Moi kochani, otóż kilka spostrzeżeń z mojej strony.
Mało prawdopodobne wydaje się uderzenie ciężarówki w blokadę, ale co do wypowiedzi Mafioso... Tam wcale nie ma zakrętu. Droga, którą jedziemy, przed samym skrzyżowaniem, jest odcinkiem AB, ale jest ona prostopadła do prostej CD, która prowadzi na most. Spójrzcie niżej w celu zobrazowania...
a tutaj screen na potwierdzenie...
Tak więc dwie tezy mamy obalone. Nie uderzy ciężarówka i nie ma tylko zakrętu, tylko prosta AB prostopadła do CD. Druga sprawa... ktoś gdzieś pisał, że skoczą do wody, albo na statek... Jakiej wody ? Jaki statek ?
Kolejny mit obalony, jakoby Vito rozwalił barierki, samochód spadłby na statek, który akurat tamtędy przepływał po betonie, albo co śmieszniejsze, skok do wody z takiej wysokości... choćby i nawet tam była
(Tylko prosiłbym nie odpowiadać, że jak nie do wody to na beton, bo każe usunąć swoje konto...)
Moim zdaniem,
1. Po prostu ruszą, pochylą się, policjanci sporadycznie oddadzą ogień i przebiją się przez blokadę... następnie dalszy ciąg ucieczki, aż do "safe place".
2. Dadzą się złapać, zamkną ich na jakiś czas i wpłacą za nich kaucje.
3. Nie wierze, że jest stamtąd tylko jedyna droga prowadząca do celu... być może jest to jeden z wyborów, po którym zdecydujemy jak potoczy się dalej fabuła...:
a) złapią nas i na jakiś czas posadzą w pace.
b) wybierzemy inną drogę, co uchroni nas przed pudłem.
4. Albo po prostu nieudana misja...
skąd możemy wiedzieć, jakie niespodzianki szykują nam wydawcy ? heheh, z tego, co pamiętam, na żadnym z gameplay-ów nie było pokazane jak kończą się nieudane misje.
Moje zdanie