Zależy jak długi będzie dodatek, ale ja myślę, że będzie wszystkiego po trochu. Czyli, gdy Vito był na wojnie, gdy Vito był w więzieniu i kontynuacja historii z Mafii II
6. Naciśnij [CAR_UP] , by przyspieszyć. 7. Naciśnij [CAR_DOWN] , by zahamować. 8. Parkuj swoje samochody w garażu przy mieszkaniu Joe. 9. W garażu możesz zaparkować do dziesięciu samochodów. 10. W mieszkaniu Joe czuj się, jak u siebie w domu.
To akurat pojawiło się w głównym wątku gry ;p. Chyba nawet wszystko w jednej misji ("Home, sweet home") Osobiście obstawiam że DLC ukaże się 25 września ;) (dzień, w którym wykonujemy ostatnią misję w M2).
Co do stylu dodatku to będzie arcadowy ponieważ są nawet pliki z tego dodatku i wszystko wygląda na to że będzie to "Mafia Arcade", jakaś tam fabuła i ponownie śmieszny ranking.
Sam nie wiem co myśleć o tym dodatku. Z jednej strony zapowiada się ciekawie, twórcy zapowiadają naprawdę dobrą fabułę, czyli to co w Mafii najważniejsze. Z drugiej strony ma być jednak trochę arcadowy styl i jak dla mnie czasy, kiedy
Vito był w więzieniu
to trochę za mało. Chętnie pograłbym w napad na sklep w intrze, czy w czasach kiedy Vito był na wojnie
@up No wiesz w końcu Vito w pace siedział kilka ładnych lat, to może być ciekawe i długie, ale z drugiej strony wiemy, że nikt ważny nie zginie, ale coś mi się wydaje, że w tym dodatku zobaczymy Henry'ego. Od początku wiedziałem, że Joe kłamie mówiąc (chyba w Rozdziale 7), że nie widział Henry'ego w tym czasie jak Vito był w więzieniu, więc może da się coś wycisnąć z tego dodatku. Tak czy siak ma duży potencjał
Edit:
"Wcielimy się w Joe’go w czasie, gdy Vito odsiadywał karę w więzieniu. W trakcie rozgrywki, Barbaro pozna prawdę stojącą za pobytem Scalletiego za kratkami oraz odkryje sekrety rodziny Clemente."
,,Oprócz szeregu misji do wykonania trafimy też w nieznane wcześniej miejsca, wśród których wyróżnić można wnętrza wybranych budynków, stację kolejową, stocznię, czy okolice jeziora. Gra zostanie także wzbogacona o nowe ciuchy i różne przedmioty do kolekcjonowania, a ścieżka dźwiękowa otrzyma kilka dodatkowych klasyków lat czterdziestych i pięćdziesiątych" Fajnie się zapowiada