Regulamin działu
W tym dziale posty nie są naliczane.

Luźne pytania na temat gry

Waltera coupe, bo za zezłomowanie można więcej pieniędzy dostać w stosunku do pozostałych. Nie lubię jeździć żadnym z tych aut.

Udało ci się kiedyś wjechać samochodem na naczepę ciężarówki?
„An eye for an eye makes the whole world blind.”
~Mahatma Gandhi
Pewnie, zwykle były to wąskie auta, nimi było najłatwiej, oczywiście ciężarówka gorzej się prowadziła. Swoją drogą próbowałem wrzucać kartony do bagażnika tego drewnianego Smitha kombi, ale nie udawało się.

Najbrzydsze auto w grze Twoim zdaniem?
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Delizia Grandeamerica po 3 - stopniowym tuningu skali na liczniku brakuje. :-P

Jaki jest twój ulubiony dodatek niefabularny?
~Mahatma Gandhi
Made Man Pack, gdyż go nigdy nie miałem i przez to bawiłem się w podmienianie modeli, żeby jeździć Cossackiem, no a poza tym ciuchy pasują do klimatu tej gry.

Czy Joe powinien być chudszy?
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
Nie. Taki Joe idealnie pasuje do tej gry.

Czy twoim zdaniem Vito po zakończeniu fabuły powinien popełnić samobójstwo?
~Mahatma Gandhi
Raczej nie, nawet jeśli naprawdę zabili Joe. Sądzę, że najpierw Vito musi smutki oblać alkoholem, a potem mu przejdzie.

Brakuje samochodów w grze? Czy powinno być więcej charakterystycznych pojazdów, ikon motoryzacji lat 50.?
Obrazek
Myślę, że raczej samochodów nie brakuje, mało tego. Twórcy na siłę dopychali modele aut, np. taki Ford Customline s300 jest z 1955r., a pamiętajmy, że mamy tam rok 1951.

Czy chciałbyś, żeby w mafii II pojawiły się takie bronie jak karabiny maszynowe M1919, czy M1918 BAR?
~Mahatma Gandhi
Nie, Vito potrzebowałby przeszczepu swojej kieszeni w ciężarówkę. Dużo bardziej wolałbym snajperkę i obrzyna (co to za gra o Mafii bez obrzyna?!)

Jeśli jesteś aresztowany, to dajesz w łapę czy w prostą?
Regulamin to Omerta, a ban to obrzyn.
Dawniej uciekałem, ale gdy zobaczyłem, jak policaje rozstrzeliwują Bogu ducha winnego chińczyka tylko dla tego, że nie chciał dać łapówki, to postanowiłem, że będę dawał łapówki.

Chciałbyś, aby w mafii była możliwość sterowania łodziami/samolotami?
~Mahatma Gandhi
Zdecydowanie nie. Na Boga, Mafia to nie GTA! Byłbym pozytywnie nastawiony jedynie do kierowania jeszcze jednośladem. Troszkę mi tego w Mafii ll brakuje i chciałbym, aby motocykle pojawiły się w kolejnej części.

Co sądzisz na temat designu auta Walker Rocket? Czy według Ciebie wygląda ono jak "wyciągnięte z taniego filmu o kosmitach" czy jednak podoba Ci się te auto?
Przynajmniej wiemy, skąd Fiat miał inspirację na stworzenie 6-miejscowego vana.
Sam Walker wygląda ciekawie, co nie znaczy, że jest piękny.

Wyobrażasz sobie Mafię 2 bez Playboyów?
Obrazek
Playboy'e to miły dodatek uprzyjemniający co nieco rozgrywkę, lecz i bez nich Mafia ll byłaby równie dobrą grą. Wszelkie znajdźki uważam za fajne urozmaicenie rozgrywki.

Czy podoba Ci się w grze epizod usytuowany w więzieniu (Rozdział 6)? Czy lepiej, gdyby został zastąpiony czymś innym?
Epizod 6 jest bardzo klimatyczny, ale stanowczo za długi. Chociaż bardzo wpłynął na rozgrywkę.

Chciałbyś, żeby była misja w Lost Heaven w podstawce?
Nie. Nawet sobie tego nie wyobrażam.

Lubisz uliczne strzelaniny?
~Mahatma Gandhi
Tak, ale tylko z gangsterami, bez wtrącania się policji, Oyster Bay, Chinatown oraz Uptown świetnie się do tego nadają.

Który typ gangsterów najbardziej zaczepiasz (Ci z Oyster Bay itd.)?