Ciekawostki w grze...

Jeździłem kiedyś w Mafii tym żółtym autobusem (dostępnym u nas w downloadzie) i zauważyłem, że nim też można wozić pojedynczych pasażerów - to wygląda tak, jakby wsiadał tymi środkowymi drzwiami.

A teraz druga rzecz, Grałem ja sobie w Mafię z zainstalowanym City Bars Mod v1.0 i lokomotywą i byłem na parkingu za barem Salieriego i byłem poszukiwany przez policję (strzelali do mnie) - chciałem wejść do Baru Salieriego od ulicy, ale się nie dało i usłyszałem wtedy głos Pauliego, mówiący
najpierw zgub gliny

Czy coś takiego.

@robertRobin88 tylko nie wrzucaj na forum zdjęcia przedstawiającego plecak i łopatkę

Coś Ci się chyba pomyliło bo nigdy nie umieszczałem żadnego zdjęcia z łopatka . I jestem temu przeciwny o czym kilka osób wie. Nie mam nic do odkopów skoro jest temat nie zamknięty to czemu nie można było by w nim pisać? wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Ps. ciekawostki w grze a nie po modach. Ja mam kilka modów zainstalowanych i grając w greę tu nie ma słupków tu drzwi zanikają. Gra ma błędy po modyfikacjach przeczytaj ten temat była o tym mowa.I takie ciekawostki nas nie interesują.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Z tą łopatką to żartowałem :-F To, co ja napisałem to jest trochę "grubszy" błąd niż taki jak napisałeś

tu nie ma słupków tu drzwi zanikają

Może Ciebie nie interesują, ale innych może tak.
Ustalmy, że w tym temacie podajemy tylko ciekawostki z "czystej" Mafii.
Jak sie rzuci koktajlem w morze, to woda sie zapali, a jak sie celnie w jakiś statek, to on przeniknie przez ogień.
W misji odwiedziny u bogaczy, możemy podsłuchać rozmowę mężczyzn przy fontannie.
W misji śmierć sztuki, w filmikach tommy zawsze trzyma colta 1191, nawet jeśli w grze ma inną broń. (A tu mała rada: przed misją śmierć sztuki, oraz robota na boku jedź do żółtego pita).
W misji od Lucasa, gdzie trzeba znaleźć jakiegoś idiote, pod kościołem kręci się bezpański pies.
W innej misji od Lucasa, gdzie trzeba zawieźć chorego do lekarza, z trudem doczołga się do samochodu, a gdy będzie już przed drzwiami nagle wyprostuje się i szybko wsiądzie jakby był zdrowy (dla zmyłki, na zakręcie leży drugi ranny)
Zauważyliście, że krzaki, żywopłoty itp są dziwnie wytrzymałe? Jadąc 150 na godzine i wjechać w takiego krzaka, to sie można zabić, a drzewko ani drgnie.

//To ostatni twój post który edytuje. Proponuje najpierw dorosnąć a potem wrócić i pisać z sensem... -Cux
Co mogę więcej powiedzieć... po prostu ciekawy bug w grze Mafia - The City of Lost Heaven

http://www.youtube.com/watch?v=9suZ0rGwi9I

@down [hide="wysłałem raport jak coś"]Po co komentujesz ? Nie masz nic lepszego do roboty poza off-topem ? :~[/hide]
up@
było w tym temacie już 5 razy
na karcie 10,12,13,19,26

:A

Raporcik wysłałem przed napisaniem tego postu tylko nie rozumie po co wałkować cały czas te same ciekawostki .Bardziej czytelniej byłoby 1-2 karty z konkretami a nie 30 w których nawet dodający nie potrafi sprawdzić czy to już było.

Up@ nie mam co robić po to tu jestem żeby pilnować .

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Robertrobin88 ma rację, ta ciekawostka była w temacie już kilka razy, jednak nie można mieć do Ciebie pretensji, bo ciężko sprawdzić cały temat, którego jest 20-kilka stron. Robert nie powinieneś pisać niepotrzebnych postów, tylko wysłać raport. Pamiętaj następnym razem.

Wracamy do tematu. Każdy następny post offtopic będzie odpowiednio nagrodzony.
W misji od Lucasa, gdzie trzeba znaleźć jakiegoś idiote, pod kościołem kręci się bezpański pies.

1. To nie jest misja od Lucasa.
2. "Jakiś idiota"... on po prostu ma ksywę Joe Idiota.
3. To nie kościół tylko galeria.

W innej misji od Lucasa, gdzie trzeba zawieźć chorego do lekarza, z trudem doczołga się do samochodu, a gdy będzie już przed drzwiami nagle wyprostuje się i szybko wsiądzie jakby był zdrowy (dla zmyłki, na zakręcie leży drugi ranny)

No cóż, po prostu jest jedna animacja wsiadania do auta. I myślę, że to nie jest jakaś większa ciekawostka, każdy, kto grał w tę misję z pewnością by to zauważył.

No a teraz coś od siebie... W ostatecznym pojedynku z Samem jeśli już go mocno przestrzelimy (że trzeba go gonić po korytarzach), ale zabijemy w innym miejscu niż w jednym z korytarzy, to i tak demko będzie w jednym z tych korytarzy.
A jak zrobić, by Sama wyciągnąć w inne miejsce? Trzeba po prostu skoczyć z balkonu, wówczas spora szansa, że strzelanina odbędzie się przy schodach (gdzie znajduje się apteczka). Co ciekawe, jeśli odpowiednio skoczymy, nie stracimy nawet jednego punktu życia.
No, ostatnia misja ma to do siebie, że występuje w niej parę bugów. Wspomnę o tym, że jak już się włączy scenka przed zabiciem Sama, to można dalej poruszać Tomem. Oczywiście, podczas scenki Tom staje się niewidzialnym ale można strzelać (słychać i widać ślady po strzałach) i chodzić. Można także zajrzeć do ekwipunku i zabić tego drugiego Toma ze scenki - wtedy wyskakuje okienko "koniec gry". :-F
Obrazek
W rozdziale "Świetny interes", jak w trakcie intra na parkingu wpiszemy cumdal, to przed wejściem będzie stał drugi Tommy. Będzie tam aż do odjazdu.
Witam. Nie wiem czy ta ciekawostka była, ale w razie "W" zamieszcze ;-)
Otóż, szwedając się po Hoboken znalazłem luke w siatce, która umozliwia wejście, wjechanie na "nieużywany" plac.
Miejsce to znajduje się przy stacji Market Ave w Hoboken.
Ponizej screen który, chyba dobrze obrazuje którędy można wejść lub wjechać - robiony w trybie "swobodna jazda". W ekstremalnej też powinno działać.

Obrazek
Jak sobie oglądałem na youtube ciekawostki i tajemnice w mafii to zobaczyłem bardzo interesującą rzecz. Gościu po zabiciu Morella bodajże w misji Śmietanka na kawie jedzie do jego willi w Oak Hill i sobie po niej chodzi.

Spróbowałem czy działa i działa tylko, że można chodzić po małym obszarze podwórka i nie da się wejść do środka
Obrazek