Ciekawostki w grze...

Możliwe, że to po prostu ulica w Oakwood ;-)
Ciekawostka z ostatniej chwili. W misji "Śmietanka na kawie" po drugiej stronie zerwanego mostu jest identyczny samochód jakim jechał Morello , a trochę dalej jest samochód ze zwykłym człowiekiem , który jeździ po drodze i wpada w otchłań , a po chwili na jego miejscu pojawia się nowy.
Salieri Cię dorwie
Ja mam dwie ciekawostki, ale nie wiem, czy już ich ktoś nie napisał, bo nie chciało mi się przeglądać 27 stron :-) No więc tak:
1. W misji czysta gra jak jedziemy wyścigówką do Lucasa, to spróbujcie wjechać na tę wyspę, na której w kampanii wyborczej zabijaliśmy polityka. Zobaczycie co się stanie.
2. W misjii kampania wyborcza, jeśli zabijemy robotnika przy kanałach, a potem wrzucimy jego ciało do kanałów, to potem po zabiciu polityka i wyjściu z więzienia policja (lub detektywi już nie pamiętam) nie będzie nas ścigać.
Piszę poprawnie po polsku.
Nie mogłeś po prostu napisać , że nie da się na ten most wjechać bo się wpada do wody?
Salieri Cię dorwie
Mogłem, ale nie musiałem. :mrgreen:

Również nie musiałeś pisać tego posta, warn +1//dosia92
Piszę poprawnie po polsku.
Czyżby kiedyś Oakwood miało mieć nazwę Oak Alley?

Jak już pisał Rnaki, Oak Alley to ulica. W końcu Oak Alley = Dębowa Aleja.
Ja zaś odkryłem ciekawostki dotyczące momentu Rutynowej Roboty, gdy gonimy uciekającego gangstera:
1). Pojedźcie tam, gdzie w Wycieczce na Wieś trzeba było pilnować ładunków alkoholu. Tam koło farmy była rzeczka, do której nie dało się wejść (blokowała "niewidzialna zapora"). Teraz ów zapory nie ma, i można w tej rzece utonąć. Może nawet wpłynąć jakieś mniejsze auto, np. Bolt Ace. Trochę dziwne ;D.
2). Jeśli wjedzie się do tej rzeki, nad którą jest zerwany most (choć tutaj raczej nie zerwany, a w remoncie). Jak się do niej wjedzie, nie tonie się, ale wypada się z mapy.
Jeśli ktoś spyta, jak tam dojechać, skoro oddalenie się od uciekającego gangstera jest równoznaczne z porażką... wystarczy ostrzeliwać mu samochód, następnie go wyprzedzić, i dalej prowadzić ostrzał... kiedy limuzyna wybuchnie, jeśli do niej się nie podjedzie, misja będzie nadal trwać gdziekolwiek by się pojechało. Jednak jeśli się pojedzie blisko limuzyny, Tommy powie swój tekst i misja zakończy się.
W samouczku w rogu korytarza gdzie zaczynamy uczyć się jak być dobrym gangsterem jest ten człowiek , którego potem uderzamy kijem. Tyle , że na początku jest on niewidzialny ,ale można go zabić. Przy okazji mam pytanie : Gdzie w samouczku jest ten gangster którego można zabić? Słyszałem , że jest gdzieś za ogrodzeniem.
Salieri Cię dorwie
Wychodzisz z budynku > główną ulicą do końca > jest ogrodzenie. On jest za nim.
Wcześniej było wspomniane o Kampanii Wyborczej... jak robotnika tylko zabijemy, jak nie będziemy go wprowadzać do kanałów, to później, gdy już wykonamy tą robotę z więzieniem i gdy nas spotkają detektywi, to niedaleko, a mianowicie już przy tych kanałach, no może gdzieś tak niedaleko, będzie samochód pogrzebowy i (chyba) jeszcze kilku detektywów :)
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
W misji lepiej do tego przywyknij jak wejdziemy za tą bramę i rozwalimy jednego gościa z baseballem po prawo jest przejście jeśli ostrożnie tam wejdziemy zobaczymy...... kolesi włamujących się do jakiegoś budynku, nawet słychać jak się włamują ;-)
Na Wyspie Centralnej jest budynek , w którego oknach jakby odbijał się zachód słońca . W rzeczywistości to po prostu fragment nieba wsadzony przez twórców za ścianę budynku.
Salieri Cię dorwie
Jest także budynek przy wyjeździe z West Marshall Bridge na Central Island którego drewniane drzwi są tylko teksturą i można przez nie wejść do nieba.
W Swobodnej jeździe gdy rzucimy pod tramwaj granat wszyscy zginą wraz z maszynistą mimo to tramwaj będzie dalej jechał :))

W misji "KSIĄDZ" obok radnego i jego żony siedzi Sergio Morello
Obrazek
No to może i ja dam jaką ciekawostkę.
W misji "Kampania wyborcza - Na wieży" gdy nie trafimy pana Sewera, to on wsiądzie do limuzyny, a ta limuzyna zajedzie tylko kawałek za tekstury tego budynku na którym jest mównica. Można to sprawdzić Mafiaconem, jakbym mówił niezrozumiale :-D
Obrazek
Co do ciekawostki wyżej. Można jeszcze wyrzucić kierowcę, chociaż będzie on nadal siedział w samochodzie, ale to tylko pozory. Wsiadamy i odjeżdżamy a tekstura siedzącego kierowcy lewituje w miejscu.
muore il bandito, la mafia vive