Powiem szczerze, że po zobaczeniu takiej zapowiedzi, aż mnie zatkało. Nie spodziewałem się tego, bynajmniej nie tak szybko. W sumie to patrząc, twórcy muszą widzieć jakiś biznes w tym, żeby czasy gry cały czas toczyć w przód. Chociaż perspektywa lat 70 też może być całkiem niezła, chociaż wolałbym dla starej poczciwej Mafii coś w okolicach II WŚ.
Pomyślałem, że pobawię się trochę obrazkiem, rozjaśnię go i może będzie można dostrzec coś więcej, co może skrywa się w ciemnościach. Niestety nic odkrywczego nie znalazłem. Jednak dodatkowo postanowiłem przybliżyć sobie postacie. Dodatkowo potraktowałem to różnymi filtrami wyostrzającymi i zauważyłem ciekawy element. Mianowicie kobieta w brew pozorom nie musi być wcale czarnoskóra. Jakby się przypatrzeć to ma taki sam odcień jak reszta osób. Prędzej mogło się tak wydawać z powodu oświetlenia światła, które bardziej padało na inne twarze, na jej najmniej. Powiem szczerze, że żadna z postaci nie przypomina mi nikogo. Może twórcy nas zaskoczą i osoba, która jest ofiarą i jest specjalnie odwrócona tyłem do nas to jakiś z naszych starych znajomych. Myślę, że na garnitury i pełną kulturkę nie ma co liczyć, widać to również. Całkowicie po lewej widać, że osoba jest odziana w jakąś skórę, chyba jeansy i ma dość specyficzną fryzurę, chyba coś na styl Trevora z GTA V. Następna osoba o fryzurze Vito z 20 lat wcześniej (co dość mocno może mylić) wydaje się być ubrana również w jakąś skórę czy coś takiego. Jest ona najmniej oświetlona, więc ciężko coś dojrzeć. Następnie kobieta z afro na głowie, stojąca w bardzo pewnej pozie, ma na sobie biały bezrękawnik oraz spódnicę. W takim razie musi być jej ciepło, szczególnie, że to wieczór, więc raczej możemy się spodziewać ciepłych klimatów. Ma chyba na ręce jakąś branzoletkę. Ostatnia osoba najlepiej ubrana, w garnitur, o chyba siwych włosach może być kimś wyższym, nie wiem. Zleceniodawcą? Trzyma ręce w kieszeni co symbolizuje, że nic w tej chwili nie musi robić, kiedy dwoje pierwszych panów - pewnie wykonawców trzyma ręce gotowe do "pracy". Następny jest pan ofiara, który jest dość sędziwego wieku, stąd moje przypuszczenia, że może być on kimś ze starych znajomych z dwójki. Ubrany w szary garnitur, klęczy i najprawdopodobniej już myśli o tym jaki krokodyl go schrupie. W sumie to patrząc na okoliczności - być może będzie to dość częsta forma egzekucji.
Poniżej wrzucam rozjaśnioną grafikę.