Staram się, tzw. Gracz Implikowany Czasami zdarzy mi się tylko olać czerwone światło (chociaż to bardziej z powodu inteligencji kierowców, którzy mimo zielonego nie jadą ), lub gdzieś podbiec z powodu zbyt dużej odległości.
Wolisz samochody szybkie, które łapią poślizg przy każdym starcie i można się nimi zabić na pierwszym, lepszym zakręcie czy raczej wolniejsze, bardziej osobiste samochody, którymi jazda to czysta przyjemność?
W Mafii II zdecydowanie preferuję spokojną jazdę. Aby sobie zwyczajnie pojeździć po mieście, najczęściej sięgam po auta nawiązujące do pierwszej części - Shubert Series AB oraz Smith V8. Jazda szczególnie tym pierwszym sprawia mi niepowtarzalną frajdę, bardzo lubię nawet wsłuchiwać się w dźwięk silnika. Aby maksymalnie wczuć się w prowadzenie pojazdu brakuje mi już tylko manualnej skrzyni biegów.
Czego najbardziej Ci brakuje w drugiej Mafii, co można było już uświadczyć w poprzedniczce?
Różnie, ale raczej jak najwięcej, ale nie byle jakich i zależnie od kaprysu lub pogody biorę. Zazwyczaj mam kilka koszul, trzy kurtki, i jakieś garnitury, zazwyczaj czarny, szary, biały no i obowiązkowo brązowy.
Do jakiego poziomu tuningujesz samochód? Jeśli tuningujesz.
Jedynie Basic na początku gry w "Pierwsza Misja", i w rozdziale 7 Sportowy tuning dla Jefferson'a 42.
Czy starasz się zachować realizm co do ilości noszonych przez Vito broni(np. gdy masz płaszcz możesz schować pod nim Tommy'iego, pod garniturem i kurtką tylko małe pukawki)?
Tak jest. Bardzo tego pilnuję, ale gra czasami wręcz zmusza nas do noszenia większych pukawek, tak jak w rozdziale 14 dostałem strzelbę, którą schowałem pod koszulę.
Czy lubisz postać Harry'ego?
„An eye for an eye makes the whole world blind.” ~Mahatma Gandhi
Po ostatnich testach stwierdzam, że najlepsza jest Beretta Model 38A (w grze nie pamiętam jak się nazywa), chociaż lepiej się strzela po 3/4 strzały, bo potem rozrzut jak w MG 42, a do ostrzału ciągłego, na przykład na większe grupki, klasyczny Thompson 1928. Zaraz po nim MP 40, ale na większe dystanse, pociski lecą obok, nawet przy ostrzale pojedynczym.
Gdzie spędzasz najwięcej czasu w grze? Jakieś miejsce gdzie lubisz przebywać, np. park czy coś takiego.
Tak jest. Bardzo tego pilnuję, ale gra czasami wręcz zmusza nas do noszenia większych pukawek, tak jak w rozdziale 14 dostałem strzelbę, którą schowałem pod koszulę.
Ja wtedy sobie 'wyjimagynowuje" że Vito ją wywala w krzaki, do wody, przez okno itp.
DMateo07
Najwięcej siedzę w barach. Zgadnijcie co tam robię.
W jakich rozdziałach "frirajdujesz"(Ja w w rzdz 5, 10 i 15)?
Kuźwa! Źle przeczytałem i napisałem o Walkerze Rocket...
Cytując jednego ze zleceniodawców Jimmy'ego "Wygląda jak wyjęty z planu kiepskiego filmu o kosmitach." Popieram w 100%, zbyt modernistyczny się wydaje, nie podobają mi się takie kształty, w ogóle nie pasuje. Ogółem to ble. Prowadzi się też słabo.
Co do samego Walkera Hot Roda, lubię go. Jednak wolę normalną wersję, wolniejszą. Ale ogółem fajna alternatywa jeśli w latach 50 chcemy nim pojeździć, a nie mamy cywilnej wersji.
Korzystasz z standardowego czy realistycznego modelu jazdy?
Ja się przyznam, że swego czasu korzystałem z realistycznego, bo jeździ się o wiele lepiej po przyzwyczajeniu, ale irytował mnie straszny poślizg przy ruszaniu w większości samochodów. Stwierdzam, że standardowy jest przeznaczony do grania na klawiaturze/padzie a realistyczny na kierownicy i pedałach, gdzie można stopniowo ruszyć.