asfad napisał(a):
Jesli chodzi o multiplayer to ja jestem innego zdania . Zobaczcie w jakim klimacie jest taka Mafia 2 a w jakim by byl multiplayer nieoczekujcie ze w multi bylby fajny klimat :) zrobilby sie z tego zwykly deatchmatch wszyscy by biegali rzucali granatami strzelali z najlepszych broni w siebie itd :) napewno nic niezwyklego by to niebylo . JA uwazam ze multiplayer w naszych czasach jeszcze niejest dopracowany co innego gra ktora jest nastawiona na multi to zmienia postac rzeczy ,wojenne dobrze dzialaja ale gry fabularne to pozal sie boze :)
Święta racja, w sumie multiplayer, który dzisiaj znamy pasuje do gier typowo wojennych i zwykłego mordobicia ala gta. Ale mogli by tak zrobić: hermetyczny system, gdzie w obiegu jest określona ilość kasy, nie każdy może nosić przy sobie 3 walizki pełne amunicji i 100 granatów, dodać minimisje, może coś w rodzaju profesji (don, capo, zwykli soldati, ale także ludzie, którzy załatwiają wózki, cięższą broń etc.), dodatkowe domy, kilka baz-barów/knajp, zajmowanie terenów etc. Przydały by się npc, żeby to miasto cośkolwiek żyło.
Sporo można zrobić, by rozgrywka nie polegała na zwykłym ostrzeliwaniu się i korzystaniu z największej ilości bugów, by wygrać. Trzeba tylko siąść i wszystko zaplanować.