Ciekawostki w grze...

Przy okazji aby uniknąć zbędnych pytań, ściągnij program fraps i przez niego zrób zdjęcie, bo jak wiadomo w Mafii nie da się robić screenów od tak.
muore il bandito, la mafia vive
NIE MA CZŁOWIEKA BEZ RĄK!!!! :-?
Dobra, starczy już tego. Jeśli jest jakaś intrygująca, niesamowita, niewiarygodna ciekawostka dodajemy screen - jeśli nie, przechodzimy dalej. Uprzedzając pytanie - w Google jest pełno informacji na temat tego jak zrobić zrzut ekranu (np. programem Fraps).
Mnich napisał(a):
CCCP napisał(a):
-w banku jednym z klientów jest prokurator z misji Odwiedziny u bogaczy

Nieprawda, to nie jest prokurator lecz Don Peppone, dla którego pracowali niegdyś Don Salieri oraz Morello, radzę przyjrzeć się dokładniej.

Oj przed chwilą dosłownie sprawdziłem wygląd radnego w misji u bugoaczy i tego kllienta banku i jednk jest to radny. Dobrze radzę się przyjrzeć. Co do misji z Morello to sa 4 zakończeia - nawet tutaj na forum ludzie piszą, że zatrzymali go przy lotnisku lub zabili z lupary,
CCCP napisał(a):
Oj przed chwilą dosłownie sprawdziłem wygląd radnego w misji u bugoaczy i tego kllienta banku i jednk jest to radny. Dobrze radzę się przyjrzeć. Co do misji z Morello to sa 4 zakończeia - nawet tutaj na forum ludzie piszą, że zatrzymali go przy lotnisku lub zabili z lupary,

Naprawde? Włącz sobie filmik na którym pokazane jest zdjęcie Dona Peppone i stojących obok niego Salieri'ego oraz Morello. Wtedy porównaj dokładnie.
Może zainstaluje dziś Mafie i zrobię kilka screenów aby pokazać ci jak grubo się mylisz...
Sprawa się skomplikowała. Otóż radny wygląda tak :

Obrazek

Zaś człowiek który jest w posiadłości radnego wygląda tak :

Obrazek

Widać ogromną różnicę między dwoma postaciami. A teraz pan z banku :

Obrazek

Zupełnie podobny do człowieka z willi oraz Dona Peppone z tego zdjęcia :

Obrazek

Więc zgodzę się jedynie z tym, że człowiek z banku przypomina tego z willi, jednak nie zmienię zdania co do tego, że to Don Peppone.
Mnich napisał(a):
CCCP napisał(a):

Naprawde? Włącz sobie filmik na którym pokazane jest zdjęcie Dona Peppone i stojących obok niego Salieri'ego oraz Morello. Wtedy porównaj dokładnie.
Może zainstaluje dziś Mafie i zrobię kilka screenów aby pokazać ci jak grubo się mylisz...

Chopdziło mi oczywiście o prokuratora ;-) Radny to wiadomo, że inne misje, ale pierwotnie wpisałem prokuratora a zatem wygląda jak prokurator. Don Peppone jest nieyraźny na tym zdjęciu, nawet nie wiemy jakiego koloru ma garnitur twarz także wygląda na starszą.
CCCP napisał(a):
Chopdziło mi oczywiście o prokuratora ;-) Radny to wiadomo, że inne misje, ale pierwotnie wpisałem prokuratora a zatem wygląda jak prokurator. Don Peppone jest nieyraźny na tym zdjęciu, nawet nie wiemy jakiego koloru ma garnitur twarz także wygląda na starszą.

Zdjęcie jest niewyraźne ale dobrze widać twarz Peppone, możesz ją porównać ze zdjęciem wyżej.
A za prokuratora zwracam honor ;-)
No niby się różnią szczegółami... ale przy tej grafice, to jak dla mnie wszystkie wymienione wyżej postacie wyglądają tak samo ;-)
Blitzkrieg1410 napisał(a):
No niby się różnią szczegółami... ale przy tej grafice, to jak dla mnie wszystkie wymienione wyżej postacie wyglądają tak samo ;-)

To popatrz na zdjęcie radnego a następnie Peppone. Widać ogromną różnicę w twarzy.
Dona Peppone charakteryzuje (według mnie) dość duży nos.

Myślę, że twórcy podczas produkcji gry nie przywiązywali dużej uwagi do takich szczegółów, tak jak my aktualnie ;-)
Już się pogubiłem czyje/kogo/podczas jakiej misji robione są screeny tzn. kto jest kim.
Radny to -> prokurator
a Don Peponne -> to facet z dużym nosem występujący w misji z bankiem, i podczas włamania do willi (jego model), tak?
Blitzkrieg1410 napisał(a):
Już się pogubiłem czyje/kogo/podczas jakiej misji robione są screeny tzn. kto jest kim.
Radny to -> prokurator
a Don Peponne -> to facet z dużym nosem występujący w misji z bankiem, i podczas włamania do willi (jego model), tak?

Radny jest na pierwszym zdjęciu. Kolejne screeny przedstawiają model Dona Peppone z ostatniego zdjęcia. Nie wiemy jak wygląda prokurator ponieważ wszystkie zdjęcia wskazują na to, że jego model został zastąpiony byłym szefem Salieri'ego i Morello.
a faktycznie jest różnica
No tak ale z tego co sobie przypominam to Don Pepone został zamordowany przez Salierego i Morelo dobrze mówie czy za dużo filmów Amerykańskich ??:D
PS:A jak Morelo odleci to co ? Misja nie powiodła się ??
Co do tego Pana z Shotgunem w garażu pod czas misji gdzie bierzemy Trunki...
Jeżeli w dobrym momencie go zabijecie znajdziecie błąd gdzie Shotguna przez tekstury scian da się wziąść :)
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."