Ja odpalałem sobie GTA IV na średniowysokich i miałem około 30 FPS'ów,odpowiada mi to a skoro GTA ma zrąbaną aktualizacje to całkiem niezły wynik.Myśle że Mafia pójdzie mi na najniższych i będzie te 30 FPS.
Ja osobiście grałem w JC2, GTA4, BBC2 ale po trochu a najmniej w GTA4 które było fatalne na kompie.
Generalnie nie miałem większych problemów z powyższymi grami i poziom grafiki był wysoki więc i liczę, że w Mafii 2 będzie podobnie choć rok temu jak zakupowałem kompa to jak patrze teraz na parametry to wydaje się być słaby... To jest przykre, że wszystko idzie z dnia na dzień coraz dalej do przodu i posiadając kompa dwuletniego trzeba zapomnieć o wysokich detalach...
Naprawde powinni dac wymagania zeby kupic nowy sprzecior ktory ruszyl by Mafie 2 bez zadnego problemu i mysle ze Mafia 2 bedzie miala mniejsze wymagania (mam nadzieje) bo gta4 kojarzy mi sie z bluescreenem!
Ja cały czas powtarzam, że jestem spokojny o optymalizację Mafii 2 :) Wymagania to jedno, a optymalizacja drugie. No i jakoś ciężko mi uwierzyć, że jakakolwiek gra, któa teraz wychodzi mogłaby mieć wymagania minimalne wyższe od kompów takie jak mój :)
No i spójrzcie na DIRT 2 - wymagania z kosmosu, a działa cudnie ;) JC2 też. No ale miło by było popatrzeć na wymaganai i widzieć, że spełniamy rekomendowane... Ale oby 4-rdzeniowiec nie był potrzebny do gry z więcej FPS niż 30...
Odkopuje :D Spójrzcie na AC2... "Core 2 Duo 2.6 GHz, 1.5 GB RAM, karta grafiki GeForce 8800 lub lepsza" A mi na minimalnych poszło przy Core 2 Duo 1.6, 2gb Ram i geforce go 7300 (512 mb). I nie tylko przy tej grze... A więc mam szanse że odpalę Mafie II
wymagania minimalne mafi 2 Procesor: Pentium IV 3 GHz RAM: 2 GB HDD: 10 GB System: WINDOWS XP/Vista/Win 7 Wersja językowa: polska kinowa (polskie napisy) Inne: Karta graficzna 256 MB zgodna z Direct X W sprzedaży od: 27.08.2010 cena 129.99zł
wymagania minimalne mafi 2 Procesor: Pentium IV 3 GHz RAM: 2 GB HDD: 10 GB System: WINDOWS XP/Vista/Win 7 Wersja językowa: polska kinowa (polskie napisy) Inne: Karta graficzna 256 MB zgodna z Direct X W sprzedaży od: 27.08.2010 cena 129.99zł
Skontaktowałem się z jednym z prawników sklepu, który powiedział mi, że ich sklep (jak i najprawdopodobniej pozostałe) bazują jedynie na szacunkowych wymaganiach gry
Minimalne wymagania sprzętowe: System Operacyjny: Microsoft Windows XP (SP2 bądź nowszy) / Windows Vista / Windows 7 Procesor: Pentium D 3Ghz or AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) albo szybszy. RAM: 1.5 GB Karta graficzna: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro albo lepsza. Pojemność na dysku: 8 GB Karta dźwiękowa: 100% DirectX 9.0c kompatybilny z kartą dźwiękową. Sterowanie: Klawiatura + mysz, lub gamepad kompatybilny z Windowsem.
Zalecane wymagania sprzętowe: System Operacyjny: Microsoft Windows XP (SP2 bądź nowszy) / Windows Vista / Windows 7 Procesor: 2.4 GHz Quad Core procesor RAM: 2 GB Karta Graficzna: nVidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 albo lepsza Pojemność na dysku: 10 GB Karta dźwiękowa: 100% DirectX 9.0c kompatybilny z kartą dźwiękową. Kontrolery: Klawiatura + mysz, lub gamepad kompatybilny z Windowsem.
Technologia PHSYX/APEX wymagania sprzętowe: System operacyjny: Microsoft Windows XP (SP2 bądź nowszy) / Windows Vista / Windows 7 Minimalny Procesor: 2.4 GHz Quad Core procesor Zalecany Procesor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB Karta graficzna i wydajność: APEX średnie ustawienia Minimalna karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 260 (albo lepsza) do grafiki i dedykowana NVIDIA 9800GTX (albo lepsza) dla technologii PhysX Zalecana karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 470 (albo lepsza)
Karta graficzna i wydajność: APEX wysokie ustawienia Minimalna karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 470 (albo lepsza) i dedykowana NVIDIA 9800GTX (albo lepsza) dla technologii PhysX Zalecana karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 480 do grafiki i dedykowana NVIDIA GTX 285 (lub lepsza) dla technologii PhysX NVIDIA GPU sterowniki: 197.13 lub nowsze. NVIDIA PhysX sterowniki: 10.04.02_9.10.0522. Wliczone w cenę i instalowane automatycznie z gry
Moim zdaniem (nie patrząc na PhysXa i APEX) są wręcz... za małe. Ale to dobra wiadomość.
No i cieszę się, bo mój komputer przewyższa zalecane, jedynie mam 2 rdzenie w procku, a nie 4, ale mam nadzieję, że to nie będzie taka różnica.