Mafioso napisał(a):
Teoretycznie powinno być odwrotnie niż piszesz. Fizyka będzie wspierana przez kartę graficzną, więc wydajność może być troszkę mniejsza niż na kartach ATI. Z kolei na kartach ATI nie będzie już aż takiego wsparcia (o ile w ogóle będzie na niej PhysX) silnika fizycznego, więc może to tam wypadać troszkę gorzej w tej kwestii.
Czyli prościej mówiąc - jest 1:1.
Aaaa :P To dlatego na forum JC wszyscy mówią, że JC2 działa lepiej na ATi, pomimo, że JC2 wspiera wszystkie bajery nVidii :P
edit.
Jeszcze coś dopisze - mam nadzieję, że ktoś zauważy - jeśli nie to stworzę nowego posta :)
Czy myślicie, że przesunięcie premiery wpłynie jakoś na optymalizację, albo wymagania Mafii 2? Tj. wymagania przez ten czas mogą wzrosnąć, czy gra może być lepiej zoptymalizowana?
Pytam, bo mam wrażenie, że mój komputer jest dobry... na teraz. Tzn. wszystkie gry, które wychodzą mniej więcej teraz działają mi bez problemu. Nie wiem jak będzie w przyszłości. No i jak taka Mafia 2 miała wyjść w maju/czerwcu to ok. Ale jak ma wyjść, dajmy na to, w październiku to już jednak jest pół roku różnicy, nowe wydajniejsze karty graficzne mogą być bardziej powszechne i coś co teraz by mi dobrze działało to za pół roku może być jednak już różnie - a nie ma co ukrywać, zależy mi, żeby Mafia 2 mi ładnie działała :P