Niepotrzebnie rozdmuchujecie ten temat do nie wiadomo jak wielkiego poziomu. Zrobiła się z tego burza w szklance wody z tego co widzę w tym temacie i na SB. Padła propozycja utworzenia nowego działu i jest ona całkiem zrozumiała. Moim zdaniem tworzenie nowego działu jest jak na razie bezcelowe - multiplayer jakby nie było jest wciąż w fazie bardzo wczesnej, nie gra w niego wielu użytkowników, toteż tematów z nim związanych nie ma na razie zbyt wiele. Jeśli kwestia multiplayera będzie się coraz częściej pojawiać w tematach i jeśli te tematy wciąż będą tworzone, to będzie można coś wtedy pomyśleć. Jak na razie były dwa lub trzy wyścigi i tyle.
Po drugie kwestia wyłączenia naliczania postów w takim ewentualnym dziale. Jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu. Ja osobiście (zapewne administracja również) nie widzę problemu w usuwaniu postów, które w wybitnie oczywisty sposób przekraczają regulamin. Użytkownicy są świadomi, że za pisanie postów które są nie na temat, bądź postów które są zbędne można dostać ostrzeżenie - jeżeli kogoś to nie odstraszy przed robieniem tego, będzie musiał ponieść konsekwencje. I fakt, posty typu: "ja", "okej", "zgadzam się", "wpisz mnie" są wysoce ubogie w treść i ich pisanie można sobie darować. A więc niepotrzebnie martwicie się o mój czas wolny, w końcu po to tu jestem żeby takie posty usuwać i karać osoby, które wjeżdżają na regulamin, więc spokojnie, damy sobie z takimi osobami radę bez wyłączania licznika. Nie trzeba też tworzyć specjalnych zasad działania takiego działu - jest regulamin forum, który stosuje się do wszystkich postów i tematów i tego się trzymamy. No, chyba że chcecie wyłączenia postów, bo uważacie że moderacja/administracja nie radzi sobie ze spamem i że wszyscy nabijają posty - to już jest inna kwestia i jeżeli tak jest, to prosimy o wszelkie uwagi :)
Mogę wam powiedzieć, że myśleliśmy już nad uruchomieniem nowego działu, a było to ponad miesiąc temu i doszliśmy do wniosku jaki został wymieniony w pierwszym akapicie, czyli jak temat multiplayera się trochę bardziej rozwinie to będzie można wrócić do tego tematu, do tego czasu temat można w sumie zamrozić.
Tak więc reasumując:
- działu na razie raczej nie będzie
- jeśli się pojawi to raczej na normalnych zasadach
- o służby porządkowe się nie martwcie - żyję i mam się dobrze, na forum mam oko cały czas, wszelki spam zostanie zduszony w zarodku.
Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.