Ciekawostki w grze...

Ciekawe ;-) . Ja to od razu zbiegałem na dół żeby do mnie nie strzelali, ale muszę wypróbować tego co napisałeś. :-D
Obrazek They never fight alone...
Można wejść. Jak się będziesz pchał to wejdziesz. Nie rozumiem tylko dlaczego jak się zostanie w tym mieszkaniu to zaczną strzelać . Przecież to chyba Tommy zadzwonił po nich.
Nie prawda. Tommy zadzwonił do Sama gliny wezwał ktoś inny. Znałem tą ciekawostke ale fajna.
Obrazek
Wydaje mi się jednak, że to Tommy powiadomił policję , ponieważ w rozmowie z Samem mówi , że nie wie do kogo mógłby się zwrócić z pomocą bo Paulie leży martwy.
To na 100 % nie był Tommy, możliwe, że Sam zadzwonił, z nadzieją, że to właśnie policja "posprząta brudy", a nie on. Poza tym nie ma na przerywniku, że dzwoni na policję i nawet gdyby to zrobił nie przyjechaliby tak szybko.

To jest całkiem zrozumiałe, że gdy jesteś w mieszkaniu Pauliego to oni próbują cię zastrzelić (to już nie jest zrozumiałe). Na "realu" też tak by było, policjanci dostają zgłoszenie o strzelaninie albo morderstwie w jednej z pewnych kamienic i jadą tam. Wchodząc widzą Toma. Co robi w takiej sytuacji policjant? Na pewno nie mówi "Łał, ale go pan zmasakrował, wyrazy szacunku", tylko jest to logiczne, że aresztuje go. Chociaż dziwne jest to, że od razu próbują go zabić. Wiedzą, że sprawca ma najprawdopodobniej broń, ale bez przesady.
Rozumiecie, ważne jest, aby umieć zachować równowagę. Równowaga – to dobre słowo. Bo facet, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast facet który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać.
nikt nie wpadł na pomysł że to Sam "zadzwonił" po policje? Miał połapane z władza tam był trup Tomy ubrany jak Gangster policja zawsze mogła powiedzieć że w samoobronie zabili bo Tomy miał broń Sam miałby z głowy Toma. Lub policja to byli gangsterzy przebrani- gdy uciekliśmy nie zabiją nas bo nie widzieli że my wychodzimy z tego mieszkania. czyli jesteśmy sąsiadem czy kimś tam i nic nie wiemy co się stało-wychodząc z mieszkania przy nich wiedzieli że to na pewno wspólnik trupa którego trzeba zabić.

Ja od siebie polecam ten filmik - MISJA W KTÓREJ RATUJEMY PAULIEGO. :mrgreen:
z tego co widzę to Polak zrobił.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Nie wiem czy ktoś pisał ale znam trzecie zakończenie misji lepiej do tego przywyknij

Auto jedzie do Works Quarters i się psuje , i koniec pościgu bo ... umierają ci tramwajarze :mrgreen: :mrgreen

Trzeba tylko użyć MafiaCon i lecieć za autem:
W filmiku przed misją "Dziwka" za plecami Tommy'ego i Franka widoczne są wieżowce których nie ma w grze.
Skul341 napisał(a):
Nie wiem czy ktoś pisał ale znam trzecie zakończenie misji lepiej do tego przywyknij

Auto jedzie do Works Quarters i się psuje , i koniec pościgu bo ... umierają ci tramwajarze :mrgreen: :mrgreen

Trzeba tylko użyć MafiaCon i lecieć za autem:

Ta ciekawostka to żadna nowość. Wystarczy jechać za tym samochodem do końca nie zabijając ich wcześniej.
Nie wiem czy już mówiono o tym ale w Works Quarter w południowo-zachodniej części stoi zaznaczone na radarze białym kolorem auto (w free ride). Jest to samochód Dona Salerego .
Czyż by to pamiątka :D
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Tu są podane wszystkie "poukrywane" w ten sposób pojazdy: gdzie-znalezc-lassitera-v16-appolyon-i-bruno-speedster-851-t205.html
Nie wiem czy ktoś już podawał tę ciekawostkę, bo nie śledzę aż tak tego tematu, ale w razie czego podam. W misji Omerta gdy trzeba Frankowi "przynieść" bilety postawiłem samochód tam gdzie była rodzina Franka (centralnie przy nich). Podczas filmiku samochód zniknął, a po filmiku znowu się pojawił :mrgreen: Normalnie David Copperfield :-P
Przepraszam za post pod postem lecz wtedy nikt by tego nie przeczytał :oops:
Grając dzisiaj w misję "Sarah" przed spotkaniem z chuliganami z ciekawości poszedłem w drugą stronę niż ona. To co zobaczyłem bardzo mnie zdziwiło...

Początek misji:

Obrazek

Biegnąc wzdłuż ulicy prowadzącej do parkingu widzimy budynek dla biedniejszych mieszkańców Lost Heaven:

Obrazek

Ale zaraz - tego budynku nigdy tam nie było. Znam LH jak własną kieszeń, ale wolałem się upewnić.

Następnego dnia w tym samym miejscu w misji "Lepiej do tego przywyknij":

Obrazek

Każdy może powiedzieć, że to mgła i budynku nie widać, ale zaraz się przekonacie na czym to polega.

Aby zobaczyć budynki z końca ulicy trzeba iść aż pod parking w Little Italy lecz... budynki w żadnym przypadku nie przypominają tego z poprzedniej misji! Na dodatek jest ich kilka!

Obrazek

Kolejny easter-egg/pozostałość po Becie. Ta gra wciąż mnie zadziwia.
Co do tej misji to:
Spójrz w stronę przeciwległą do baru - tam też widać taki budynek a normalnie stoi tam stacja benzynowa.
Spójrz na drzwi do warsztatu Vincenzo - są inne niż zwykle.
Rzeczywiście! Czyli wygląda na to, że cała ta misja jest "obsypana" easter eggami albo raczej pozostałościami po Becie.
Zresztą zauważyłem, że w Mafii jest kilka takich misji gdzie jest dosyć sporo pozostałości po Becie m.in. Sarah, Lepiej do tego przywyknij i Czysta gra.