Wrażenia po pierwszym gameplay'u

Paziu napisał(a):
barth89 napisał(a):
Fajnie, jak możemy popatrzeć z okna, a tam na ulicy ludzie chodzą - czegoś takiego to nawet GTA IV nie ma :P

Jak nie? Też widać.
Nawet w GTA LCS tak jest ;-)

Jakoś nie zwróciłem uwagi :P A poza tym te mieszkania w GTA są jakieś takie... Zamknięte, że nie chce się w nich siedzieć. Wydaje mi się, że w Mafii będzie tak, że nawet będzie się chciało usiąść przy oknie i popatrzeć na ulicę :P W ogóle to czekam aż pokażą główne menu ;)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
W 1--ej Mafii przeciez tez bylo widac za oknem co sie dzieje. Jak sie wychodzilo z baru na misje np, to przez witryne bylo widac ruch uliczny.
Obrazek
A co do mieszkania to to by sugerowało, że nie będzie chyba typowej dla pierwszej Mafii ścieżki zdrowia przed misją...
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
co do gameplay'ów to coś nie podobają mi sie te wybuchy. Takie mało realne :-/
Mogli by bardziej dopracować kieszeń z której Vito wyciąga magazynki.
Obrazek
I wnętrza samochodów.. na litość..
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Mnie też te wnętrza aut doje*ały.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Nie można od gry oczekiwać wszystkiego. Coś kosztem czegoś... Ok, niech będą te bardziej szczegółowe wnętrza...ale aut będzie o połowę mniej! I co byście na to powiedzieli? Zmierzam do jednego - od czego są modyfikacje? ;-)
Wiesz co, nie po to płacimy za grę 150zł ze swoich pieniędzy, a nie rodziców (w zależności jak tam u was bywa) żeby ściągać jakieś modyfikacje :/ które albo spowolnią mi grę, albo będą niedopracowane, albo gra będzie mi się zawieszać albo ściągnę je z wirusem bo jakiś je****ty 12-latek postanowił zrobić psikus.. :/ Płacimy, wymagamy. Drogą dedukcji, strzelając do filaru, czego efektem jest odpadanie tynku, to wątpię, że nie wezmą się za samochody, które w grze odgrywają drugorzędną, albo trzeciorzędną rolę... :-| Gdyby było tak jak mówisz,twórcy gier nie dokończaliby ich, ponieważ wychodziliby z założenia, że użytkownicy ściągną sobie modyfikacje :-| Niech przeciągną i do czerwca 2010 premierę, tylko niech nie wypuszczą syfu na rynek...

Ja rozumiem, że puszka, która leży na ulicy może być czerwona i nie mieć napisów..., ale nie coś takiego...

Obrazek

Obrazek

///Uważaj na regulamin.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Tomasz napisał(a):
Wiesz co, nie po to płacimy za grę 150zł ze swoich pieniędzy, a nie rodziców (w zależności jak tam u was bywa) żeby ściągać jakieś modyfikacje :/ które albo spowolnią mi grę, albo będą niedopracowane, albo gra będzie mi się zawieszać albo ściągnę je z wirusem bo jakiś jebnięty 12-latek postanowił zrobić psikus.. :/ Płacimy, wymagamy. Drogą dedukcji, strzelając do filaru, czego efektem jest odpadanie tynku, to wątpię, że nie wezmą się za samochody, które w grze odgrywają drugorzędną, albo trzeciorzędną rolę... :-| Gdyby było tak jak mówisz,twórcy gier nie dokończaliby ich, ponieważ wychodziliby z założenia, że użytkownicy ściągną sobie modyfikacje :-| Niech przeciągną i do czerwca 2010 premierę, tylko niech nie wypuszczą syfu na rynek...

W pełni się zgadzam.
Nie poto ojciec pracuje dniami i nocami, żebysmy wydali jego kasę na jakaś niedopracowaną grę :-P
Troszkę źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi o to, że Mafia to gra gangsterska i na tym głównie skupiają się programiści. Lepiej będzie, jeśli stworzą świetną grę gangsterską, niż dobry symulator prowadzenia samochodów osadzony w latach '50 XX wieku. Oczywiście, nie twierdzę, że pogardziłbym takim dodatkiem.
Owszem, mafia to gra gangsterska, zgadzam się, GDZIE OGROMNĄ ROLE ODGRYWAJĄ SAMOCHODY, a do porządku wykonane drzwi w samochodzie, to nie znaczy dobry symulator jazdy samochodem... Bo gdybym chciał symulator w tej grze i przez 7 lat liczył na to, że się doczekam, to zrzygałbym się na pierwszy gameplay.. spalił komputer i na papierze, potwierdzonym własnym podpisem, przysiągłbym, że nigdy w życiu nie kupie tej gry.. Pozostaje jedynie nadzieja, że słowa wypowiedziane wczoraj, czy tam dzisiaj przez programistów - "Gameplay, był niedopracowany" - nie pójdą na wiatr.. i to już chyba każdy z nas odczuwa..
Obrazek
Plakat mnie rozwalił :-D

Obrazek

Headshot dla Vita :-D

Obrazek

Koleś po lewej ma fajną czapkę :-D

Obrazek

Naprawdę podobała mi się ta egzekucja 8-)
Hmmm trudno mówić cokolwiek o tych screenach :) Wszystkie ujęcia widzieliśmy w gameplayu z E3, ale mimo wszystko.

Pierwszy screen: nic szczególnego oprócz omawianej wcześniej grafiki, w miarę dobrze wykonanych samochodów (oprócz wnętrza, o czym wspominałem wyżej), ciekawych reklam, zimy i widoku całego horyzontu. Co jeszcze hmm.. komputery ucierpią.. xD Skoro ten z E3 miał spadki FPS-ów to matko święta ;-) Co trzeba będzie zrobić, żeby to wszystko płynnie chodziło... "The enemy is at hand - Join the army" hahahah :-D

Drugi screen: Wojtku, tą krewkę chyba Ty dodałeś prawda :D ? po takim rozbryzgu nie mamy czaszki :mrgreen:
Bardzo podobają mi się efekty, kiedy ostrzeliwujemy samochody. Do wybuchów doczepiłbym się o realizm, a raczej coś, co z realizmem ma mało wspólnego. Fajnie będzie postrzelać z tej maszynki.

Trzeci screen: Ucieczka po misji z grubasem. Ludzie z parasolami, ciekawe. Czapka faktycznie kozacka. Podobają mi się wcześniej wspomniane odbicia okolicy w oknach.

Czwarty screen: Już od dawna chciałem o tym powiedzieć. Ta egzekucja wygląda dosyć śmiesznie. Nie dlatego, że budzi grozę i pewnie nie jednemu nastolatkowi nie pozwoli spać, ale dlatego, że przesadzili z krwią. Musieliby walić do niego z 3 tommy gunów i z 2 coltów na raz, żeby osiągnąć taki efekt w rzeczywistości. Stanowczo, za dużo krwi.

Pozdrawiam
Tomasz napisał(a):
Drugi screen: Wojtku, tą krewkę chyba Ty dodałeś prawda :D ?

Nic nie dodawałem. Tak jest na filmiku. Zwolnij sobie klatki a sam zobaczysz :-)