Playstation3 pod Mafię 2

Salwik napisał(a):
"Bez przesady"

Salwik napisał(a):
"Jakby każdy tak sceptycznie podchodził do tej metody zakupu, to zwyczajnie allegro by zbankrutowało i nikt by się tą stroną nie interesował"

Salwik napisał(a):
...a zdania innych of course szanuję...

Dziękuje ;-)

Wracając do tematu. Orientuje się ktoś, czy będzie możliwość korzystania z kierownicy w Mafii 2 ?
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Ja mam ten luksus, że komputerem - wystarczy mi do neciorka, muzyki i photoshopa - się nie przejmuję, konsolkę posiadam i gra gitara. Aczkolwiek w Mafię (choć z pewnością kupię na PS3) będę grał u kumpla przy kompie. Dlaczego? Bo wygodniej. Wolę ślęczeć przy klawiaturze i myszce przy starym dobrym Pececie niż wygodnie rozwalić się na fotelu przed projektorem multimedialnym z padem w łapie. Uzasadnione czy też nie, tak wolę i już :)
Obrazek
- M a f i a P B F -
Witam, mój pierwszy post z pytaniem.
Ostatnio gdzieś czytałem (nie pamiętam właśnie gdzie... ;d) że Mafia 2 w wersji na konsole będzie posiadała "uboższe uszkodzenia pojazdów" oraz coś jeszcze będzie na minus... i pytanie czy to prawda? I jak z płynnością tej gry na PS3?
Od razu w tym temacie podpowiem Ci, że nie słuchałbym wszystkich porad osób, które mają komputer, bo będą one subiektywne.

Druga sprawa, przy okazji. Posty na stronie głównej dotyczące różnic i rozbieżności między tymi trzema platformami, PC, PS3 i Xbox, powinny być redagowane przez konkretne osoby, które z poszczególnych platform będą korzystać. Dlaczego tak mówię ? Bo ostatnio, jeden z redaktorów przedstawił konsole w takim świetle, że połowa młodszych użytkowników byłaby w stanie sprzedać ten sprzęt, dołożyć i kupić PC, co okazałoby się droższym rozwiązaniem. Pisać by można dużo. Stwierdzenie, że coś jest lepsze na PC niż na konsolę jest względne i zależy od zastosowanych układów - PC - sprzęt i konfiguracja, PS3, Xbox - zastosowana konfiguracja RTV.

A to, że ktoś tak napisał na jakiejś innej stronie (być może lepszej, co też jest pojęciem względnym, a dotyczącej tej tematyki), nic dla mnie nie znaczy. Bo światopogląd tworzą ludzie, którzy na ogół się mylą i przez swoją głupotę i niewiedzę, wprowadzają innych (ślepych w tym przypadku) ludzi w błąd. Nie ma wyżej ustalonych zasad i reguł.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Raczej wątpię, żeby były jakieś różnice pod tym względem.

Dodam tylko ( bo możesz nie wiedzieć ), że wersja na PS3 otrzyma w dniu premiery bezpłatny dodatek. Jak na razie tylko ona, potem zobaczymy co dalej ;)
Live or die - make your choice...
Salwiku, witam Cię...

Poza dodatkiem, nasza wersja, konsolowców (kupujesz na peeskę tak jak ja?) nie będzie posiadała NIC ;P Konsolę nabyłem trzy miesiące temu i nie używam jej od miecha... Zmieni się to dopiero po premierze Mafii.
https://www.youtube.com/watch?v=6u0yfmnArpM

:)
Tak, kupuję na chlebaczka, dzięki za przypomnienie o tym dodatku bo zapomniałem w ogóle i myślałem, że będą tylko te DLC (Vegas, Renegade...) co do tego uboższego modelu uszkodzeń jednak głupota jak mówicie... różnica będzie tylko w rozdzielczości i jasności (wiadomo, PS3 - 720p, PC- 1080p albo więcej jeśli jest Eyefinnity)
Skąd Ci się wzięło to 720p na PS3 ? Następny znawca...
Jeszcze raz przypomnę... jakość obrazu, jaką uzyskamy grając w Mafię 2, jest zależna tylko i wyłącznie od sprzętu RTV (w tym przypadku TV), jaki zastosujemy w połączeniu z PS3... Tak więc jeżeli kupisz telewizor, który ogarnie tylko 720p, to nie mów za przeproszeniem, że będzie różnica w rozdzielczości i jasności, bo mnie na rzygowiny zbiera.
Ummm... na razie prawie wszystkie gry (oprócz PSNowych i XBLA'owych pierdółek) chodzą maxymalnie w 720p (Wyjątkiem na razie z takich dużych gier to AC2 jak widziałem) a co do jasności to chyba normalne już, że gry na PS3 są troszkę ciemniejsze, a na X360 jaśniejsze niż na PC... ale tu wystarczy zabawa suwakiem i już, gotowe. Przypomniał mi się przy okazji RDR który na PS3 chodził w 640p ale obraz był upscalowany do 720p... ;d

