Dziwne błędy w grze

ewuria napisał(a):
... zaczęło się zapadać w asfalt, obracać wokół własnej osi a na koniec zaczęło spadać jakby w przepaść, pokazało się niebo i chmurki. Dziwne. :-)

Znane i (nie-) lubiane zjawisko w Mafii :lol:
Prawdopodobnie musiałaś się natknąć na "czarną dziurę" (miejsce gdzie nie było kolizji z otoczeniem) i wypadłaś z mapki gry. ;-)
Obrazek
Nie wiem czy ktoś to mówił ale jak odstrzelimy koła jakiemuś pojazdowi w którym znajduje się człowiek. Potem go wywalimy i wejdziemy do samochodu. To nowe koła się nam pojawią ;) stare oczywiście będą leżały ;)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Bo auto NPC i Twoje mają inny model (czyt. black00.4ds=NPC, black10.4ds=Twój wóz)
Póki nie wejdziesz w samochód, jest uznawany przez grę jako NPC. Gdy już wejdziesz do auta, gra uznaje je za Twoje.
Ale co ja będę tłumaczył takiemu specowi, pewnie wiedziałeś ;-)
Obrazek
Od siebie dodam tyle, że ten trik działa nie tylko z kołami, ale także z szybami i zderzakami. Co do wgnieceń, to pozostają, lecz znikają te ślady-rysy na karoserii ;-)
Obrazek
Obrazek

ja takie coś zauważyłem przy zabawie free camera
A więc to tak wygląda Tommy gdy celujemy w niebo :-> Creepy...
muore il bandito, la mafia vive
A mi w misji "świetny Interes" gdzy juz wszystki zrobilem ,wziolem ciężarówkę i pojechalem do magazynu.No i staje kolo ty ch ciężarówek a tu nic,dopeiro pochwili zobaczyłem ż e Sam nie wjechal do środka magazynu tylko nie mógł trafic w przejscie ! :mrgreen: Walił w ten mur samochodem i uderzał.W koncu wziolem go z auta i pojechałem z nim do środka przez lukę w ktorą nie mogl wjechać!
Wysiadłem z auta a on znowu wsiadł za kierownice i pojechal znowu uderzać w ten mur ! :lol: :lol: :-D :-D :-) :shock: :shock:

// Ostrzeżenie + 2 (zbyt dużo emotek + doublepost [+ offtopic])
W misji ,,Chwila relaksu,, gdy dojechalem ciezarowka do kryjowki gdzie byl Sam i Paulie to Sam zaczal strzelac ,,w niebo,,Moze to dziwne ale tak bylo :shock:
Obrazek
Wyczytałem niedawno o tej jaskini w kształcie głowy demona, co jest nad tunelem kolejowym w Ekstremalnej Jeździe, i jak się do niej dostać. Otóż, postanowiłem pójść tunelem jeszcze dalej, aż na sam kraniec mapy. Tam zobaczyłem ścianę, przez którą przeszedłem, i zacząłem spadać (Podobnie jest przy tzw "Efekcie czarnej dziury gdzie samochód wylatuje za mapę), widziałem niebo i chmurki, po czym nagle Tommy się zatrzymał i zginął jakby nagle było gdzieś podłoże.
Oprócz tego w misji "Chwila Relaksu" jak już pojechałem tą ciężarówką z cygarami do Pauliego i Sama to rozwaliłem Lassitera Fordora. Gdy Sam pojechał po dona, wsiadł to tego rozwalonego samochodu po czym zniknął.
Oprócz tego:
-Po upuszczeniu skrzyni (Samochód nas przejedzie lub naciśniemy przycisk upuszczenia broni) nie możemy jej na nowo podnieść.
-W misji Jazdy Ekstremalnej gdzie zdobywamy samochód Hillbilly gdy już zdobędziemy ten samochód, a zabijemy kolesia co nam zlecił tą misję, po odpaleniu samochód wybucha.
-Gangsterzy z Obrzynami mogą wystrzelić nagle mnóstwo pocisków naraz.
-Raz policja mnie goniła, więc wysiadłem z samochodu jak byłem niewidoczny. Policja przyjechała, policjanci zaczęli okrążać samochód. Ja, gdy mnie nie widzieli, ukradłem ich radiowóz i poczekałem aż minie czas poszukiwania mnie. Po tym jak minął, jeden z policjantów poszedł na chodnik i zaczął się zachowywać jak policjant idący pieszo, zaś drugi wszedł do radiowozu. Pojechałem z nim kawałek, po czym zatrzymałem się. Wtedy policjant wysiadł i też poszedł na chodnik zachowując się jakby nie był policjantem patrolującym miasto za pomocą radiowozu, a takim idącym pieszo.
Później sytuacja z pościgiem powtórzyła się, tym razem jechał Lassiter Police. Wtedy siadłem na tylnie siedzenia, gdy minał okres poszukiwania, policjanci wsiedli do samochodu, jechali ze mną na tylnim siedzieniu, po czym zatrzymali się, wysiedli, i też poszli pieszo patrolować miasto.
W misji " Świetny interes " , gdy musimy zawieść alkohol do magazynu Salierego ( uciekajac przed ludźmi Morello) , zamiast w ciężarówkę można wsiąść w inny samochód i choć nie jest załadowany ładunkiem gdy dojedziemy do magazynu misja zakończy się sukcesem , a jeśli mocno uszkodzimy ów samochód to gra skończy się napisem typu " Ładunek został zniszczony " , choć ładunku nie mieliśmy.
Salieri Cię dorwie
Carl5Z, przydatna ciekawostka, można wziąć szybkie auto i nie będzie problemu z przejściem misji.
Wystąpił taki błąd , otóż policja chciała mnie zastrzelić ( byłem poszukiwany) , więc pojechałem w ustronne miejsce aby schować się przed glinami , zastałem tam jednak pieszego policjanta , który we mnie strzelił i od tego postrzału zrobiło mi się nagle 101 punktów życia.Jednak dalej gdy dałem się postrzelić, traciłem punkty, więc wysłałem glinę na tamten świat.
Salieri Cię dorwie
W misji Czysta Gra uderzyłem w zepsutą wyścigówkę a ona normalnie pojechała jak inne, ale i tak na końcu pisało że zawodnik zdyskwalikowany :-P
Obrazek
Heh, ja widziałem chyba z 2 razy tego gostka z głową psa. Było to w swobodnej jeździe, na Wyspie Centralnej. Miałem raz też tak, że w misji Świetny interes, sam zaczął strzelać w mur, tak jakby się zaciął.
Obrazek
Dzisiaj , gdy przechodziłem misje " Robota na boku " , zastrzeliłem strażnika przy sejfie , a ten martwy zaczął się unosić aż zniknął w suficie.Drugim błędem jest to że gdy zastrzelimy pomocnika Żółtego Pita i Pita też to w następnej misji jego pomocnik otworzy klapkę w drzwiach , powie coś po angielsku i nie wpuści Tommiego do sklepu.
Salieri Cię dorwie