Procesor Intel Pentium Dual-Core E6500 (2x 2,93Ghz)
ktoś tu czegoś nie rozumie.
Twój procesor wcale nie jest dobry, ba, jest dość jakby to nazwać... zwykły. To że masz giganta graficznego, nie znaczy wcale, że Ci gra na maks. wymaganiach chodzić będzie.
Porównując twój procesor do mojego, można stwierdzić, że wiele się nie różnią (około 2% wydajności), jednak to nie zmienia faktu, że jest to za słaby(wg. rekomendowanych, optymalnych ustawień) procesor by udźwignąć Mafię 2 na full detalach. Pewnie będzie te 25fps, ale 25fps średnie, w niektórych miejscach na mapie, lub nocą może Ci gra się ciąć, zwłaszcza podczas padania śniegu czy większej ilości postaci na mapie, obiektów itd.
edit. ze smutkiem muszę stwierdzić, że ja się nie martwię o high detal, a to przez to, że po podkręceniu procesora mam 10% lepszą wydajność. Tobie doradzam też w jakiś sposób podkręcić procesor.
PhysX: z mojej wiedzy, może dość ubogiej, wynika, że nie włączysz PhysX'a. Twoja karta, to jedna z najlepszych kart GeForce, jednak PhysX spowalnia każdą kartę, gdzieś w testach na stronach internetowych, przeliczono o ile w karcie serii GF400(różnych modeli) spada wydajność po uruchomieniu PhysX. Obawiam się, że wydajność na tyle spada, by na jednej karcie na high detalach nie uruchomić PhysX'a , bo będzie się ciąć. Potrzebna jest druga karta do obliczania fizyki.
edit 2. Jednak po uruchomieniu PhysX, jeżeli karta graficzna to udźwignie, procesor będzie bodajże odciążony i najprawdopodobniej wszystko będzie gitara.