Przepraszam za lekki odkop, ale nie mogłem się powstrzymać
Ileż to telefonów przewinęło się przez moje łapy... Swoimi czasy cholernie się w to wkręciłem i zmieniałem je jak rękawiczki, lub kupowałem po kilka, bo każdy był w jakieś dziedzinie lepszy. Aktualnie posiadam nie najnowszego już dziś smartfona SE Xperia Neo V:
Mam go już od dwóch lat. Wcześniej używałem pierwszego LG Swift, o którym bym wolał zapomnieć... Xperia przez cały okres użytkowania spisuje się w porządku. Nic do tej pory się nie popsuło, jest szybki, można w autobusie czy na przerwie w szkole sobie na nim pograć, muzyka też w porządku, aparacik dostateczny, filmy w hd 720p wyglądają bardzo przyzwoicie. Czego chcieć więcej od dzisiejszego telefonu komórkowego? Kiedyś ludziom wystarczyło, żeby telefon w ogóle robił zdjęcia czy odtwarzał pliki mp3. Tamte telefony były bardzo zróżnicowane, przez co każdy był lepszy w czymś innym. Z rynkiem telefonów stała się podobna rzecz, co z gamingiem. Stare gry były bardziej innowacyjne, zróżnicowane, zaś dzisiaj ciężko o taki tytuł.
Mimo, że używam tej Xperii codziennie, to jednak często sięgam po starsze telefony z szuflady, by napawać się ich niektórymi elementami, które są znacznie lepiej wykonane niż w nowoczesnym smartfonie.
K750i - tym telefonem wykonuje dużo więcej zdjęć, niż Xperią... Mimo tylko 2mpx aparat robi bardzo ładne zdjęcia. Zawsze wychodzą kolorowe i bardzo przyjemnie wyglądają. Praca autofokusa (mimo że to pierwszy telefon, w którym wykorzystano tą technologie) jest idealna. Muzyka tutaj to czyste arcydzieło. Mamy megabass. Karta pamięci jak z PSP, Memory Stick Duo - Bardzo szybka
K800i przeze mnie nazywany cegłą
Wykorzystywany czasem do tych celów co telefon powyżej, lecz tutaj jest już nieco słabiej. Za to przyjemnie sobie czasem na nim pociupać w gry Java, które były bardzo popularne jeszcze kilka lat temu...aż się szkoła przypomina i przerwy, gdzie wszyscy z komórkami sobie coś przez BT przesyłali
Jakość rozmów i bateria są rewelacyjne.
Nokia 6020 deklasuje wszystkie moje telefony pod względem jakości rozmów jak i wygody użycia. Prosty, a zarazem funkcjonalny. Klawiatura bardzo wygodna.
Ech... Gdybym miał tak wszystko opisać co mi się wala jeszcze po szufladach
Powybierałem swoje ulubione.
Mimo, że lubię wszelkie nowinki technologiczne wracam i tak do starego, sprawdzonego