E3 2016

W tych okienkach widać JOE!
Demo potwierdzone
„Rozumiecie, ważne jest, aby umieć zachować równowagę. Równowaga – to dobre słowo. Bo facet, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast facet który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać.”

Thomas Angelo
Rzeczywiście Joe, w 0:11 dokładnie go widać z lewej strony na zdjęciu, stoi razem z Vito. Jednak mam nadzieję, że pojawi się w grze tylko jako wzmianka, jako trup.
Moze pojawic sie jako retrospekcja
„Rozumiecie, ważne jest, aby umieć zachować równowagę. Równowaga – to dobre słowo. Bo facet, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast facet który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać.”

Thomas Angelo
Ciekawe czy my gracze dostaniemy DEMO, tak jak w przypadku mafii 2 ;d
Moment gdzie pojawia się Joe to scena z rozdziału Dzikusy , stoi obok Vito i Martyego , pewnie jest to coś rodzaju dokumentów na temat rożnych osób z świata przestępczego
W końcu wszystko ma być w retrospekcji, cala opowieść, więc pewnie wypomną powiązania Lincolna z Vito, który działał z Joe.
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
A bedziękuję można oglądnąć ten materiał na żywo z e3 po zakończeniu emisji live?

Thomas Angelo
Zapewne gdzieś jakieś mirrory będą ;)
Dodatkowo nowa grafika z Vito :D
https://goo.gl/wFhpK6
O matulu, świetna rzecz! (i zapowiedź, i grafika Vito) No i ta muzyka... Pokazali też wreszcie Donovana. Joe zdecydowanie z "dwójki", ale spoko, ja tam nie oczekuję jego powrotu, byle tylko powiedzieli jak to na serio z nim jest.
Ech, podsycili oczekiwanie. Poniedziałku, nadchodź.

ps: Aha, demo potwierdzone, tak? Cudnie. Tylko oby dostępne dla graczy, bo o tym, że na E3 udostępnią, to wiem nie od dziś, ale nas, graczy, to nie urządza.
Mam mieszane odczucia co do prowadzenia łodzi , nie wiem czy jest to w ogóle potrzebne skoro i tak nie uświadczymy motocykli czy helikopterów , wolałbym aby pełni skupiano się na samochodach , jestem ciekaw bardzo postaci Donovana , wygląda na to że będzie on kluczową postacią na zwiastunie widzimy również walki na arenie , czyżby jedna z aktywności pobocznych?
Donovan to faktycznie intrygująca postać, ale czy ja wiem czy kluczowa? Pewnie to on będzie opowiadał wszystkie wydarzenia, czyli będzie swego rodzaju narratorem, więc pewnie w trakcie gry będzie obserwatorem wydarzeń związanych z Lincolnem. Ale trudno stwierdzić po której stronie będzie stał - głównego bohatera czy policji? To się pewnie okaże, ale jakiegoś ważnego wpływu na wydarzenia raczej chyba nie będzie mieć. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Żeby nie był to off-top, to zapytam, bo mnie to nurtuje - czemu Mafia 3 będzie prezentowana 12 czerwca, a nie między 14-16 czerwca? Przecież Take-Two i 2K mają normalnie miejsca w hali E3, więc co, nie mogliby pokazywać później, podczas normalnych targów E3? Co, wtedy ich tam już nie będzie? Nie żeby mnie wcześniejsza data nie cieszyła, bo dzięki temu już w poniedziałek będzie można obejrzeć co tam pokazali, ale nie zmienia to faktu, że to dziwne. Ktoś tu z Was powiedział jakiś czas temu, że pewnie się pomylili, ale nie - co pokazują datę na Twitterze czy trailerach, to jest ten 12 czerwca.
Mafia 3 będzie prezentowana nie w ramach E3, a w ramach wywiadu z IGN. Wydaje mi się, iż 13 zobaczymy gameplay, a na E3 cały trailer. A co do Donobana myślę, iż będzie takim Detektywem Normanem z Mafii 1, lecz zamiast rozmowy Tommego z Normanem, będzie rozprawa sądowa, na której Donovan będzie o nas opowiadał, a Lincoln na koniec zapewne dostanie krzesło. Nie wydaje mi się, aby po udowodnieniu mu tego co zrobił, miałby zostać uniewinniony. Ciekawe co z sandboxem kiedy Lincolna nie będzie. Przejmiemy stery nad inną postacią, np. Vito? Moze zostanie to tak żałośnie rozwiązane jak w DLC do mafii 2 The Betrayal of Jimmy, czyli po aresztowaniu od tak możemy Jimmym chodzić... ale nie... to nie miałoby sensu. Jestem pewien śmierci Lincolna, no ale co z tym sandboxem. Jestem ciekaw też szczegółów jakie się dowiemy w ciągu kilku następnych dni ;)
Może po prostu dostaniemy odrębny tryb swobodnej jazdy tak jak to było w pierwszej części Mafii lub ostatni rozdział gry będzie dział się w czasie rzeczywistym po rozprawie sądowej podobnie jak było to w mafii 2 gdzie Vito opowiadał swoją historię.
Tak pewnie bedzie z czasem rzeczywistym, ale co potem? Jakoś nie widzę swobodnej jazdy jako osobnego trybu. Cała gra to sandbox, misje wykonujesz kiedy chcesz, tak jak w GTA, nie jak w mafii 1 i 2, ze misja po misji następuje <przynajmniej tak wynika z relacji grających już w mafię 3>