Aktualnie dobrze się składa bo uczę się LUA. I mam sporą wiedzę, gdyż z pod mojej ręki powstaje nowa odsłona Painkillera pod nazwą Painkiller Redemption (po dowody zapraszam na stronę painkiller.ugu.pl).
Więc w wolnym czasie zobaczę co i jak w Mafii 2 jest, i może coś pokombinuję, ale nic nie obiecuję. Mam tylko szczerą nadzieję że uda mi się w jakiś sposób doprowadzić Mafię 2 do stanu używalności pierwotnej. Naprawdę, było by mi przyjemnie. A może ktoś chciał by mi pomóc?
Od razu mówię, że nic nie obiecuję gdyż mam od groma pracy nad Painkillerem, ale skąd wzięło się nagłe zainteresowanie Mafią? A no stąd że pewnego pięknego dnia ściągnąłem mod o nazwie FreeRide, i przeglądając forum natrafiłem na kod, zacytowany przez użytkownika, oraz więcej rzeczy które wskazują na to że mafia po większej części wykorzystuje tylko jeden język: LUA! Przeglądanie plików również utwierdziło mnie w przekonaniu że Mafia 2 wykorzystuje stare (i najlepsze) rozwiązania, czyli zwykłe skrypty w najprosrzym języku, a skoro troszeczkę znam LUA, to nie zaszkodzi pobawić się w Mafii 2, ale pobawić tylko kiedy będe miał na to czas.