo uważam, że dodatki z GTA są zbędne i nudne. Podsumowując. Jeśli chcecie swobody i możliwości, to Mafia nie jest dla Was.
Jakby nie patrzeć to większy % graczy ma wąty tylko i wyłącznie o brak tego śmiesznego trybu wolnej jazdy. Tak trudno było go dać od samego początku? Mogę się założyć, że twórcy wiedzieli o popularności tego trybu. Z pewnością większość niezadowolonych zmniejszyłaby swój poziom frustracji :P.

Soldi napisał(a):
I tu właśnie widać,że chielibyście połącznie Mafii z Gta. Czyli fabuła wzięta z Mafii, a swobodai otwart świat z GTA, tylko po co?

Zgadza się. Tego dzisiaj gracze oczekują od tego typu produkcji. Mają z tego frajdę.

Soldi napisał(a):
Co było do roboty podczas Free Ride w pierwszej Mafii?? Nic - bezcelowe zabiajnie ludzi i jezdzenie taksówką to zabawa na góra 2h. Tak samo jak z Free Ride Extrem - jakies durne i głupie misje, w które nawet większośc graczy nie grało.

Może kiedyś nie było nic do roboty, ale z pewnością dzisiaj można by już coś ciekawego wysnuć. A to, że Ty nie potrafiłeś zdobyć przynajmniej jednego samochodu w Free Ride Extreme to już inna sprawa. Widocznie logiczne myślenie, które w tym trybie się przydaje Ciebie przerasta.

Soldi napisał(a):
Mafia 2 jest tym, czym miała być, czyli doskonałą kontynuacją jedynki. Prawdziwy interaktywny film gangsterski, który mozna porównać do "Chłopców z ferajny".

Interaktywny? Nie, Mafia to liniowa do bólu gra, którą po 10h grania można odłożyć na półkę i o niej zapomnieć.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+, 3GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240 512MB.
Nie zupełnie Soldi
W pierwszej części mafii po misjach mogliśmy np. zajechać do Lucasa po jakieś dodatkowe zadanie i to było bardzo dobre, mieliśmy swobodną jazdę i oczywiście jazdę ekstremalną . A tutaj zupełnie nic nie mamy . te 8 lat co niby pracowali nad grą , to powiedzieć można , że zmarnowali ten czas lub przez te lata nad grą pracowało co najmniej z 10 osób , Gra wygląda jakby była robiona max 2 lata lub mniej
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Nie no :D Nazywanie GTA IV dziecinną zabawą w gangstera to absurd. ;]

Gra prócz tego, że ma mieć fabułę ma też być grywalna! To nie film. Jak Mafia II chciała mieć tylko fabułę to mogli nakręcić film, a nie robić grę. Owszem - fabuła, klimat itd. są bardzo dobre. Ale grywalność stoi na nijakim poziomie. Mamy rok 2010 a niektóre rozwiązania tego tytułu są tak archaiczne, że pamiętają pierwszą Mafie.

To nie miało być GTA, ale do GTA i tak będzie porównywane. A w tej konfrontacji jako całokształt nie ma najmniejszych szans. W przypadku GTA IV pieniądze jakie płaciłem były adekwatne do ogólnej jakości produktu. W przypadku Mafii II już nie do końca.

----------------------------

Już nie wspominając, że Mafia I i tak jako całość była lepsza od dwójeczki. Nawet dziś tak można powiedzieć.
no troche racji masz historia jest dobra ale niestety widac braki w grze. Wydaje mi sie ze 2k czech dobrze zrobili swoje ale ilusion software kazalo zmodyfikowac ja-wyciac misje. Co do swobody to mogla by ona byc bo ja np lubie cos w stylu prawdziwego zycia.
maqczo napisał(a):
no troche racji masz historia jest dobra ale niestety widac braki w grze. Wydaje mi sie ze 2k czech dobrze zrobili swoje ale ilusion software kazalo zmodyfikowac ja-wyciac misje. Co do swobody to mogla by ona byc bo ja np lubie cos w stylu prawdziwego zycia.

ilusion software to 2k czech