Re: Grand Theft Auto V
Obywatel
77
Nivener, Bo Rockstar oblał ciepłym moczem pecetowców, kiedy gra po pół roku sprzedała się świetnie na konsole, to postanowili z braku roboty tak sobie wydać grę na komputery, nacisk i zawód graczy ich do tego nakłonił, ale oni się zwyczajnie nie postarali jakby im zależało to by to lepiej wykonali, jednym z kluczowych elementów nie wydania GTA IV na PC było to że gra przerosła możliwości komputerów jak na tamte czasy, graficznie powalała do tego stopnia, że nawet próba swobodnego grania na najlepszym sprzęcie jak na 2008 rok n minimalnych ustawieniach było by bardzo ciężkie do zrealizowania, więc kiedy już to się trochę rozwinęło graficznie na rynku komputerowym, zrobili grę pod PC. A nie było prawdopodobnie z takich czynników:
1.Na PC szerzy się ogromne piractwo nie chcieli tracić czasu na coś, na czym mogli by stracić czas i pieniądze.
2.Gra była do tego stopnia rewolucją pod względem graficznym że żaden komputer by tego nie odpalił.
Później wiadomo, presja na nich ciążyła, bo gracze chcieli grę z całego świata, więc postanowili się tym zająć, według danych GTA IV na komputery sprzedało się zaskakująco... dobrze. Teraz jednak jest inaczej, gra bazuje na silniku z GTA IV prawdopodobnie mocno ulepszonym, ale obecne pecety klasy średniej powinny sobie poradzić, może nie niekoniecznie, ale patrząc na trailery to może GF GTX460/550ti, będzie wymagała gra do gry na najwyższych detalach, o ile wgl wyjdzie na PC, ale myślę że ulegnną, jak pisałem już wcześniej, sklepy wydały już informację.
1.Na PC szerzy się ogromne piractwo nie chcieli tracić czasu na coś, na czym mogli by stracić czas i pieniądze.
2.Gra była do tego stopnia rewolucją pod względem graficznym że żaden komputer by tego nie odpalił.
Później wiadomo, presja na nich ciążyła, bo gracze chcieli grę z całego świata, więc postanowili się tym zająć, według danych GTA IV na komputery sprzedało się zaskakująco... dobrze. Teraz jednak jest inaczej, gra bazuje na silniku z GTA IV prawdopodobnie mocno ulepszonym, ale obecne pecety klasy średniej powinny sobie poradzić, może nie niekoniecznie, ale patrząc na trailery to może GF GTX460/550ti, będzie wymagała gra do gry na najwyższych detalach, o ile wgl wyjdzie na PC, ale myślę że ulegnną, jak pisałem już wcześniej, sklepy wydały już informację.