Donovan to faktycznie intrygująca postać, ale czy ja wiem czy kluczowa? Pewnie to on będzie opowiadał wszystkie wydarzenia, czyli będzie swego rodzaju narratorem, więc pewnie w trakcie gry będzie obserwatorem wydarzeń związanych z Lincolnem. Ale trudno stwierdzić po której stronie będzie stał - głównego bohatera czy policji? To się pewnie okaże, ale jakiegoś ważnego wpływu na wydarzenia raczej chyba nie będzie mieć. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Żeby nie był to off-top, to zapytam, bo mnie to nurtuje - czemu Mafia 3 będzie prezentowana 12 czerwca, a nie między 14-16 czerwca? Przecież Take-Two i 2K mają normalnie miejsca w hali E3, więc co, nie mogliby pokazywać później, podczas normalnych targów E3? Co, wtedy ich tam już nie będzie? Nie żeby mnie wcześniejsza data nie cieszyła, bo dzięki temu już w poniedziałek będzie można obejrzeć co tam pokazali, ale nie zmienia to faktu, że to dziwne. Ktoś tu z Was powiedział jakiś czas temu, że pewnie się pomylili, ale nie - co pokazują datę na Twitterze czy trailerach, to jest ten 12 czerwca.