Playstation3 pod Mafię 2

Grisha napisał(a):
Dziadek

PS3 60GB ,to nie jedyna wersja która obsługiwała gry z psx'a czy ps2, 40GB też to potrafiła. Ale dziś obydwie nie są już produkowane.

BŁĄD

Każda konsola PS3 obsługuje gry z PSX.

BTW. nikt tu nie wspominał, ale zawsze dysk twardy można wymienić.
Obrazek
Obrazek
Slim już nie obsługuje ;]
bolek napisał(a):
BŁĄD

Każda konsola PS3 obsługuje gry z PSX.

Bullshit!
Ja miałem od dłuższego czasu w planie kupno PS3, ale teraz zakup tejże konsoli jest wręcz pewniakiem po tym jak mój Exbox 360 dostał RROD (oddałem do naprawy, działa tydzień, oddałem znowu, dział dzień...) i nie mam zamiaru dłużej w niego inwestować. Miło żyć ze świadomością, że wiele znakomitości tego forum będzie zagrywać się w Mafię II na "trójeczce".
Mam pytanie do posiadaczy PS3: czy w zestawach są słuchawki jak to było w przypadku Xboxa i czy można normalnie komunikować się ze znajomymi?
http://www.recenzje-gier.net.pl<--- zabrałem się za gry. Wchodźcie i oceniajcie!
BZDURY. Każda PS3 obsługuje gry z PSX (nawet slim) czy tego chcecie czy nie, proponuje sprawdzić w googlach.

Mafie 2 kupuje na PS3, ponieważ:
1. Trofea- znacznie wydłużą grę.
2. (Subiektywnie) lepsze sterowanie.
3. Sony Bravia 42' cale V3000 Full HD
4. Głośniki Logitech Z-5500 5.1 DTS.

Z takim zaopatrzeniem grzech nie grać ;p
Obrazek
Obrazek
bolek napisał(a):
BZDURY. Każda PS3 obsługuje gry z PSX (nawet slim) czy tego chcecie czy nie, proponuje sprawdzić w googlach.

Z tego co ja wiem to PS3 SLIM nie ma kompatybilności wstecznej ---> DOWÓD
mam slima i faktycznie nie ma kompatybilności wstecznej ..

Jednak drażni mnie to ze nie mogę sobie pograć w gry z PS2 bo mam ich całą kolekcję
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Scaletti napisał(a):
mam slima i faktycznie nie ma kompatybilności wstecznej ..

Jednak drażni mnie to ze nie mogę sobie pograć w gry z PS2 bo mam ich całą kolekcję

Nom, szkoda, że nie ma tej kompatybilności.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Scaletti napisał(a):

Zawsze możesz sprzedać te gierki na PS2 i już masz kase na Mafie 2 ;-)
:P najpierw niech mafia wyjdzie :P Zresztą w lutym mam urodziny i to akurat 18 :P więc i samochód i mafia II :P
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Scaletti napisał(a):
w lutym mam urodziny i to akurat 18 :P więc i samochód i mafia II :P

Hehe no tak, ale co zrobisz z grami, w które już nie grasz ? (no chyba, że masz jeszcze PS2) Nie lepiej spieniężyć gierki i kupić coś konkretnego ?
2) Zwiększenie cen gier gestem wyrównania dziury powstałej przy pojawieniu się piractwa pomniejsza nam grono osób zainteresowanych kupnem oryginału. Ponownie więc mamy sytuację z pkt pierwszego. Mniej zysków ze sprzedaży, a nawet ich zmniejszenie spowodowane podwyżką cen.

Wrong.

Podwyższenie cen wcale nie musi się wiązać ze zmniejszeniem zysków.

Prosty, hipotetyczny przykład.

1) Mafia 2 kosztuje 100 zł - w jednym z empików kupi ją 100 osób. 100*100= 10000zł

2) Mafia 2 kosztuje w tym samym empiku 125zł kupuję ją 80 osób, reszta stwierdziła, że nie wyda tyle na grę. 125*70 = 10000zł

Zwróćcie uwagę, że o ile z rynkiem gier komputerowych nie jest tak źle, oryginalne gierki kupują już prawie tylko i wyłącznie ludzie, którzy piractwem gardzą lub też MUSZĄ mieć daną grę w oryginalnej wersji. W obu przypadkach zmiana decyzji dot. kupna gry nie jest tak częsta - a twórcy gry muszą nadrobić starty związane z piractwem. Powiedzmy - ewentualnie rodzice, znajomi, którzy kupują grę w ramach prezentu. Jeżeli gra bedzie za droga, to nie ściągną, nie nagrają i nie zapakują w ładny papier.

Więc - Nie. Zwiększenie cen gier wcale nie jest nieprzemyslanym lub błędnym posunięciem.
Obrazek
- M a f i a P B F -
http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=3051&u=700
Gość podobno dostał betę Mafii.
Jest to możliwe? Chyba było by gdzieś oficjalne info.
Święty Mikołaj nie istnieje,a takie bujdy to ....Aż szkoda gadać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Wiesz, są to zwykłe ściemy, ściągnij tą pseudo "mafię" to zobaczysz po zeskanowaniu nod-em ile wirusów będziesz miał. Osobiście kupię PS ale za 1-2 lata gdyż:

1) Mam nadzieję, że komuś uda się ją przerobić,
2) Za niedługo mój komputer windowsa nie uciągnie,
3) Stanieje konsola i akcesoria.