A ja niemal popłakałem się ze szczęścia kiedy po kilku godzinach zabawy z ustawieniami, obniżaniem opcji graficznych, ręcznym edytowaniem plików odpowiedzialnych za renderowanie udało mi się odpalić na mojej maszynie w komfortowych 30 FPS Wiedźmina 3: Dziki Gon. Grafika wygląda przez to obniżanie brzydko ale mam to w nosie, gra jest tak kosmicznie dobra od strony fabularnej i technicznej, że słaba grafika wcale mi nie przeszkadza. Trzecia część przygód Geralta to klejnot w koronie chłopaków z CDP, wzięli wszystko co było zajebiste w dwóch poprzednich częściach, dołożyli to czego w nich brakowało i poprawili to co było w nich słabe i wyszedł chyba najlepszy komputerowy erpeg w jakiego przyszło mi grać. Wielki, otwarty świat (naprawdę wielki), zatrzęsienie zadań pobocznych, rzeczy do odkrywania i co najważniejsze znów genialna fabuła. Bardzo podoba mi się fakt, że cała historia i ogólny setting gry jest dużo mocniej powiązany z sagą książkową, to jest to czego mi brakowało w jedynce i dwójce. Powiększony został też bestiariusz o potwory, które pojawiały się w sadze, a których w grach brakowało. No i znów kapitalny, bardzo dynamiczny i intuicyjny system walki. Naprawdę ciężko wymienić wszystkie elementy, które sprawiają, że ta gra jest tak wspaniała. Cieszę się, że mam teraz wakacje i mogę grać w Wieśka bez niemal żadnych ograniczeń - za mną 50 godzin gry a czuję, że przede mną przynajmniej drugie tyle