Widzę, że większość forumowego ludu korzysta z GG. Chciałbym wam zaproponować komunikator, który nie jest jeszcze bardzo znany, ale na pewno bardzo dobry. Grupa buntowników przeciwko GG 10 (głównie z powodu ogólnego zasyfienia: obciążenie procesora z włączonym oknem rozmowy GG10 to 50%!) napisała zupełnie nowy program, a mianowicie
Komunikator WTW, którego nazwa nawiązuje do
WTF, które odnosi się do sytuacji na rynku komunikatorów. Mianowicie komunikatory zasyfione są reklamami, gównianymi funkcjami (np. radio), które nie są nikomu potrzebne, a tylko obciążają komputer. Twórcy przypominają, że komunikator służy
DO KOMUNIKOWANIA SIĘ. WTW stawia przede wszystkim na szybkość, prosty wygląd, małą zasobożerność i stabilność. Korzystam z niego już od pół roku i za nic w świecie nie wrócę do syfiastego GG. WTW oferuje zero reklam i piekielną szybkość (jest szybki, naprawdę). WTW nie posiada emotek (jak dla mnie +) oraz żadnych dźwięków, jednak dla osób które chcą mieć obie te funkcje, istnieją dwie wtyczki (jedna instalująca emotki a druga dźwięki). Obsługuje on avatary i wymianę obrazków między użytkownikami. Proszę, screen:
Tu widzimy panel główny, który jest jak widzimy bardzo prosty:
Oraz okno rozmowy:
Jak widzimy brak emotek, jak już mówiłem dla mnie plus, dla innych pewnie minus.
LINK --->
http://wtw.k2t.eu/OCENA OGÓLNA: 9/10PLUSY:
- piekielnie szybki
- nie wykrzacza się
- stabilny
- działa w zgodzie z sieciami GG, Tlen, XMPP
- mało zasobożerny
- generalnie jest bardzo lajtowy (If you know what I mean)
- update'y wypuszczane ok. raz na tydzień
MINUSY:
- narazie jest mało wtyczek, ale użytkownicy cały czas dodają nowe
- wiadomo, trochę drobnych błędów również się znajdzie
Podsumowując - wypróbujcie, a nie będziecie zawiedzeni