Mafia II DEMO

Nie ma szans na zintegrowanej karcie graficznej.
Mnich napisał(a):
W takim razie mam pytanie, ponieważ nie jestem obcykany w sprawach komputerowych.
Czy na takim sprzęcie Mafia 2 by chociaż odpaliła?
procek - Intel Core i3-330M 2,13 GHz, 3MB L3 cache
pamięć - 2GB DDR3(z możliwością rozbudowy do 8GB)
karta graficzna - Intel HD Graphics(Microsoft DirectX 10)
system - Windows 7 Home Premium 64-bit
napęd - DVD-Super Multi DL drive
dysk twardy - 250 GB

Jak najbardziej gra by chodziła na tym sprzęcie gdyby była tu normalna karta graficzna nawet Geforce 8600 GT, zagrał byś komfortowo, ale musisz tu wcisnąć jakąś dobrą kartę
Siupak nie gram może na maxymalnych a na minimalnych troszke Minimalnych+ może...
Mam karte GeForce 8500 i gra mi się komfortowo jak dla mnie znakomicie ;)
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Demo całkowicie spełniło moje oczekiwania, ale...
- Czy w radiowozie da się włączyć koguta?
- Nie zauważyłem, aby w mieście pojawiło się pogotowie ratunkowe...
POCHWALE:

1. Bardzo fajnie sie strzela, postrzelony czlowiek zachowuje sie bardzo realistycznie, po smierci zamienia sie w ''szmaciana lalke''. Szczegolnie fajnie zachowuje sie pacjent ktory oberwie z shotguna z bliska potrafi poleciec kilka metrow i np. obic sie o maske samochodu i przeleciec na druga strone.

2. Jezdzi sie w miare fajnie, chociaz trzeba opanowac tryb realistyczny bo przy arcade samochod zachowuje sie naprawde dziwnie.

3. Latwo zginac, uciekajac srodkiem ulicy przed dwoma policjantami z najgorszym ekwipunkiem juz jestesmy skazani na smierc, nie dlatego ze dobrze strzelaja ale wystarcza 3-4 kulki i nas nie ma.

I Z ŻALEM:

1. Paskudny antyaliasting prosto z GTA 4 daje ten sam rozmazany efekt oddali , mozna oczywiscie odpalic gre na rozdz. 2500x1500 i wtedy nie ma problemu ale trzeba miec chory sprzet bo optymalizacja wcale nie jest taka swietna na moim 2x 2.5GHz - 4GB ramu - 9600gt 512mb to na full bywa roznie od 15 do 40 fps nie wiecej.

2. Ktos napisal ze ludzie dziwnie sie zachowuja gdy wyciagniemy bron.... Czyli chyba dostalem inne demo gdyz zanim nie oddamy strzalu mozemy latac z gnatem i celowac ludziom prosto w twarz a oni beda sie na nas bezczelnie patrzec.
tutaj np mamy komiczna sytuacje wyciagam colta celuje w pana z gazeta a on stanal i z usmiechem na twarzy rzucil "Have a nice day" http://i37.tinypic.com/1z5sqhh.jpg

3. Auta niszcza sie srednia, odpadaja rozne rzeczy ale raczej zawsze tak samo a o jakiekolwiek zgniecenia blachy jest dosyc ciezko.

4. [RACZEJ TYLKO DEMO] w demie mamy z 10 rodzajow samochodow, a na chodnikach mozemy czasem zobaczyc 3 takich samych npc obok siebie [DALEJ MAM NADZIEJE ZE TO TYLKO WINA DEMA] ; d

5. Ten maly skrawek mapy ktory mamy do dyspozycji mozna obleciec w 4-5 minut jednak miasto za mostem jest ze 3 razy wieksze co daje nam jakies 15 minut jazdy po calym obwodzie ; p
Tak, da się włączyć kogita - robisz totak samo, jak włączanie radia. Możesz nawet odstrzelić koguta;p

Fakt, nie ma tu pogotowia, bo może to jeszcze jest za wcześnie. Tak samo, jak mieliśmy otwierać zamki w autach, a w demku można tylko szybę wybić.
Hanys a oprócz tego jakie masz podzespoły, bo Mnichu ma całkiem dobrego kompa i myślę że jak by wsadził do niego nawet 8600 DDR3 to by mu dobrze na średnich leciało bez żadnych zaciec, choć lepiej by było jak by zainwestował w coś lepszego,nawet Radeona 4850 czy Geforca 9800 GT
Działa :D 9-15 fps... Ale jednak to wina sterowników.
"PhysX SDK is not initialized. PhysX system will be installed," to mi się pokazuje takie okienko po uruchomieniu. Zainstalowałem nowe sterowniki i to samo. Dodam jeszcze tylko, że gdy za pierwszym razem włączałem to mi się uruchomiło, tylko że była burza i odcięto prąd. Gdy godzinę później włączyłem kompa to pojawił się ten problem.
Pomóż ktoś, proszę!
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Pobierz ze strony nvidii oprogramowanie PhysX.
A jak włączyć radio, którym klawiszem, bo w opcjach nie mogę znaleźć... :roll:
Quatrox napisał(a):
Pobierz ze strony nvidii oprogramowanie PhysX.

http://www.nvidia.pl/object/physx-9.10. ... er-pl.html chodzi o to? Nie muszę usuwa przed tym wczesniej zainstalowanych sterowników?
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Blitzkrieg1410, wej w opcje, potem sterowanie i pojazdem. Tam będziesz miał takie ustawienia: następa stacja radiowa i poprzednia stacja radiowa. Koguta uruchamia się nastepną stacja radiową.
mam problem z uruchomieniem gry. Wyskakuje taki problem: (obrazek jest z internetu ale error jest ten sam)
Obrazek

Instalowałem sterowniki do grafiki i nic to nie dało.
Wiecie co może być przyczyną problemu?
Widzieliście, że w demie jest do zebrania 5 playboyów? :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)