Playstation3 pod Mafię 2

Ja kupuję to PS3 Slim 250GB w czerwcu no i telewizor Full HD LCD 32 cale, bo więcej nie potrzebuje - będę spokojny, że Mafia II na 100% mi pójdzie, bez żadnej zwiechy.

EDIT: PS3 slim 250GB + GTA IV dostaję na początku kwietnia :P Tak więc... kto jest chętny na wspólne szaleństwo w GTA IV - proszę o GG lub PW!
https://www.youtube.com/watch?v=6u0yfmnArpM

:)
Mam na szczęście PS3 Slim 250gb to zakupię i będę mieć świadomość, że grać się będzie bezproblemowo ;)

PS. Mój nick w PSN jakby ktoś chciał mnie dodać : Salwik92
Live or die - make your choice...
Ja ostatnio zakupiłem monitor 23" z HD, właśnie z myślą o PS3.
PS3 zakupię tak jak Jeferiaz w czerwcu, a dlatego ponieważ do tego czasu wyjdą i stanieją gry, których najbardziej oczekuję :-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
PS3 slim 250GB + GTA IV dostaję na początku kwietnia :P Tak więc... kto jest chętny na wspólne szaleństwo w GTA IV - proszę o GG lub PW!

W GTA IV może już nie, bo mi się przejadła, ale jak wyjdą Epizody, to jestem chętny. A przynajmniej do momentu gdy mi się nie znudzi :mrgreen:

No i tyle, że ja mam PC, ale chyba można ze sobą grać na różnych platformach.
Obrazek
Grisha napisał(a):
ale chyba można ze sobą grać na różnych platformach.

Z tego co wiem, to nie da się. Chyba w żadnej grze.
M$ ma zamiar zrobić jakiś port (pogłoski) za pomocą którego xklocek będzie się mógł łączyć z PC i będą mogli ze sobą grać pc'towcy z xklockowcami, niestety PS3 będzie outsiderem w tej kwestii ;(

Mafioso napisał(a):
Grisha napisał(a):
ale chyba można ze sobą grać na różnych platformach.

Z tego co wiem, to nie da się. Chyba w żadnej grze.

A Unreal Tournament III ? Nie jestem pewien, ale prawdopodobnie występuje taka możliwość w tej grze.
Obrazek
Obrazek
ja też bym miał tutaj coś do dodania a mianowicie jeżeli chodzi o Mafie 2 to najlepsza jej wersja będzie na PC ponieważ wychodzi w jakości graficznej która jest tak naprawdę prototypem firmy NVIDIA (tylko Mafia narazie to będzie mieć) a jest to system PhsX. Poszukajcie na google jeżeli nie wiecie co to jest ale chodzi tam między innymi o super realistyczne ruchy ubrań w zależnosci od pogody 8-)
Nie musimy szukać w Google, bo to wszystko wiemy z MafiaTown.
Ta, głupoty piszesz. Patrzyłem na wymagania do Mafii 2 na PC i życzę wam miłej gry ogólnie. Moc konsol polega na tym, że gra zawsze pójdzie i nie będę się musiał martwić "czy mi pójdzie czy nie".
Śledzę sobie ten temat od czasu, kiedy ostatni raz brałem udział w dyskusji i muszę przyznać, że znowu robi się z tego lekka kłótnia. W ramach riposty powiem tylko tyle, że nie biorąc pod uwagę DLC, które z czasem i tak będą dostępne na wszystkie platformy za pośrednictwem patcha, to różnice między PC a PS3 w wersji STOCK jest taka, że na PC będzie można grać w 3D. Pytanie tylko, czy ktoś specjalnie będzie wydawał dodatkowe 2000zł tylko po to, żeby korzystać z tej opcji.

Dodam tylko tyle, że w dniu dzisiejszym, cena zestawu PS3 Slim, 250GB + niezbędne akcesoria + 1 pad, bez gier, to wydatek 1499zł w salonie SONY. Dzwoniłem specjalnie w tej sprawie.

