Dziwne błędy w grze

Faktycznie gdy ładuje wcześniejszą część to już jest dobrze, jednak wciąż nie wiem dlaczego tak się dzieje?
Obrazek
Obrazek
Modyfikacja nadpisała ten zapis gry - ot cała tajemnica :-)
A zna ktoś błąd z wiszącym w powietrzu samochodem? Wygląda to tak:
Obrazek
A jak to zrobić? Po prostu odwrócić jakimś sposobem nasz samochodzik do góry kołami (aby leżał w taki sposób). Chyba najskuteczniejszym sposobem na to jest rozpędzić się i wjechać na hydrant. A następnie zapisać grę i załadować od nowa. Auto po prostu po zaczęciu od nowa załaduję się po standardowej stronie kół, czyli od góry. Aby sprowadzić naszą furkę z powrotem na ziemię wystarczy ją dotknąć lub strzelić.
Sprawdzałem to tylko na trybie FR.
Obrazek
Obrazek
Odkopany temat :-P

Zauważyłem, że gdy jakiś samochód potrąci gangsterów, to automatycznie we mnie strzelają. Jest podobnie gdy stoję na chodniku - wystarczy, że przechodzący gangster "przestraszy się" mojego wozu i już słychać pyk pyk pyk.

Jest też ciekawostka związana z Boltem Thrower we FR. Gdy weźmiemy 2 takie, to po zapisaniu zostanie jeden. Jeżeli dodatkowo jeden z Boltów będzie poobijany, to po wczytaniu gry pozostanie taki, tyle, że będzie się zachowywał jak nowy (tzn. rozbite światła będą świeciły tak jak w nietkniętym aucie)

Gdy udaje mi się ukraść Lassitera V16 Police w misji, to mi na końcu piszą, że dodano go do garażu. Przy następnej misji, w garażu już go nie ma :-/
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
Gdy udaje mi się ukraść Lassitera V16 Police w misji, to mi na końcu piszą, że dodano go do garażu. Przy następnej misji, w garażu już go nie ma :-/

To akurat normalne. Po prostu policyjne samochody nie zapisują się w naszych garażach, choćbyśmy przywieźli ich z 1000.

Grałam dzisiaj w Freeride Extreme i pojeździłam sobie tym znikającym autem. Jak zniknęło całe wraz z Tommym, wysiadłam i pojechałam zapisać grę. Po wczytaniu od nowa Tommy nadal był niewidzialny :D i póki była okazja jeździłam po mieście i robiłam screeny bez Toma. Włączyłam grę jeszcze raz i nadal Tommy nie był widoczny. To jakiś błąd? Ponoć po kucnięciu powinien być znów widoczny, a próbowałam tego i nic.
Obrazek
Gangster napisał(a):
Ponoć po kucnięciu powinien być znów widoczny, a próbowałam tego i nic.

Prawdopodobnie to nie działa już po wczytaniu gry ;-)
Czyli Tommy zawsze będzie niewidoczny? I nic nie da się zrobić?
No to super :lol: Chociaż niewidzialnym Tommym fajnie się chodzi, bo nie zasłania nic :D
Obrazek
No nie wiem jak to się u Ciebie stało. Mnie też tak się kiedyś stało i spanikowałem, że tak mi zostanie.. Ale później wszystko wróciło do porządku, ot samo z siebie. Poczekaj, może u Ciebie też tak się naprawi.. :-)
Obrazek
Ja raz też miałem podobną sytuację. policja chciała mnie aresztować za brutalne zachowanie (gangster z nożem sterczącym z pleców) zostawili radiowóz i pobiegli za mną. po zrobieniu kolka wokół budynku wyłamałem zamek w radiowozie ( drzwi były otwarte, ale musiałem się włamać ) i się w nim schowałem. Gliny przybiegły, postały a jak uznali, że mnie zgubili poszli patrolować ulicę ( na piechotę ). :-D
Wczoraj miałem pewien błąd. Robiłem sobie masakrę w LH :mrgreen: , gdy nagle brakło mi amunicji..
Zacząłem uciekać przed wściekłym gangsterem. A tu taka rzecz! Tommy stanął jak wryty. Nie szło nim w ogóle ruszyć.

PS - Gra się nie zacięła, bo gangster mnie zabił i auta jeździły normalnie...
Obrazek
To ja miałem fajny bug z misja gdzie mieliśmy zawieść nie pamiętam co do jakiegoś magazynu. Przyjechałem do magazynu myślę pewnie sam bo nikt nie strzela i nic . A więc wychodzę po za bramę patrze a tu gościu sam się zablokował mianowicie jak jest koniec tego muru i jest wjazd mądry pan gangster zaparkował samochód pod skosem i biegną w samochód :D
A widzieliście może że w misji "Szczęściarz" jak jest taka Chatka na końcu gdzie jest tam 3 gości i jeszcze 2 podjeżdża takim dosyć starym Boltem Pickupem to zauważyliście że są tam otwarte drzwi i można wyjść na miasto zupełnie z innej strony :-)
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
No to ja sobie przed chwilką grałem i miałem dwa błędy, które mi na zdrowienie wyszły.

1. Atakuje samochód gangsterów. Jeden z nich jest już zabity, a drugi strzela do mnie z obrzyna bez ładowania! Zabił mnie.
2. "Wskakuję" do auta gangsterów, jeden z nich się pod nim czołgał. Odpalam i naciskam "Pedał gazu". On, tak jak zwykle, podskakuje, że mu się coś dzieje. Odsunął się. Wjeżdżam w niego z prędkością jakieś 5-10 km/h (przed nami była pusta droga) i umieram. Miałem chyba 66 % życia.

Pozdrawiam,
Rnaki
Zapewne znane większości użytkowników kolejne miejsce, w którym można "przenikać" przez ścianę :-D

Kod:
http://img1.vpx.pl/up/20100415/0725381068.jpg
http://img1.vpx.pl/up/20100415/0725493221.jpg
http://img1.vpx.pl/up/20100415/0726316592.jpg
W Jeździe ekstremalnej postanowiłam ukraść samochód :mrgreen: Tak tez zrobiłam. W momencie wsiadania kamera obróciła się frontem do twarzy Toma, auto było niewidoczne, zaczęło się zapadać w asfalt, obracać wokół własnej osi a na koniec zaczęło spadać jakby w przepaść, pokazało się niebo i chmurki. Dziwne. :-)
Obrazek