Re: Mafia PBF - Co o tym sądzicie?
Zbir
464
Nie do końca rozumiem - historia ma znaczenie, na tablicy dotyczącej PBFu masz w skrócie opisaną historię miasta Lost Heaven i opis rodzin / organizacji, które w niej panują. Z czasem informacje będą się zmieniać z powodu dokonań graczy. Jeżeli zaś chodzi o historię Twojego bohatera - dobrze by było, żebyś jakoś wplótł ją w obecną sytuację Lost Heaven ale nie powinieneś się ograniczać podejściem typu "Mistrz Gry pewnie chce gangsterów, więc zrobię gangstera mimo, że wolałbym grać detektywem".
W doborze graczy kieruję się głównie tym w jaki sposób jest przygotowana karta i co gracz sobą reprezentuje. To kim chce być zależy od niego tak długo jak udowodni mi, że jest w stanie poprowadzić taką postać.
Zajrzyj na dział Mafia PBF (masz go wyżej, jeżeli jeszcze tam nie byłeś) i poczytaj 1-3 stronę tego tematu (moje posty). Powinieneś mieć wszystkie informacje, które ułatwią Ci przygotowanie się do gry.
W doborze graczy kieruję się głównie tym w jaki sposób jest przygotowana karta i co gracz sobą reprezentuje. To kim chce być zależy od niego tak długo jak udowodni mi, że jest w stanie poprowadzić taką postać.
Zajrzyj na dział Mafia PBF (masz go wyżej, jeżeli jeszcze tam nie byłeś) i poczytaj 1-3 stronę tego tematu (moje posty). Powinieneś mieć wszystkie informacje, które ułatwią Ci przygotowanie się do gry.