A przy okazji... Orientuje się ktoś, czy będzie możliwość korzystania z kierownicy w pełnym zestawie w Mafii 2 ? Mam na myśli biegi, sprzęgło, gaz, hamulec. :->
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Może i tak. Ale nie zmienia to faktu, że Mafia 2 na PS3 będzie chodziła cacy, a na PC... jak ktoś ma sprzęt "koks" to problemu nie będzie, ale 3/4 ludzi pewnie już się moczy i martwi, czy aby na pewno będą mogli zagrać. Na tym polega ta różnica.

Ale bzdura, facet. PS3 Slima ja kupiłem w marcu za 1350zł. W zestawie miałem pada, dysk 250gb, grę Heavy Rain. Poza tym istnieje coś takiego jak allegro i zawsze możesz wyrwać towar taniej.

Dodatek będzie tylko jak na razie na PS3. Nikt nie powiedział, że będą patche, które umożliwą granie w DLC na PC.... wyssane z palca, kolego.
Salwik napisał(a):
Ale bzdura, facet. PS3 Slima ja kupiłem w marcu za 1350zł. W zestawie miałem pada, dysk 250gb, grę Heavy Rain. Poza tym istnieje coś takiego jak allegro i zawsze możesz wyrwać towar taniej.

To wcale nie jest bzdura, tylko cena detaliczna w salonie SONY, w Katowicach, na ul. Uniwersyteckiej, w biurowcu ALTUS ;-) Gdybym chciał "wyrwać" taniej, to faktycznie kupiłbym na allegro za 1299zł, a w skład tego zestawu weszłoby pięć nowych gier, dwa pady i dodatkowe okablowanie, np., dłuższy kabel HDMI, etc., etc. Tylko zazwyczaj bywa tak, że jeżeli kupisz coś na allegro, to albo jest szansa 30%, że trafisz, albo 70%, że się ośmieszysz. Procedury zwrotu, czy wymiany, są żmudne i często nie obejdzie bez ingerencji władz państwowych, np. sądów. W tym konkretnym przypadku, z punktu widzenia prawa, winy nie ponosi SONY, ani allegro, tylko użytkownik, któremu zaufałeś, a co potwierdziłeś rejestrując swoje konto na tym portalu. Allegro pomoże w ustaleniu niezbędnych informacji do przeprowadzenia śledztwa (w razie potrzeby), które umożliwi Ci odzyskanie pieniędzy i na tym rola tego portalu ma swój koniec. Lubię oszczędzać, ale nie wtedy, kiedy jest to zależne od pośredników. Wydaje mi się, że jest to kwestia własnego zdania, do którego wszyscy mają prawo.

Salwik napisał(a):
Dodatek będzie tylko jak na razie na PS3. Nikt nie powiedział, że będą patche, które umożliwią granie w DLC na PC.... wyssane z palca, kolego.

Nie użyłbym tak donośnego trybu wypowiedzi jak "wyssane z palca"
Wyluzuj ;-) to tylko moje przemyślenia i przypuszczenia, biorąc pod uwagę aktualną sytuację na rynku gier komputerowych i wymagań, jakie stawiają użytkownicy, a które różnią się od tych sprzed około 8 lat.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Bez przesady. Są tacy użytkownicy allegro, bardzo zaufani, są i sklepy, które wystawiają taki sprzęt i zawsze kupisz taniej i mało prawdopodobne, że ktoś Cię oszuka, bądź coś nie będzie działało, coś się uszkodzi itp. Jakby każdy tak sceptycznie podchodził do tej metody zakupu, to zwyczajnie allegro by zbankrutowało i nic by się tą stroną nie interesował. ;)

Ja jestem wyluzowany, ktoś mówił, że ja spięty jestem ;)?

Też mam swoje zdanie, a zdania innych of course szanuję, amen. ;)