Mafia II DEMO

Podczas gdy jednemu panu zepsuł się silnik podbiegłem i zamknąłem maskę oto jak dalej naprawiał auto:
http://img832.imageshack.us/img832/8437/maskax.jpg
Minusem jest to, że nie można jechać gdzieś taksówką. Jest to opcja, której brakuje. Mogłoby być coś takiego jak np. w GTA IV.
Fajne jest to, że można parkować w garażu samochody (do 10) i z boku są ukazane osiągi owego auta, faajne też/.
Obrazek
właśnie grałem w mafie 2 demo na ps3 gra jest super polecam :-)
Witam!

Po pierwsze chciałem wszystkich przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
Zarejestrowałem się ponieważ mam pewien problem z Demo Mafii II. Jednak w związku ze zbliżającą się premierą gry i moim uwielbieniem do niej może posiedzę nawet dłużej :D

Do rzeczy:

Komputer:
Core 2 Duo 3,0gHz
3,25 GB RAM (normalnie 4GB ale tyle pokazuje [może nawet tylko tyle wyłapuje, nie pamiętam] XP)
nVidia GeForce 9800GT 1GB

Problem:
Podczas grania w demo, Mafia potrafi mi się przyciąć.... Gra lata płynnie i nagle stop na 1-2sec. Nie ma różnicy czy na MAX detalach czy na MIN i tak ma takie przycinki ;] Kiedy nie ma przycinek na maksymalnych wymaganiach normalnie chodzi płynnie i w ogóle. Po prostu powiedzmy co 4 min. staje na 2 sec. Ktoś wie co może być przyczyną? :/

Pozdro
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Ale podobno będzie kolejka, więc,to można uznać za plus. Ciekawi mnie, czy będzie można metrem jezdzić.
Przycina Ci może, bo masz 4gb włożone, a system XP - on chyba tylko wyłapuje 2gb - nie wiem, tak po prostu myślę.
Obrazek
Acozz napisał(a):
Masz zainstalowanego service packa 3?

Niby mam, ale nie mam. Mam tylko w rejestrze zmienione własności, żeby wyświetlało, że jest SP 3.
No i co z tego, że jeden GB ramu? Powinno się uruchomić. Pamięć ram nie ma nic do tego problemu.
Cougar napisał(a):
Przycina Ci może, bo masz 4gb włożone, a system XP - on chyba tylko wyłapuje 2gb - nie wiem, tak po prostu myślę.

Wyłapuje 3,25 ;) Mimo wszystko to nawet jak by było 2gb to nie powinny się takie rzeczy robić przynajmniej na najniższych? Don't You Think? ;)
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Jak myślicie na moim
i7 920 intel core
3x2 ram OCZ
GTx 295 GeForce Nvidia

Pójdzie mafia 2 demko
Pytam bo gta 4 na full nie odpaliłem i lagi były niezłe?
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
Powyłączaj wszystkie programy i spróbuj ponownie.

@up:
Oczywiście, że pójdzie. Tak w ogóle to nie lepiej samemu sprawdzić? Jest przecież demo dostępne za darmo.
MaaHoo,

spróbuj defragmentować dysk twardy.

Goodfellas napisał(a):
Jak myślicie na moim
i7 920 intel core
3x2 ram OCZ
GTx 295 GeForce Nvidia

Pójdzie mafia 2 demko
Pytam bo gta 4 na full nie odpaliłem i lagi były niezłe?

Przyszedłeś chwalić się sprzętem?! To chyba oczywiste że pójdzie na full bez PhysX'a.
Quatrox napisał(a):
MaaHoo,

spróbuj defragmentować dysk twardy.

Yyyy... powtórz :D Ogólnie jestem w tym zielony, coś kiedyś było z tym chyba (w sensie że robiłem to kiedyś) ale się nie pamięta dobrze :D Jak byś mógł to powiedz mi gdzie i co to robi ?

ps. Ciekawe jak będzie z gangami w Mafii II, w demo zauważyłem że jak się pojedzie do dzielnicy czarnych i zabije jednego z nich to wszyscy czarni lecą do Ciebie z bronią ;p Grubo :D

E: Poczytałem o defragmentacji, ściągam O&O Defrag Pro i zobaczymy ;)
Obrazek
Mi na jednordzeniowym procesorze 3ghz, 1gb ramu i gforcem 8500 na minimalnych detalach i 640x480 ladnie chodzi choc czasem sa spadki klatek, to i tak jestem pelen podziwu dla 2k czech za swietna optymalizacje
Heh, a ja się dziwię bo mi na sprzęcie nie za dobrym nie za złym (Procesor: Intel Pentium Dual Core 2,5 GHz, Karta: GeForce 9600GT 512MB, Pamięć: 2GB RAM), ruszyło na najwyższych detalach w 35 FPS. Co dziwniejsze gdy włączę PhysX na średnio to nie jest tak źle bo rusza w 21FPS. Oczywiście będę grał z wyłączonym bo wolę by gra chodziła z większą ilością klatek :-)
Obrazek