Wszystko fajnie, ale dlaczego zakładacie, że Lincoln umrze? Może nie zostanie skazany, bo np gdzieś ucieknie? (ha, już widzę scenę epilogu, jak Lincoln z Vito lub innym porucznikiem sączy drina pod palmami i śmieje się, że wykiwał policję :D). Albo to nie o niego będzie się toczyć rozprawa w sądzie, a o Sala Marcano? I historia Lincolna będzie tylko przy okazji opowiedziana. Nie wiem, ale nie rozumiem jak to by się miało stać, że Donovan zeznawałby w sądzie przeciwko naszemu bohaterowi. Bo gdzieś mi mignęła informacja, że w czasie gry on będzie węszył w otoczeniu Marcano i donosił Lincolnowi o tym, czego się dowiedział. Czyli będzie nam pomagał. No chyba, że będzie jakimś agentem - będzie udawał jednego z nas, a tak naprawdę będzie współpracował z FBI. Kto wie, kto wie...
Jakoś w śmierć Lincolna na koniec M3 mi się wierzyć nie chce, bo to nie pasowałoby do tej serii. Tommy zginął dopiero po latach, w drugiej części tak na dobrą sprawę, Vito... kto wie, może zginie w Mafii III (choć jeśli to z nim najwięcej będziemy współpracować, to raczej głupio, jeśli twórcy nam go zabiją). Moim zdaniem Lincoln zginie w Mafii IV, a jeśli w Mafii III to raczej nie od razu, a "lata później". No ale zobaczymy jak to rozwiążą.
gra nadal ma być podzielona na rozdziały a wszytko ma odbywać się w ciągu dziewięciu miesięcy
Zgadza się. Choć dla mnie to jakoś krótko te dziewięć miesięcy. Najwyraźniej wydarzenia będą następować po sobie bardzo szybko.
A że rozdziały? To przecież nie przeszkadza w tym, by mieć dowolność grania. Każdy rozdział zaczynasz kiedy chcesz, to co ci tam każą robić też robisz kiedy chcesz. Jak np zamiast jechać z punktu A do B zachce się graczowi jechać do punktu Z, to pewnie będzie mógł tak zrobić. I jeszcze przy okazji zahaczyć o punkt D. Rozdziały muszą być, no jakby nie było, mamy w tej grze konkretną historię do przejścia. To nie Simsy czy cokolwiek w ten deseń, że gracz robi totalnie co chce sam wybierając cel. W Mafii III mamy jednak określone zadanie i cel właśnie i to nam wytycza ścieżkę jaką będzie trzeba pójść. My, gracze, będziemy mogli wybrać jedynie JAK i KIEDY.
Mafia 3 będzie prezentowana nie w ramach E3, a w ramach wywiadu z IGN
To wiem, że w ramach wywiadu z IGN, ale przecież IGN też ma miejscówę na E3. Mogliby więc pogadać z 2K w czasie właściwego E3. Ech, dalej to dla mnie nie ma sensu, ale jak już mówiłam, mnie ta szybsza prezentacja bardzo cieszy. Im szybciej tym lepiej. Pozotaje teraz tylko mieć nadzieję na jakieś fajne i KONKRETNE informacje, takie jak oficjalne wymagania np. No i wypuszczone demo.