Czy zamówisz Mafię 2 przed premierą?

Czy zamówisz Mafię 2 przed premierą?
47% (42)
40% (36)
12% (11)
Liczba głosów: 89
Ja póki co ceneg,a bo tanio (99zł mi wyszło z kodem ze zniżką), ale jak będzie EK to pewnie gram.pl :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Ja normalnie idę w dniu premiery do sklepu ( Wrocław ) i za 199zł biorę wersję normalną na PS3, bez żadnego zamawiania i innego pierdzielenia się z tym. Dla mnie totalną głupotą jest zamawiać te preordery, bo po co ? Zapłacimy więcej czy tyle samo i tak nam nic z tego. Są też przypadki, że te wszystkie sklepy co oferują te preordery wysyłają grę dopiero w DNIU PREMIERY, więc zanim gra dojdzie to poczekacie do poniedziałku, nonsens jak dla mnie.
Live or die - make your choice...
barth89 napisał(a):
Ja póki co ceneg,a bo tanio (99zł mi wyszło z kodem ze zniżką), ale jak będzie EK to pewnie gram.pl :)

Tak samo jak kolega, skorzystałem z kodu i mam grę o prawie 40zł taniej. ;-)
Obrazek
Ja również zamówiłem PRE-ORDER na Cenege, z tego co słyszałem gry mają być wysłane 26 także nie boje się oto że gry nie dostanę w dniu premiery :-)

EDIT:@DOWN dokładnie miałem taką samą sytuację z EFLC, po takiej akcji nie ryzykuję z zakupem w żadnym sklepie.
Salwik napisał(a):
Ja normalnie idę w dniu premiery do sklepu ( Wrocław ) i za 199zł biorę wersję normalną na PS3, bez żadnego zamawiania i innego pierdzielenia się z tym. Dla mnie totalną głupotą jest zamawiać te preordery, bo po co ? Zapłacimy więcej czy tyle samo i tak nam nic z tego. Są też przypadki, że te wszystkie sklepy co oferują te preordery wysyłają grę dopiero w DNIU PREMIERY, więc zanim gra dojdzie to poczekacie do poniedziałku, nonsens jak dla mnie.

Oj, zdziwisz się jeszcze, że nie ujrzysz swojej gry na półkach w sklepie. Tak samo ja próbowałem kupić GTA: EFLC prosto ze sklepu i niestety musiałem czekać. Na drugi dzień też nie było. Dlatego ja zostaję przy kupnie pre-ordera.

EDIT: Przed chwilą w komputroniku:
Kod:
http://www.komputronik.pl/index.php/product/106420/Programy_i_gry/Gry_na_PC/Mafia_II_PC_.html

zauważyłem coś dziwnego:
Kod:
 Chwilowy brak towaru
Przypuszczalny termin dostawy 2010-08-23

Jakim cudem? Przecież światowa data premiery mafii ii jest na 24 sierpnia...
Myślę że czekają na dostawę po prostu,europejska data premiery jest 27, a amerykańska 24, nie ma sie czym martwić gre dostaniesz na czas :-P

Na tym komputroniku nie polecam nic zamawiać proponuje cenege albo gram.pl czy nawet ULTIME
Ja zamówiłem na Ultimie, sprawdzony sklep i zwykle gry przychodziły dzień przed premierą.
Nawet jeżeli ktoś dostanie grę szybciej to i tak nie pogra. Steam po prostu nie aktywuje wam szybciej gry, czekanie do 27 i tak czeka wszystkich.
Obrazek
Dokładnie, szkoda tylko że nie zorientowałem się wcześniej z tym kodem. I teraz zapłacę 4 dychy więcej. Skąd mieliście takie kody?
wysyłają grę dopiero w DNIU PREMIERY

Bzdura! Oczywiście może jakieś sklepy tak robią, ale renomowane muszą wysłać najpóźniej dzień przed, dlatego że to jest pre order. A kto by chciał takiego pre ordera którego nie ma w dniu premiery. Zaś jeśli paczki nie wysyłane są priorytetem bądź pocztą polską(lol) to muszą je wcześniej wysłać.
Niestety jak kiedyś zamówiłem pre order stalkera czyste niebo na wirtusie to dostałem grę pięć dni po premierze, byłem taki wkur@iony że chciałem zwracać grę do sklepu, ale przysporzyło by mi to więcej czekania.
Podejrzewam że cenega wyśle na czas, tak jak zamawiałem ACII przed premierowo.
Połączyłem obydwa tematy, żeby nie usuwać waszych postów.

A żeby nie było OT, to zdradzę, że zamawiam na Gram.pl.
Ja mam dylemat. Nie wiem gdzie kupić. Wiadome że na internecie. Z allegro zrezygnowałem. Myślę nad gram.pl . I chyba tam będę zamawiał. Albo cenega.
Obrazek
Prezes napisał(a):
Oj, zdziwisz się jeszcze, że nie ujrzysz swojej gry na półkach w sklepie. Tak samo ja próbowałem kupić GTA: EFLC prosto ze sklepu i niestety musiałem czekać. Na drugi dzień też nie było. Dlatego ja zostaję przy kupnie pre-ordera.

Z tym to akurat luz. Ja mam tyle sieci sklepów typu MM czy Saturn, że na pewno w którymś z nich będzie gra, jestem o tym przekonany.
Live or die - make your choice...
Ja i tak nie bawie się w żadne pre-ordery, tylko ściągam pirata(ale będzie problem z steamem)
Obrazek
Obrazek
Pewnie, ja też byłem przekonany że w swoim mieście w dniu premiery dostanę EFLC,miałem dośc duży wybór jeżeli chodzi o markety, wymienię ci,MM,2 Empiki,Media Expert,Mega Avans i nigdzie nie było, rób zresztą ja chcesz, ja mam zamiar zagrać równo z europejską premierą w sklepy już nie wierzę, u mnie np. w tej chwili w Legnicy w MM nie ma StarCrafta II co jest bardzo dziwne,wszędzie jest a w MM nie ma,ale wiocha.

@up a ty sobie ściągnij majtki, a nie Mafie, złodziejaszku:!:BANA mu :!:
Powiem wam że też myślałem nad zakupem EK, ale w sumie nie oferuje nic ciekawego, czego by nie można było mieć w zwykłej wersji. Tylko sie oczywiście nie chciało... bo lepsza kasiura jest ;)

Ja i tak nie bawie się w żadne pre-ordery, tylko ściągam pirata(ale będzie problem z steamem)
Dochodzę do tego wniosku że jak mi sie coś podoba, to kupuje. A jak mnie na to nie stać to dążę do tego żeby mnie było stać, albo czekam na jakąś tańszą edycje. Ale nie, po co, lepiej ściągnąć -_-