Wymagania sprzętowe Mafii 2

No ,może to troche zatamuje pytania "Czy mi pójdzie?" . Ale tak jak mówił "maqczo" to nie daje pewności. Czasem w podobnym programie miałem tylko w połowie rekomendowane ,a poszło mi na maksymalnych detalach. Więc patrzcie na to z dystansem.
Fan of Tommy Gun :D
Dokładnie, dodatkowo mogę przypomnieć co niektórym, iż na innym portalu związanym z Mafią 2, ktoś napisał recenzję z gry( 4 misje ), gdzie napisał także jaki miał sprzęt.

Nie znajdę tego teraz, ale kto chce niech poszuka. Mogę tylko potwierdzić, że Core 2 Duo, sądzę od serii e7500 (2,93Ghz) i lepsze(lub podkręcony) powinien podołać już Mafii 2 na full detalach. Więc ja się nie martwię bo to właśnie mój procek. Resztę mam lepszą więc nie pamiętam.

Owy test sprzętu jest dość trudny do zrozumienia, nie odpowiada na pytanie dokładnie, bo gdy tylko mamy minimalnie słabszy procesor od wymaganego uznaje nasz komputer za zbyt słaby. Nie kierujcie się tym testem, jednak na pewno da to niektórym powód do szczęścia , mniej więcej także dowiemy się, powtarzam mniej więcej, czy odpalimy Mafię 2.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
@thorbdg

Hey E7400 też nie jest zły. Bo to mój procesorek xD. 2.79Ghz i 3.25 GB RAM'u robi swoje : D

[Oczywiście mówimy full detale nie patrząc na PhysX ,i APEX . A nie sądze ,żeby wielu z nas miało takie dobre kart graficzne].
no raczej ; p

do PhysX potrzebna jest dodatkowa karta, bo ktoś mi mówił bodajżę na Chipie.pl, że bez jednej karty obslugującej fizykę a drugiej normalnie dzialajacej nie da rady odpalic tych dodatków. Chyba tylko GeForce 460 da radę, jako najnowsza produkcja. Powodzenia xD

zapraszam.
Jedyne co mnie ciekawi to czy nVidia APEX jest dostępna na kartach ATI.
Sam jestem posiadaczem takiej karty...
O wymagania się nie martwie bo wiem że jak GTA IV poszło na HIGH to mafia 2 pójdzie tym bardziej.
Jednakże jeśli komuś GTA IV chodziło ładnie nawet na medium to mafia będzie lekko się cięła na HIGH(tak myślę)
A jeśli wy boicie się o optymalizacje... Gra była robiona równocześnie na wszystkie trzy platformy więc nie ma czym się martwić :D
Z tego co czytałem ,to są opinie mówiące ,że optymalizacja na PC jest bardzo dobra (na pewno lepsza niż w GTA IV). No ,a tak w ogóle to Nvidia narazie króoluje jeżeli chodzi o współprace z twórcami gier. Sam mam GeForca 9800 GT i jestem zadowolony.
Oby te opinie o optymalizacji to były prawdą bo jak na razie na upgrade kompa nie mam kasy.

jarek117 napisał(a):
O wymagania się nie martwię bo wiem że jak GTA IV poszło na HIGH to mafia 2 pójdzie tym bardziej.Jednakże jeśli komuś GTA IV chodziło ładnie nawet na medium to mafia będzie lekko się cięła na HIGH(tak myślę)

Jeśli owa optymalizacja będzie podobna do tego porównania to powinienem zagrać bez przeszkód bo GTA IV chodziło u mnie na MEDIUM po zainstalowaniu patchy. Ale i tak czekam na demo aby się upewnić na 100%.
jarek117 napisał(a):
O wymagania się nie martwie bo wiem że jak GTA IV poszło na HIGH to mafia 2 pójdzie tym bardziej.
Jednakże jeśli komuś GTA IV chodziło ładnie nawet na medium to mafia będzie lekko się cięła na HIGH(tak myślę)

