Tommy Angelo??

Rnaki napisał(a):
A ja mam takie dziwne przeczucia, że misja będzie wyglądała tak:
Vito jest nowy w Rodzinie, a więc jego Don chce go sprawdzić. Vito jeździ sobie od jednego informatora do drugiego (podobnie jak w misji "Omerta"). W końcu dowiaduje się, gdzie jest poszukiwany zdrajca potężnej Mafii z LH - Thomas Angelo. Don Vita jest na niego bardzo zły, gdyż Salieri, jego dobry przyjaciel, trafił przez niego do celi.
Vito podał mu namiary na Tommy'ego i Joe razem z Eddie'm (czy kto tam miał go zabić [podobno zabić]) zostali wysłani. I my widzimy tylko cut-scenkę. Taką, jaka była w jedynce, tylko dłuższą i w lepszej rozdzielczości.

Ale to oczywiście tylko moje domysły.

Zbyt prosto to brzmi. Zbyt banalna ta misja. Myślę, że jeśli już będą jakieś 'smaczki' to będą to 'smaczki' (jakieś wspomnienia nawiązujące do jedynki, jakieś rozmowy, czy coś w ten deseń) a nie od razu całe misje.
Zagra się w grę się zobaczy ;D To tylko nasze domysły a jak to twórcy sobie wymyślili to przekonamy sie jak zagramy i przejdziemy grę ;D Mi coś tak się wydaje ze powstanie także trzecia część jak twórcy gry odczują spory zysk z wpływów z zakupu gry ;D
Enzo Moore napisał(a):
To tylko nasze domysły a jak to twórcy sobie wymyślili to przekonamy sie jak zagramy i przejdziemy grę ;D

Od tego jest forum, żebyśmy mogli sobie pospekulować czy posnuć własne hipotezy.

Enzo Moore napisał(a):
Mi coś tak się wydaje ze powstanie także trzecia część jak twórcy gry odczują spory zysk z wpływów z zakupu gry ;D

Trójkę jeszcze może bym chciał zobaczyć, ale chciałbym aby na tym się skończyło. Czwartej części nie oczekuję, dlatego że po prostu kończą się okresy w których można usytuować akcję :-P
Hmmm... TO z tą misją nie bardzo, w końcu przedyskutujmy fakty:
-Tommy'ego zabijają - jeśli to byli oni - Joe i Eddie, a nie Vito, więc może zobaczymy cut-scenke, ale to nie nam przyjdzie zabić pana Angelo.
-Ford Thunderbird (W Mafii Bolt Thrower a w Mafii 2 Smith Thunderbird), to samochód produkowany od 1955 roku, a, przypomnijmy, akcja dzieje się w późnych latach czterdziestych i wczesnych piędździesiątych, więc tą scenkę ujrzymy w późnych częściach gry. Zresztą, o ile się nie mylę, Tommy zginął w 1957 czy 1958 roku. Zakładam, iż ujrzymy tą scenkę w Epilogu.
-Grafika Mafii nie mogła odwzorować detalów ludzkiej twarzy, więc Eddiego i Joego możemy porównywać do tych mafiosów jedynie na podstawie kształtu twarzy, ułożenia uszu itp., równie dobrze to mogą być dwaj inny gangsterzy.
-Nawet nie mamy pewności, czy Tommy przeniósł się do Imperialnej Zatoki po zdradzie mafii, czy też nie wylądował w jakimś innym mieście.

