Wymagania sprzętowe Mafii 2

Ja jednak mimo wszystko planuje zrobić krok w przyszłość, zrezygnować z kupna PS3 i pozostać przy kupnie komputera. Budżet około 3500zł. Jakby to wyglądało ? Hmmm procesor Intel Core2 Duo E8600 3,33GHz, karta graficzna Palit GeForce GTX 285 2GB (2048MB), płyta główna Asus PQ5 premium, o reszcie jeszcze myślę... tj. ram, chłodzenie, zasilacz... monitor, etc., etc.

O Mafię 2 bać się nie ma co. Przy wyborze ww. podzespołów sugerowałem się również symulatorem lotów Microsoft Flight Simulator X.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Zależy w co lubisz grać, ale moim zdaniem komputer mimo wszystko to bardziej opłacalna inwestycja. Po pierwsze o wiele bardziej funkcjonalny. Po drugie w to co dobrze gra się na konsoli można i dobrze zagrać na kompie (przeważnie), a odwrotnie już nie zawsze, bo sory, ale granie bez myszki i klawiatury w gry FPP, lub TPP akcji takie jak Mafia czy inne Call of Duty, Medal of honor itp. to nie jest to samo. Niewygodnie jak cholera. Ktoś powie, że można się przyzwyczaić, owszem można, ale po co sobie utrudniać życie? Po trzecie do kompa możesz dokupić pada i już możesz lepiej grać na przykład w samochodówki, sportowe itp. Do tego również mało jest gier, które wychodzą na PS3, a nie wychodzą na PC, a za to sporo jest gier, które wychodzą tylko na PC, a na PS3 nie. Dla mnie osobiście kupno PS3 byłoby w moim przypadku bez sensu. Proponuję zrobić sobie podobny rachunek, na czym Ci najbardziej zależy. Jedyny minus to taki, że do gier na PS3 nie będziesz musiał modernizować sprzętu, a za parę lat kompa będziesz musiał, chociaż taki sprzęt jaki masz zamiar sobie kupić pociągnie jeszcze gry z co najmniej 5 lat naprzód. Może i więcej nawet. Ale zrobisz jak uważasz:)
Obrazek
No to ja się załamałem po przeczytaniu tego tematu. Mój sprzęt to: Intel Core Duo 1.80GHz, 2 GB RAM DDR2 i karta graficzna NVIDIA GeForce 8600GT 256 MB DDR3.
Choć na pocieszenie GTA IV mi chodzi, więc może Mafia 2 też jakoś ruszy... :-(
Obrazek
Obrazek
Procesor trochę słaby ;-)
Wiem właśnie, ale pieniądze odkładam na auto i teraz mam dylemat. Lepszy komp czy auto... Ale może zastanowię się nad tym jak już kupię Mafię i jej nie uruchomię
Obrazek
Obrazek
Zgadzam się z Mafioso. Procesor trochę za słaby może być na Mafię. Grę odpalisz, ale nie wiem czy na średnich zagrasz sobie płynnie. Ja mam Pentium Dual-Core 2,5GHz, 2GB ram, i kartę Nvidia Geforce 9500 GT 1024MB. Mam nadzieję, że zagram w Mafię na jak najwyższych detalach. Ale ponoć ma nie być aż tak niesamowitych wymagań. Mafia ma mieć mniejsze, bądź podobne wymagania jak Crysis. Więc jest to już jakiś odnośnik.
Obrazek
Dantes napisał(a):
...sorry, ale granie bez myszki i klawiatury w gry FPP, lub TPP akcji takie jak Mafia czy inne Call of Duty, Medal of honor itp. to nie jest to samo. Niewygodnie jak cholera. Ktoś powie, że można się przyzwyczaić, owszem można, ale po co sobie utrudniać życie?

