Mafia II DEMO

Soldi napisał(a):
A wiecie jak sprowokować kogoś? Bo mi ta funckja nie działa chyba...przypisany jest jej nawet odzielny przycisk, ale jak naciskam, to się nic nie dzieje.

Sprintem parę razy wbiegnąć na kogoś lub prawy przycisk myszy.
Obrazek
To dalczego w ustawieniach jest E - prowokacja?

Ja chcę tego uzyć.
Olimpus napisał(a):
Bart napisał(a):
Ja mam łatwiejszy sposób :)

Fix wyłączający ograniczenie czasowe w demie:
http://filebeam.com/16c96e23916bdc64067360d199dcc3c5

1 - Plik wrzucamy do Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\pc
2 - Odpalamy fixa i patchujemy.

GData wykryła wirusa Win32:Malware-gen

Mi jakoś nie wykryło :-> sam tego używam
jestem rozczarowany trochę .
1. Gdy bijemy się z kimś, inni normalnie sobie przechodzą jakby nic
2. Możemy w cywili celować, chodzić z wyciągniętą bronią, nic nie reagują
3. Strzelimy to kawałeczek uciekną i już normalnie się zachowują
4. Walniemy, porysujemy ich auta nic nie robią
5. Możemy potrącić ich samochodem inni nic nie reagują
6. Kradniemy stojący samochód lub komuś AI nic nie reaguje
7. policja głupia, samochodem to wszędzie wjedzie jak nas ściga
8. Mamy drugi poziom poszukiwania, gdzie policja chce nas aresztować, wystarczy szturchnąć jakiegoś przechodnia to , poziom poszukiwania zmienia się w upomnienie
9. Niebo sztuczne jak cholera, chmury stoją w miejscu
10. AI jak ucieka, lub policja nas ściga i jest płot to nie umieją go ominąć i się blokują, ciągle biegną w niego
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Nie cytuj posta wyżej - M.

Chłopie, nie ma gry doskonałej. Każda ma jakieś błędy, przecież twórcy gier nie są w stanie zrobić produkcji, która będzie realistyczna i do tego miała dobrą fabułę, i do tego była długa, i do tego się nie nudziła. Ja jestem ZACHWYCONY tym demem i mam nadzieję, że pełna wersja będzie najlepszą grą tego roku.

Co prawda masz rację do tych błędów, ale po cholere je wymieniać? Niech każdy zachowa swoje zdanie dla siebie i nie przekonuje innych, którzy twierdzą że demo jest bardzo dobre w odwrotny sposób.

EDIT: Teraz może ja podam Ci jakie plusy ma to demo:
1. Świetne stacje radiowe.
2. Misja bardzo wciągająca.
3. Bardzo ładna grafika.
4. Mistrzowskie cutscenki.
5. Auta świetnie się prowadzą.
6. Gra jest bardzo realistyczna- jak są ptaki na dachu i się trąbnie, one odlecą.
Bo od tego jest ten temat, żeby wymieniać się poglądami i spostrzeżeniami na temat dema.

Zaś co do błędów wymienionych przez Crew'a.

4. - Jak walnąłem w auto jednego z uczestników ruchu, ten wysiadł. Jechałem dość szybko więc nie miałem jak ogarnąć całą sytuację ale jestem prawie pewien, że facet wysiadł żeby mnie nawyklinać.

5. - Jak starałem się zrobić małe carmagedon, co by sprawdzić efekt szmacianych lalek, ludzie z reguły uciekali przed samochodem, sprytnie chowając się za przeszkodami. Wydaje mi się, że nie reagują tylko wtedy, gdy jedziesz wolno i potrącisz ich naprawdę lekko.

6. - Jeżeli masz na myśli osobę, której ukradliśmy samochód, reaguje ona tak jak w pierwszej Mafii. Atakuje nas lub prosi o litość.

10. - Z tym płotem różnie bywa. Czasem się blokują ale raczej nie na długo.

Anyways - co do AI i interakcji z ludźmi, te zastrzeżenia są według mnie słuszne. Nawet, jeżeli podałem przykłady na to, że nie jest tak źle, to tej interakcji według mnie jest za mało.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Sztuczna inteligencja wrogów mi się bardzo podoba. Nie zawiodłem się na niej.