Oczywiście nie zamierzam rujnować tych wszystkich domyśleń, ale podsumowuję fakty, a sądząc po niektórych teoriach to widać przyda się takie podsumowanie. Fakt jest faktem, Vito nie zabija Tommy'ego, więc jeśli nie dadzą twórcy możliwości kierowania kimś innym, to sami nie będziemy mieć okazji do zabicia go. Poza tym skoro egzekucja będzie w 1957 roku, to to na pewno nie są "Wczesne lata pięćdziesiąte".
Dlatego też mam dwie teorie dotyczące śmierci Tommy'ego:
-Albo w Epilogu opowiadane są dalsze losy mafii, i wśród tego będzie zadanie zlecone Joemu i Eddiemu. Z tego co czytałem, w aktach jednego z donów Empire Bay można wyczytać, iż jego sprzymierzeńcem był Don Salieri, który zginął w więzieniu w 1939 roku. Wątpię, aby Salieri mógł zlecić zabicie Thomasa 18 lat po swojej śmierci, więc być może ten Don z EB chciał wyświadczyć usługę swemu dawnemu sojusznikowi? Choć to dziwne, że Tommy mieszkał od lat w Imperialnej Zatoce i dopiero później zostaje na nim wykonany wyrok za złamanie Omerty.
-We Wprowadzeniu też być może użyją jakiegoś streszczenia, chcąc pokazać graczowi Lost Heaven na silniku Mafii 2? Śledzilibyśmy przez krótki moment drobne scenki z życia Tommy'ego, i odprawiony na nim wyrok.
Oczywiście nie wykluczam też, że Tommy się po prostu nie pojawi, choć mam nadzieję, że tak nie będzie. A tak swoją drogą, mam też nadzieję, że pojawi się córka Thomasa. Widzieliśmy już Sarah, Tommy'ego, a jego córka powinna w chwili śmierci ojca mieć 23 lata, więc pod koniec samej gry powinna mieć jakieś 18-20 lat.
Może scena z zabiciem Tommyego bedzie jako epilog i w tedy nie bedziemy sterować Vitem a Eddiem albo Joe'm.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
kacper1597 napisał(a):
Może scena z zabiciem Tommyego bedzie jako epilog i w tedy nie bedziemy sterować Vitem a Eddiem albo Joe'm.

Ale słuchaj akcja zabicia Tommyego toczy się w późniejszych czasach niż akcja mafii 2 ale no zobaczymy
Enzo, akurat pleciesz bzdury. Akcja Mafii 2 właśnie toczy się w latach gdy zamordowano Tommy'ego.
muore il bandito, la mafia vive
A niekoniecznie. Nie wiem jakie są daty graniczne, ale twórcy powiedzieli iż akcja dzieje się w późnych latach czterdziestych i wczesnych pięćdziesiątych. Angelo został zamordowany w 1957, co wskazuje na późne lata pięćdziesiąte, tak więc stawiam, iż, o ile motyw śmierci Tommy'ego się pojawi, to pojawi się w epilogu.
Hmmm ,no czy będzie jakiś epilog szybko się nie dowiemy. Moim zdaniem na pewno będą smaczki z jedynki ,ale takie posunięcie mogłoby być ryzykowne. Za dużo plątania by było ,a gra skupia się na Vito (stąd m.in. rodziały ukazujące tylko ważne momenty życia bohatera). Może jakaś informacja w gazecie na temat Angel'a?
Fan of Tommy Gun :D
W całości popieram poprzednika. Nie przesadzajmy z tymi 'smaczkami'. Maf mówił coś o ciekawostce w gazecie, gdzie jest wzmianka o Salierim. Prawdopodobnie coś takiego będzie z Tomem.
Może jakaś informacja w gazecie na temat Angel'a?

No wiesz, on ukrywa się przed mafią, więc wątpię aby pisali o nim w prasie ;).
Ja tam stawiam na scenkę w Epilogu, chociaż... Mam dziwne wrażenie, że Joe, bądź Eddie, albo obydwaj, zginą gdzieś w czasie gry, choć to tylko moje przeczucia.
No wiesz, on ukrywa się przed mafią, więc wątpię aby pisali o nim w prasie ;)

Jak go zabiją to wątpie żeby się dalej ukrywał.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
A ja mam dla Was bardzo ciekawy smaczek, zwróćcie uwagę na tą okładkę magazynu:

Obrazek

Cóż, pewnie teraz nic nie widzicie. Ale zwróćcie uwagę na lewy, górny, no tak prawie róg. Nieco niżej. Tam gdzie pisze "Read all about it". I teraz pewnie Was zamuruje, tam pisze: "Ex-Mobster Thomas Angelo Gunned Down". Czyli przeczytamy na pewno o tym w gazecie, ale... Jak widzicie, to jest na tle Vita i martwego mężczyzny na posadzce. Czyżby Vito go zabił? Trochę nielogiczne, ale jestem ciekaw co to oznacza. Jednak wiemy, że na pewno będzie wzmianka o śmierci Tommy'ego.
Jak pisze jak nic nie widac :shock:
Obrazek
Jak teraz nie widzisz to masz mocną wadę wzroku:

Obrazek