Filip37 napisał(a):
w trójce 50-60, dalej Empire Bay, dalej historia Vita (nie jako człowiek na posyłki, ale ważny gość od Vinci'ego) mrgreen:
Moim zdaniem Mafia 2 była takim niewypałem, że nie warto sobie jej fabułą głowy zawracać Pomysł na lata jest dobry mimo tego, że od początku kiedy usłyszałem, że Mafia II jest w produkcji nie byłem nią zainteresowany Dla mnie Mafia to były lata 20-ste i 30-ste, a nie 50-te i Rock and Roll. Chociaż swoją drogą twórcy wprowadzili do Mafii 2 późne utwory bluesowe - niektóre nawet z lat 60-tych, a na początku lat 50-tych czyli w czasach kiedy dzieje się akcja Mafii 2 popularny był rhytm and blues oraz fortepianowy boogie-woogie więc za bardzo się nie popisali. Nie wspominając oczywiście o samochodach, które są z lat 1957, 1955 czy 1953.
Wracając do głównej części tematu to ja widziałbym Mafię III na przełomie lat 50-tych i 60-tych lub w latach... 20-tych i na początku 30-stych (do 1933 roku)
Wybaczcie, ale moim zdaniem twórcy powinni wybrać ostatecznie lata 50-te i 60-te, bo to były praktycznie ostatnie lata, aż tak dobrze zorganizowanej przestępczości. Uważam tak samo jak przedmówcy, że gdyby Mafia III byłaby w latach 70-tych i 80-tych to raz, że byłoby to GTA, a dwa, że nie wyobrażam sobie Mafii w takich czasach, więc albo zrobią Mafię 2 w okresie lat 50-tych i 60-tych ,albo powinni zrobić powrót to korzeni czyli do lat 20-stych i 30-stych lecz wtedy postawiliby sobie wysoko poprzeczkę, ponieważ nie pozwoliłbym zepsuć czasów w których dzieje się Mafia: The City of Lost Heaven.