Jedyna rzecz jaka mi się podoba w konsolach to spusty w padach. Można fajnie dawkować gaz jadąc jakimś autkiem :-)
Mnie się ostatnio karta lekko przysmażyła więc będę musiał znów zainwestować w sprzęt:D Ale wiem, że warto :D
Mnie na kompa nie stać niestety :-? Ale za to mam Xbox,a 360 i jestem zadowolony. Według mnie Xbox posiada dużo gier takich co na komputer nie wyjdą raczej nigdy. Muszę sobie jeszcze dokupić 2 pada i Xbox Live i będzie granie :mrgreen:
Obrazek
Przynajmniej masz pewność, że Ci Mafia pójdzie:) Tylko będzie droższa trochę. Ja tam jednak zanim zagram w Mafię II na konsoli to na pewno co najmniej dwa razy przejdę ją na PC.
Obrazek
Od czasu, do czasu, (o czym kilku z naszym kolegów z MT dobrze zdaje sobie sprawę) przeglądam
forum 2KCZECH. Dzisiaj trafiłem na dość intrygujący post jednego z użytkowników;

"i have also posted same thread before writing Mafia 2 system requirements and u have added one thng(game to compare with) and that have changed everythng..........

well, mr.habbuba u saw somewhere....... I also saw somewhere writing

Many people are waiting for min system requirements of Mafia II - 2 'PC game' .The latest information that comes from 2K production of system requirements are

Minimum

Windows Vista SP1 or Windows XP SP3
Processor Intel Core 2 Duo 2.8 Ggz or AMD Athlon X2 64 3.0 Ggz
Ram 2g Gb, 20Gb Free Harddrive space
Video Card 512 mb NVIDIA 9400 or 512 mb ATI Radeon HD 3450

Recomended
Windows Vista SP1 or Windows XP SP3
Processor Intel Core 2 Quad 2.5 Ggz or AMD Phenom X3 2.4 Ggz
ram: 3 Gb, 20 Gb of free harddrive space
VideoCard 1024 mb NVIDIA 9600 or 1024 mb ATI Radeon HD 3870

Maximum

Windows Vista SP1 & Windows XP SP3
Processor Intel Core i7 2.8 Ggz or AMD Phenom X4 2.6 Ggz
Ram: 4 Gb, 20 gb of free harddrive space
Video card 2048 mb NVIDIA Quadro FX4700 X2 or 2048 mb ATI Radeon HD 4870 X2
when i saw this i became
and it have written "2k production says that" which i pointed out........
"

Ciekawe... :lol:
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Jeśli tak, to ich zlinczują za tą "świetną" optymalizację
Obrazek
Jeśli faktycznie byłyby takie wymagania, to mam nadzieję, że sobie pogram chociaż na średnich :P

Ogólnie - jak mogą być wymagania maksymalne? Tzn, że powyżej tych wymagań gra nam się nie odpali? :D
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Jak dla mnie to wypowiedź równie prawdziwa jak donos w gazecie o niebieskim słoniu latającym nad NY,Miami i Warszwą jednocześnie,a ludzi którzy go ujrzeli zamieniają się w niesamowitych robo-zombi...Ale jeżeli będzie taka optymalizacja to jak powiedział Bananamaciek "Zlinczuje ich" :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Nie no proszę Was, chyba w to nie wierzycie:) Takich wymagań chyba jeszcze żadna gra nie ma.

"Jak dla mnie to wypowiedź równie prawdziwa jak donos w gazecie o niebieskim słoniu latającym nad NY,Miami i Warszawą jednocześnie, a ludzi którzy go ujrzeli zamieniają się w niesamowitych robo-zombi" - lepiej bym tego nie podsumował:) Nie ma szans, żeby gra miała takie wymagania. No i z tymi Maksymalnymi wymaganiami to też pojechali po bandzie:) Powiem krótko: takie coś mogłem sam napisać. Nie dajmy się zwariować, wiadomo, że jesteśmy zniecierpliwieni dosłownie do granic możliwości, ale jednak bez przesady, nie wierzmy w takie bzdety. PLOTKA wymyślona przez jakiegoś użytkownika i tyle.
Obrazek