//Ups, doczytałem teraz to: "...jakość obrazu, jaką uzyskamy grając w Mafię 2, jest zależna tylko i wyłącznie od sprzętu RTV..." Przepraszam bardzo za nieporozumienie i moją nie wiedzę, przyzwyczajony jestem do starych gier... :roll:
Skreedi napisał(a):
Ummm... na razie prawie wszystkie gry (oprócz PSNowych i XBLA'owych pierdółek) chodzą maxymalnie w 720p (Wyjątkiem na razie z takich dużych gier to AC2 jak widziałem) a co do jasności to chyba normalne już, że gry na PS3 są troszkę ciemniejsze, a na X360 jaśniejsze niż na PC... ale tu wystarczy zabawa suwakiem i już, gotowe. Przypomniał mi się przy okazji RDR który na PS3 chodził w 640p ale obraz był upscalowany do 720p... ;d

//Ups, doczytałem teraz to: "...jakość obrazu, jaką uzyskamy grając w Mafię 2, jest zależna tylko i wyłącznie od sprzętu RTV..." Przepraszam bardzo za nieporozumienie i moją nie wiedzę, przyzwyczajony jestem do starych gier... :roll:

E.. Mam Red Dead Redemption i ta gra od początku była w 720p ( nawet na okładce jest o tym informacja ).

--- POSTY POŁĄCZONE ---

Tomasz napisał(a):
Skąd Ci się wzięło to 720p na PS3 ? Następny znawca...
Jeszcze raz przypomnę... jakość obrazu, jaką uzyskamy grając w Mafię 2, jest zależna tylko i wyłącznie od sprzętu RTV (w tym przypadku TV), jaki zastosujemy w połączeniu z PS3... Tak więc jeżeli kupisz telewizor, który ogarnie tylko 720p, to nie mów za przeproszeniem, że będzie różnica w rozdzielczości i jasności, bo mnie na rzygowiny zbiera.

Pominąłeś też chyba fakt, że istotny jest również kabel ( w tym przypadku ten lepszy , czyli HDMI )

Nie pisz posta pod postem - M.
Wiem, że na okładce jest 720p ale jest to obraz upscalowany z 640p, tak zwane sub-HD, poszukaj gdzieś na googlach, na forach było o tym głośno i potwierdzili to. Co do kabla to granie bez HDMI/DVI w tych czasach to chyba profanacja... jeszcze w taki tytuł jak Mafia 2... ;d

EDIT: Znalazłem - http://forums.gametrailers.com/thread/r ... 422?page=&
EDIT2: Czy w wersji na konsole będziemy mieli dostępną technologię APEX? O Physix wiem, potwierdzony został dla każdej platformy, a to cudeńko?
Skreedi napisał(a):
Wiem, że na okładce jest 720p ale jest to obraz upscalowany z 640p, tak zwane sub-HD, poszukaj gdzieś na googlach, na forach było o tym głośno i potwierdzili to. Co do kabla to granie bez HDMI/DVI w tych czasach to chyba profanacja... jeszcze w taki tytuł jak Mafia 2... ;d

EDIT: Znalazłem - http://forums.gametrailers.com/thread/r ... 422?page=&
EDIT2: Czy w wersji na konsole będziemy mieli dostępną technologię APEX? O Physix wiem, potwierdzony został dla każdej platformy, a to cudeńko?

@Edit2

Z tego co się orientuję to niestety, ale nie.
Salwik napisał(a):
Pominąłeś też chyba fakt, że istotny jest również kabel ( w tym przypadku ten lepszy , czyli HDMI )

Taaa ? Miałem go na myśli mówiąc o sprzęcie, jaki zastosujemy w konfiguracji...
Logiczne chyba jest to, że bez kabla HDMI, nie puścisz gry w systemie HDMI...
W HD owszem, ale za pośrednictwem specjalnego kabla, którego SONY nie dołącza do zestawu.
Kupuję. Oby było w packu z konsolą za max 1200 zł.
Rozmawiałem z kumplem konsolowcem o demie M2 i według niego gra jest straszliwie uboga, mało ludzi, puste miasto, grafika słabiutka. I oto moje pytanie, bo moje wrażenie po PCtowym demie były zupełnie inne. Ktoś z was jest w stanie stwierdzić, czy gra jakoś znacznie różni się w zalezności od sprzętu na którym gramy?
Obrazek
- M a f i a P B F -