Regulamin działu
W tym dziale posty nie są naliczane.

Luźne pytania na temat gry

Nie Vito, bo on tylko "Piniążki, Piniążki...". Nie Joe, bo porywczy. Nie Henry, bo kapuś. Nie Don, bo życie w strachu... Można by tak długo wybierać. Nie Marty, bo marzyć może każdy. To chyba chciałbym się wzorować na Tommy'm Angelo (poniekąd się tam pojawia). Życie ciekawe, a na stare lata odpoczynek w ciepłym domku.

Czego ci brakuje w Empire Bay?
Regulamin to Omerta, a ban to obrzyn.
Lotniska i misji z nim związanej. Mam wielki sentyment do lotniska z Lost Heaven.

Czy jesteś lekko zawiedziony Mafią II?
„An eye for an eye makes the whole world blind.”
~Mahatma Gandhi
Lekko to mało powiedziane. Entuzjazm mi opadł jak... :-D mamy tu nieletnich, nie? Na początku niby łał, ale jak drugi raz przechodziłem to pomyślałem, że to strata czasu.

Wolisz kupować w sklepach, czy je rabować?
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Rabować, ale tylko wtedy, gdy w pobliżu nie ma policji. Nie cierpię animacji aresztowania nawet wtedy, gdy mam kupę hajsu.

Czy stosujesz mody umożliwiające używanie broni w domach?
~Mahatma Gandhi
Nie. Nie stosuje modów do żadnych gier. Nawet do pierwszej Mafii nie zainstalowałem żadnego moda, The Lost Family może to zmienić.

Podoba ci się ten sam sprzedawca w KAŻDYM sklepie?
Nie, jest to nierealistyczne ;P

Jakie masz zdanie na temat śmierci Henry 'ego.
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...
No zależy jak na to patrzeć - ze strony takiego Joe - ''pieprzone chinole zaciukały go w samym środku parku'', ale ze swojej strony patrzę na jego śmierć jako na podstawowy porządek rzeczy w Mafii:
Henry był zdrajcą i mu się należało. A w kwestii zdrajców, to tak samo postępuje Triada, jak i Mafia. Nie ma w tym żadnej niesprawiedliwości.

Jak myślisz: co stało się z Eddy'm Scrapą po masakrze obserwatorium?
~Mahatma Gandhi
Pewnie został zabity albo przyłączył się do Vito i Leo.

Czy twoim zdaniem Mafia 2 ma tyle klimatu co jedynka?
Klimacik w obu częściach się udziela, ale jedynka ma to coś... czego się nawet określić nie da i co sprawia, że wracam do niej częściej, niż do dwójki.
Co sądzisz o ubraniach z DLC?
~Mahatma Gandhi
Przyznam się, zaczynałem grę rok temu, albo dwa. Edycja Special Extended Edition. Przeszedłem całą grę jako Vito w mundurku.

Podobają ci się Hot-Rody z gry?
Tak.

Lubisz jeździć nawalony po mieście?
~Mahatma Gandhi
Nie, bo to, gdy jesteś nawalony, nie zmienia jakości prowadzenia.

Lubisz rabować bary firmowe np. Dragstrip ?
No tą drewnianą budę, to lubię z thompsona siekać. Barman ma co prawda śrutówkę, ale jakoś daję radę. Rabować nie ma co, bo to biedna knajpa.

Lubisz MG-42?
~Mahatma Gandhi
Tak, i to bardzo. Jedyna broń, której bym wybaczył to, że Vito ją mieści w kieszenie marynarki obok trzech Thompsonów.

Wolisz napady ciche i zaplanowane czy spontaniczne burze?
Ciche, dokładnie zaplanowane, z dokładnym rozeznaniem co, po co, dlaczego, gdzie i jak ;)

Preferujesz zatrzymywanie się na światłach, jeżdżenie zgodnie z przepisami, wg. znaków itd. czy po prostu szaloną jazdę, byle z punktu A do B, jak najszybciej?

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek