Edycja Kolekcjonerska Mafia 1

Pomyliło mi się chodzi mi o zdjęcie xD. Proszę o zdjęcie wszystkich elementów pomarańczowej kolekcji klasyki Mafi 1. Teraz zrozumieliście?
Witam jeśli ktoś nie ma jeszcze wersji premierowej gry -jest do sprzedania.
Wystawiłem na allegro licytacja obejmuje :
-Gra na trzech płytach wersja gry 1.0
-kartonowy Duży Box
-Kopia mapy
-instrukcja obsługi
Zapraszam do kupna chciałbym żeby gra została "na forum". Ponieważ rzadko można spotkać wersję premierowa.
link :
Sprzedana. ;-)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Ostatnio na allegro pojawiła się nietypowa edycja premierowa Mafii:

http://allegro.pl/mafia-the-city-of-los ... ?source=oo

Z tego co widzę instrukcja jest w języku angielskim, a pudełko zrobione jest z przezroczystego plastiku, podczas gdy Mafia premierowa była w stu procentach w języku polskim i miała pudełko zrobione też z plastiku, ale czarnego, bez żadnych napisów w środku (wiem, bo sam posiadam dwie polskie premierówki). Dziwne, bo zawartość jest jak w wydaniu polskim tyle, że brakuje boxa.

Ktoś wie co to takiego?
Pewnie to wydanie kupione za granicą. Od razu widać po oznaczeniu wiekowym. To stare oznaczenia amerykańskie. Zresztą na premierze w Polsce Mafia była od 16 więc to na pewno nie jest polska edycja.
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Też tak myślę, że to zagraniczna edycja, ale ma przecież taką samą zawartość jak polska premierówka.
A może to Play It skopiował część zawartości edycji zagranicznej do edycji polskiej?

Odnośnie ograniczeń wiekowych - polska Mafia wydania Play It też była od 15 lat (znaczek jest i na boxie i na pudełku plastikowym).
Ja myślę że polska edycja Mafii z Kolekcji Klasyki to jakiś ponury żart.Pamiętam jak kupiłem w sklepie Mafię z tej edycji,bo pomyślałem ze 25 zł za tak wspaniałą grę to pikuś... No i Bozia mnie pokarała za uczciwość :(/ :(/ .Czemu?
Wersja z KK jest o WIELE gorsza od wersji premierowej (w postaci "kopii zapasowych" :roll: ) bo:
-w filmikach zamiast trójwymiarowych gałek ocznych, które się obracały w oryginalnej wersji, dano jakieś żenujące tzw."mapki" oczu
-na autach nie pojawiają się rysy (w wersji premierowej były)
-wybór stopnia trudności wyścigu lub opcja jego pominięcia-Co to ma być????? W ten sposób kształtuje się graczy-sierotów :-F którzy przy byle drobnej trudności w grze już się poddają i ściągają kody z neta lub co gorsza wywalają grę bo "za trudna do ciula"
Zawsze myślałem że oryginał gry powinien być lepszy od pirata lecz w moim przypadku było zupełnie na odwrót..Za te 25 zł mogłem kupić sobie piwo :|K
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Zgadza się, Mafia z wydania kolekcji klasyki jest o koszmarna. Chwała świętej pamięci Play-It'owi, że wydał grę w tej wersji i na dodatek z tyloma dodatkami (m. in. płyta z muzyką, ładne wydanie gry, mapka, plakat itd.).
Pomijając oczywiście fakt, że tekturowy box (albo same plastikowe pudełko) o wiele lepiej prezentuje się niż tandetne szare (lub teraz pomarańczowe) napisy na wersji z KK.

Odnośnie samej gry - porównywałem ostatnio Mafię w wersji 1.0. (z edycji premierowej) i w wersji 1.2. z KK (szara, pomarańczowej nie testowałem) - nie wiem jak innym, ale wydaje mi się, że grafika jest ładniejsza w wersji 1.0.
O niebo lepsza :) Na szczęście u Was na stronce znalazłem pomoc i mam już Mafię w wersji 1.0
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
Path 1.2 z tego co wiem poprawiał coś graficznie. Chyba pogarszał żeby gra chodziła płynniej na słabszych PC. Dlatego nie mamy gałek ocznych a jakieś dziury nie ma też tych zniszczeń...!.2 to poprawka na gorsze.

// +parę fixnięć na mapach m.in zablokowanie jednej z ulic toru. Lub dodanie wyboru trudności wyścigu - Cux

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Mimo wszystko jak na swoją "epokę" Mafia nie miała nieziemskich wymagań sprzętowych. Miała wymagania jak przeciętna gra z 2001-2002 roku.
Odnośnie różnic - dodałbym jeszcze, że jak zniszczymy samochód (tak żeby eksplodował) to w wersji 1.0. nad wrakiem unosi się dym, w wersji 1.2. tego już nie ma :))

Również polecam innym grę na łatce z wersją 1.0. - chociażby z wyżej wymienionych powodów.
robertRobin88 napisał(a):
Dlatego nie mamy gałek ocznych

Gałek ocznych w 3D (już) nie ma, bo zdarzało się często, że wychodziły poza orbity. Sam miałem takie problemy w 1.0.
No w sumie to też miałem raz taki błąd że w filmikach nie było głów tylko same lewitujące gałki oczne :) Fajnie to wyglądało.
glukkon7

Obrazek
Widzę, że bug z gałkami ocznymi jest powszechny ;-) Również kilka razy tak mi się zdarzyło. No, ale mimo tego i tak nie można równać takiego bugu z błędami jakie są w Mafii wersji 1.2.
Sporo jest takich smaczków. Prócz wcześniej podanych różnic dodałbym jeszcze, że podczas nakierowania kursorem na jakąś opcję, to jest ona podświetlona na szaro, w niektórych tekstach typ czcionki jest inny, a także kiedy włączymy menu w trakcie gry to w lewym górnym roku jest spinacz. W wersji 1.2. takich "smaczków" nie ma.
Jak już podajemy przykłady błędów kolekcjonerskiej edycji Mafii (co mnie bardzo cieszy bo trzeba ludzi o takich "smaczkach" uprzedzać) to jest takie coś ze jak robimy przewrót to po zrobieniu tegoż przewrotu jeszcze dodatkowo przemieszcza naszą postać o krok w bok.Porypane to...
glukkon7

Obrazek
Mimo wszystko takie błędy są jednak mniej rażące niż braki zniszczeń czy gorsza grafika. Niestety odnośnie wersji Mafii to zamiast poprawiać błędy i ewentualnie poprawić efekty to tylko pogorszyli grę. Są jeszcze jakieś wersje 1.3.,wydane dla Niemców, Hiszpanów i Francuzów bodajże, ale sądzę, że są to tylko jakieś poprawki w tłumaczeniu.