Skoro temat jest otwarty...
glukkon7 napisał(a):
Można tak robić że naiwnie zagłosujesz na nowo powstałą partyjkę i uwierzysz ze to cos zmieni-NIE ZMIENI
Tak to juz niestety jest
I właśnie przez tak głupie myślenie w Polsce cały czas dominują dwie partie, a nowe partie, pełne nowych pomysłów i młodych ludzi z zapałem do pracy nie mają szans się rozwinąć. Bo może jeden głos wiele nie zmieni, ale tak myślą miliony Polaków, a te miliony to już bardzo dużo. Najlepiej zagłosować na którąś z partii dominujących, która w sondażach jest na czele i mieć w dupie to, że nie podoba mi się jej program i że pogrążają to państwo, ważne, żeby nie wygrała ta druga, "gorsza" partia, przynajmniej będę miał później na co narzekać. Twierdzisz, że ludzie którzy nie głosowali nie mają prawa narzekać? Mają do tego takie samo prawo jak ci, którzy oddali bezmyślne głosy. I tak największym powodem do narzekania będzie (a przynajmniej powinien być) dla niegłosujących kretynizm tych głosujących.
Osobiście nie popieram żadnej z wyżej wymienionych partii, jak już poprzednicy pisali są to łgarze i złodzieje. A w walkę PiS- PO się nie włączam, bo to nie ma dla mnie sensu, zresztą bardzo dobrze widzimy jak ta druga partia świetnie rządzi