Ja miałem przypadki że gdy kogoś stuknąłem to on nie wysiadał, jechał dalej. Jeden z nich chciał się bić! ;-)

No właśnie co do systemu walki to jest on naprawdę dobry. Vito korzysta ze wszystkich możliwości.
Obrazek
Propo tego systemu walki. W takim gangsterskim klimatycznym mordobiciu przydałoby się jednak parę opcji, których z reguły nie ma w grach (i trudno się czepiać i oczekiwać aż tyle smaczków itp w każdej kwestii, choć do Mafii idealnie by pasowało). Obejrzyjcie sobie Goodfellas jeszcze raz i powiedzcie mi, że nie chcielibyście przywalić rewolwerem (Tak jak Henry robi to z sąsiadem swojej panny) temu matołowi, co wam wjechał w tyłek. Albo uderzyć czyjąś banią o maskę samochodu (jak np Morello w pierwszej Mafii), potraktować kogoś tak jak Tommy (mówię o tym z Goodfellas znowu) właściciela restauracji - rozbić parę butelek o głowę, żeby człowiek nauczył się manier.

Mafia 2 to czasy, gdzie kończy się etos eleganckiego Sycylijczyka ubranego w płaszcz, chowającego Thompsona pod tymże. Tutaj przydałoby się trochę więcej "Szaleństwa".

Za coś takiego wybaczyłbym chłopakom brak kija bejzbolowego, który zdecydowanie bardziej pasowałby do tej części, niźli do pierwszej :)
Obrazek
- M a f i a P B F -
Ludzie to jest tylko demo...
Poczytajcie sobie napis który jest przy włączaniu gry
Wersja tej gry została skonstruowana dla demonstracji i nie będzie dostępna w pełnej wersji.
(Co zapewne oznacza to że te niedociągnięcia nie będą w pełnej grze, tak myśle)
TommyTheGun napisał(a):
Albo uderzyć czyjąś banią o maskę samochodu (jak np Morello w pierwszej Mafii)

Tak akurat mi się przytrafiło, tylko bójka miała miejsce właśnie w pobliżu auta. No może nie tak do końca jak Morello, ale było blisko ;-) Co do reszty to się zgadzam. Powinno być więcej brutalnych sekwencji walki - we wspominanym przez Ciebie Goodfellas była taka scena gdzie Henry i jego kumple zbutowali twarz jednego mafiosa. Idealnie by pasowało do wykańczania delikwentów ;-)
Tommy, tu już bardziej zaczyna się modern mafia w M2, ale to są dopiero początki, no i tutaj widziałbym baseballa w akcji, ale co zrobić.
Obrazek
jarek117 napisał(a):
Ludzie to jest tylko demo...
Poczytajcie sobie napis który jest przy włączaniu gry
Wersja tej gry została skonstruowana dla demonstracji i nie będzie dostępna w pełnej wersji.
(Co zapewne oznacza to że te niedociągnięcia nie będą w pełnej grze, tak myśle)

A co według Ciebie konkretnie zmieni się w przedziale następnych paru dni jeżeli chodzi o błędy, które tutaj podaliśmy? I za sprawą kogo?
Obrazek
- M a f i a P B F -
Brutalności jest sporo. Mi się nawet raz udało skręcić facetowi kark. Stałem blisko niego, coś przycisnołem i trach mamy trupka;)
Witam mój sprzet to:

Intel pentium D 2.8 GHz
ati radeon x550 256 MB
512 MB ram :/

Co ewentualnie musiałbym wymienić zęby mafia II poszła na najmniejszych detalach?
Skoro nie jesteś w stanie nawet poświęcić chwili aby poszukać odpowiedniego tematu na takie pytania, to zastanawiałbym się nad zmianą forum :)

Co do brutalności i systemu walki - zastanawia mnie ta prowokacja. Bardzo podoba mi się pomysł, że możesz komuś nawrzucać zanim zaoferujesz mu łomot - ale mi to nie działa. Ma być pod "e" - nic się nie dzieje.

E:

Swoją drogą ktoś już o tym pisał, że też miał z tym problem. Być może to kwestia konfiguracji klawiszy. Jak się dorwę do komputera kumpla to zbadam ;)
Obrazek
- M a f i a P B F -