Salwik napisał(a):
Ale bzdura, facet. PS3 Slima ja kupiłem w marcu za 1350zł. W zestawie miałem pada, dysk 250gb, grę Heavy Rain. Poza tym istnieje coś takiego jak allegro i zawsze możesz wyrwać towar taniej.
To wcale nie jest bzdura, tylko cena detaliczna w salonie SONY, w Katowicach, na ul. Uniwersyteckiej, w biurowcu ALTUS
Gdybym chciał "wyrwać" taniej, to faktycznie kupiłbym na allegro za 1299zł, a w skład tego zestawu weszłoby pięć nowych gier, dwa pady i dodatkowe okablowanie, np., dłuższy kabel HDMI, etc., etc. Tylko zazwyczaj bywa tak, że jeżeli kupisz coś na allegro, to albo jest szansa 30%, że trafisz, albo 70%, że się ośmieszysz. Procedury zwrotu, czy wymiany, są żmudne i często nie obejdzie bez ingerencji władz państwowych, np. sądów. W tym konkretnym przypadku, z punktu widzenia prawa, winy nie ponosi SONY, ani allegro, tylko użytkownik, któremu zaufałeś, a co potwierdziłeś rejestrując swoje konto na tym portalu. Allegro pomoże w ustaleniu niezbędnych informacji do przeprowadzenia śledztwa (w razie potrzeby), które umożliwi Ci odzyskanie pieniędzy i na tym rola tego portalu ma swój koniec. Lubię oszczędzać, ale nie wtedy, kiedy jest to zależne od pośredników. Wydaje mi się, że jest to kwestia własnego zdania, do którego wszyscy mają prawo.
Salwik napisał(a):
Dodatek będzie tylko jak na razie na PS3. Nikt nie powiedział, że będą patche, które umożliwią granie w DLC na PC.... wyssane z palca, kolego.
Nie użyłbym tak donośnego trybu wypowiedzi jak "wyssane z palca"
Wyluzuj
to tylko moje przemyślenia i przypuszczenia, biorąc pod uwagę aktualną sytuację na rynku gier komputerowych i wymagań, jakie stawiają użytkownicy, a które różnią się od tych sprzed około 8 lat.