Rubbish ;) Nie porównujmy portu z konsoli z pełnowartościową grą na PC ;)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Rubbish to leży w koszu :P
A poza tym ja już bardzo długo nie widziałem gry która była robiona tylko pod kątem PC...
Witam mam pytanie.
Mam komputer o następujących wymaganiach sprzętowych.
Czy na moim sprzęcie ruszy oczekiwana gra MAFIA 2.
Pamięć ram 4gb
Windows 7 Home Premium 64bit PL
Procesor Intel Pentium Dual-Core E6500 (2x 2,93Ghz)
Karta graficzna Geforce Gigabyte GTX 470 1280mb.
Dysk Baracuda 500gb
Zasilacz 750W Cheftec.
Proszę was o odp. :-)
Tak, pójdzie na max...
@UP pewnie że ci ruszy, podejrzewam że na maksymalnych, moze uruchomisz nawet PHYSX i APEX na mimimalnych, ale tego bym jednak nie próbował bo to jednak duże obciażenie dla jednej karty graficznej, jak najbardziej uruchomisz na maxa bez tych bajerów :-D

EDIT: Sprzęt masz dosyć dobry, jednak aby uruchomić PHYSX trzeba mieć dwie karty graficzne
Oskisko napisał(a):
Tak, pójdzie na max...

A co z physx czy na średnich będzię mi cieło.
Procesor mam dobry i jest w tej chwili najszybszy z dwóch rdzeniowych firmy Intel :-)
Nie będę używał Apexa bo nie mam zestawu 3d więc odpada.
Procesor Intel Pentium Dual-Core E6500 (2x 2,93Ghz)

ktoś tu czegoś nie rozumie.
Twój procesor wcale nie jest dobry, ba, jest dość jakby to nazwać... zwykły. To że masz giganta graficznego, nie znaczy wcale, że Ci gra na maks. wymaganiach chodzić będzie.

Porównując twój procesor do mojego, można stwierdzić, że wiele się nie różnią (około 2% wydajności), jednak to nie zmienia faktu, że jest to za słaby(wg. rekomendowanych, optymalnych ustawień) procesor by udźwignąć Mafię 2 na full detalach. Pewnie będzie te 25fps, ale 25fps średnie, w niektórych miejscach na mapie, lub nocą może Ci gra się ciąć, zwłaszcza podczas padania śniegu czy większej ilości postaci na mapie, obiektów itd.

edit. ze smutkiem muszę stwierdzić, że ja się nie martwię o high detal, a to przez to, że po podkręceniu procesora mam 10% lepszą wydajność. Tobie doradzam też w jakiś sposób podkręcić procesor.

PhysX: z mojej wiedzy, może dość ubogiej, wynika, że nie włączysz PhysX'a. Twoja karta, to jedna z najlepszych kart GeForce, jednak PhysX spowalnia każdą kartę, gdzieś w testach na stronach internetowych, przeliczono o ile w karcie serii GF400(różnych modeli) spada wydajność po uruchomieniu PhysX. Obawiam się, że wydajność na tyle spada, by na jednej karcie na high detalach nie uruchomić PhysX'a , bo będzie się ciąć. Potrzebna jest druga karta do obliczania fizyki.

edit 2. Jednak po uruchomieniu PhysX, jeżeli karta graficzna to udźwignie, procesor będzie bodajże odciążony i najprawdopodobniej wszystko będzie gitara.

zapraszam.
Też posiadam Intel Pentium Dual-Core, ale E2220 2x 2,40Ghz w porównaniu nawet do C2D ten procek blado wypada, ale przynajmniej ma dwa rdzenie i jest lepszy od Pentium D, ale spokojnie zagra na średnio-wysokich

EDIT:Bull Shit każdy rdzen jest taktowany 2,4, widzę że sie znasz i to konkretnie. :!:

A ty co masz że sie wywyższasz?