Tommy Angelo??

Wojtas WIELKIE dzięki za te obrazki. Mafii II nie mam bo nie uciągnie na PC. Na 100% (jestem tego pewny :mrgreen: ) będzie coś z Thomas,em Angelo oprócz tych obrazków z procesu.
Obrazek
Wojtas nie wiem czy miałeś szczęście z tymi ekranami ładowania, bo mi to tylko 3 teksty z zeznań Tommiego pokazały się i niestety często się powtarzały.
Podsumowując to wszystko. Tak dom trzeci od prawej to haupa Toma! xD
Dla niedowiarków:

Dom z M2 i z M1
http://dl.dropbox.com/u/5322887/Mafia2/ms2.png

I jeszcze porównanie z góry
http://dl.dropbox.com/u/5322887/Mafia2/ms3.png

Pierwszy od prawej dom inny niż 2 po lewej.
Taki sam układ ulicy. I normalne domy po przeciwnej stronie ulicy.

Oczywiście to nie jest porównanie dokładne 1:1 bo twórcy przy robieniu mafii 2 nie bazowali centymetr w centymetr do poprzedniczki.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Zły wniosek, kolego. Jak na razie wiemy tyle, że To jest dom bliźniaczo podobny do tego w którym mieszkał Tom. Znajdujący się na podobnym osiedlu.

I jasne, jest to wielce prawdopodobne, że to jego chata, coraz bardziej prawdopodobne, że pojawi się on lub informacja o nim. Ale jak na razie to tyle. Z tymi wnioskami nie ma co szarżować.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Was nic nie przekona xD
Bo zawsze powiecie że coś jest nie tak.
Albo komina nie ma, albo kropki pod dachem
Albo skrzynka na listy nie jest po tej stronie co powinna...
Ciekawe jak się będziecie tłumaczyć jak w pełnej wersji w pewnej misji traficie na ten dom.
A czy ja napisałem, że to na 100% nie ten dom? Na razie jest po prostu za wcześnie, żeby stwierdzić, że to na 100%. Podejrzewam, że tak, to może być to miejsce, bo jak sam napisałem - dom i osiedle jest zadziwiająco podobne. Ale nie nastawiam się, że to na stówę to i na pewno tak jest, więc mi tu nie jęcz.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Twórcy powiedzieli, że fabuła gry nei będzie miała nic wspólnego z pierwszą częścią ale powiedzieli też, że spostrzegawczy gracze znajdą pewne elementy z pierwszej gry. Jedną z takich wypowiedzi można było usłyszeć już dłuższy czas temu na necie i ja przynajmniej sugerując się tymi wypowiedziami stwierdzam, że może to być dom Angelo.

Swoją drogą pierwsza część chyba ma lepsza fabułę niż ta, oczywiście patrząc tylko po filmikach mogę to ocenić ale jak wiadomo pierwsze jest zawsze najlepsze.
Ja nie jęczę, ja stwierdzam fakt. Kto jęczy to jęczy :P
Więc faktem nie jest, że to dom Tommy'ego. Faktem jest to, że oba domy są bardzo podobne. To z kolei może nas prowadzić do dalszych podejrzeń - ale nie faktów. Fakty będą, jak pozabieramy pełne wersje gry z półek i przekonamy się co i jak. Nie widzisz tej różnicy?

BeeV - tak - i tutaj jest właśnie kwestia, której na razie nie rozstrzygniemy. Czy ten dom ma czemuś służyć, czy jest to smaczek dla uważnych graczy.

A jeżeli chodzi o samą fabułę. Nie chcę tutaj zaczynać tego tematu, ale również wątpię aby było co oceniać. Jestem pewien, że główne punkty zwrotne i to, co spoi całą fabułę w ciekawą (lub też nieciekawą) intrygę poznamy dopiero po premierze.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Co do domu to znalzłem kolejną nieścisłość, a mianowicie samochód w 1 wyjeżdza z zakrętu, gdzie nie ma budynków tylko są krzaki. W mafii 2 tam jest ciąg budynkow. Skoro Angelo został zabity w 57 roku, czyli gdzieś kiedy kończy się mafia 2, a wątpie żeby te budynki zostały zburzone i wyrosły tam krzaki.
2 spostrzeżenie to budynem w tle. W 1 wygląda to jak budynek ze szkła( zresztą wiadomo, że w takim budynku bedziemy sobie w 2 srzelac). W 2 widać inny budynek

Mam też jedno spostrzeżenie sugerujące, że to może być ten sam budynek.
W scenie morderstwa widać jak kierowca wysiada z samochodu i widać taką jakby plamę na asfalcie. W 2 też jest taka plama i wypada akurat pod nogi jak ktoś wysiada z samochodu
No cóż. Takiej dokładności nie należy się spodziewać. Nie należy zakładać, że podczas tworzenia epilogu do Mafii wiedzieli już dokładnie jak będzie wyglądać Empire Bay i oba osiedla (zakładając, że to te same) będą wyglądać identycznie w jednej i drugiej grze ;)
Obrazek
- M a f i a P B F -
Tak samo uważam, że wtedy po prostu nie zrobili tego porządnie, w końcu to tylko kilka sekund, a musieli robić trochę otoczenia. Nie pomyśleli wtedy, żeby pan Angelo miał podłączoną linię telefoniczną ;-) Jednak ta plama bardzo mnie zaintrygowała.
Przy robieniu pierwszej części nie mieli nawet w planach drugiej ale jak zauważyli jaką furorę zrobiła ta gra to po 8 latach wreszcie się doczekaliśmy a takie nieścisłości zrobili specjalnie żeby się zastanawiać co i jak czy to z 1 części czy nie itd.
Pewnie właśnie dlatgeo dali tak zrobione demo, aby jeszcze bardziej zachęcic graczy;)
Kolejne fragmenty zeznań Angelo:

(kliknijcie na obrazek, aby powiększyć)

Obrazek

Obrazek

A teraz chyba najlepszy fragment:

Obrazek

Jeżeli nawinie się coś jeszcze pod mojego Fraps'a - na pewno dam Wam znać ;-)