Wymagania sprzętowe Mafii 2

Karta jest slaba...to nie ta epoka, jeśli chodzi o grafike
Przy takim sprzęcie lepiej sprzedać wszystko (cała zawartość obudowy, z obudową włącznie) i kupić nowy.
piskor napisał(a):
nie znam sie na komputerach to tez sie spytam
pentium(r) 4 cpu 3,00GHz, 768 mb ram
karta graf to geforce FX 5200
realtek ac'97

Absolutnie wszystko do wymiany... Przykro mi.
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
no dobrze dziekuje za informacje :)
barth89 napisał(a):
piskor napisał(a):
realtek ac'97

Absolutnie wszystko do wymiany... Przykro mi.

Nie do końca się zgodzę ;) Procek jeszcze da rade. W połączeniu z 2gb dobrego ramu i jakąś fajną kartą M2 odpali bez ścin. Chyba, że masz kase to wymień wszystko ;)
Obrazek
piskor napisał(a):
realtek ac'97

Może i procesor daję jeszcze radę, ale powtórzę się max by tu wsadził Geforce 6600-6800, bo płyta główna nie obsługuję więcej niż szynę AGP, żeby wsadzić nawet Geforce 7600 już trzeba mieć szynę PCI-Express, wiec cały komputer do wymiany.
Próbował ktoś grać na karcie GF 9500? Bo mam taką, a ona nie jest z najwyższej półki... Na jakie detale mogę liczyć?

Mam jeszcze procka C2D 2,5 oraz 2 GB ramu.
Myślę że na LOW będziesz miał +/- 25FPS.
Jeśli chodzi o AGP sam jestem w jej posiadaniu i można do niego kupic geforce 7950GT albo np HD3850 i wszystko ładnie smiga (potrzebny do tego jakis konkretny procek)
Ja w tej chwili sie nie martwie bo mam fajnego lapa i Mafia II na HIGH z 1280x720 ma ok 30 fps
(bez APEX'a bo komu to gowno jest potrzebne :D)
Zainstalowałem demo Mafii II, wszystko ładnie, pięknie, ale wątpię, by ta gra poszła na moim laptopie (ukazują mi się, co prawda, 3 twarze bohaterów, ale zaraz wywala mnie do Windowsa i system szuka rozwiązania tego problemu), a oto parametry mojego komputera:

Procesor: Pentium Dual-Core T4200 2 GHZ
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 3400
RAM: 3 GB
Pojemność HDD: 320 GB.

Za wszelką pomoc dziękuję.
EWENTUALNIE gdy podłączysz zewnętrzną kartę graficzną masz szanse pograć na minimalnych ustawieniach.
Czyli pogram sobie w Mafię II, oglądając na YT przechodzenie przez innych tej gry ;). Nie ma co się oszukiwać, gra mi nie pójdzie na takim sprzęcie i nadal pozostaje mi się zachwycać pierwszą częścią Mafii.
Pozwolę sobie na mały offtop:

@VincenzoMafia:

Albo pójść do kumpla z dobrym kompem :p Ja w ten sposób mam zamiar przejść grę, bo na nowy komputer mnie nie stać, z reszta kupowanie go ze względu na jedną grę (nawet tak dobrą) to głupota a kombinowanie jak odpalić Mafię na laptopie, żeby grać przy 5 fpsach też do mnie nie przemawia. Z kolei na PS3 Mafię 2 kupię ale takie gry zawsze wolałem przechodzić na blaszaku najpierw. Rozwiązanie jest proste - Sporo Mountain Dew Code Red, urlop w pracy, wizyta u kumpla i będziemy ciukać :) Tak przechodziłem pierwszą Mafię, niech tradycji stanie się zadość.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Tommy-mojemu koledze, który ma lepszego PC-a, nie poszło to demo. W takim przypadku-niech żyje YT! : d

P.S. Mając na myśli nie poszło, chodziło mi o grę przy 5 FPS-ach.
A u mnie demko chodzi jak złoto. Co prawda nie na najwyższych bo ramu trochę za mało ale mój 9500 GT udźwiga detale.