Mafia TCOLH Mini Army mod

Bolt napisał(a):
Ogólnie od bardzo dawna marzyła mi się modyfikacja dodająca nieco życia do freeride.

Jest taki mod zwie się Lost Heaven 1932 stąd można pobrać : http://mafia.scorpions.cz/clanek/mody-l ... 2-v1-1-1-2

BorgNine - Myślę,że możesz podpatrzyć co nie co z tego moda i zasięgnąć pomysłów do swojego. Są tam fajne animacje i rozmowy z misji Uciekinier, które byłyby przeze mnie mile widziane w twoim
modzie. Powodzenia!!!
„An eye for an eye makes the whole world blind.”
~Mahatma Gandhi
Tommy Gun napisał(a):
Jest taki mod zwie się Lost Heaven 1932 stąd można pobrać : http://mafia.scorpions.cz/clanek/mody-l ... 2-v1-1-1-2

Słyszałem o nim. Kiedyś miałem okazję go wypróbować, jednak nie spełnił moich oczekiwań głównie dlatego, że wskakuje w miejsce jazdy ekstremalnej :-P Najchętniej gdybym potrafił, powyciągałbym większość skryptów z tego moda i na ich oparciu stworzył coś podobnego, ale do freeride.

Ech, coś dzisiaj tyle postów się pojawia w sprawie modyfikacji, może sam się za to zabiorę ;-)
Bolt napisał(a):
jednak nie spełnił moich oczekiwań głównie dlatego, że wskakuje w miejsce jazdy ekstremalne

To dziwne, bo Lost Heaven 1932 zastępuje Toturial (Samouczek)
~Mahatma Gandhi
Tommy Gun napisał(a):
To dziwne,bo Lost Heaven 1932 zastępuje Toturial (Samouczek)

Ech... no tak. Mój błąd ;-) Instalowałem go dawno temu. Niemniej jednak wolałbym mieć wszystkie tryby w oryginale. Freeride to freeride ;-)
Zgadzam się z tobą. Niemniej jednak LH1932 pozostaje jedną z moich ulubionych modyfikacji: Ożywia miasto jednocześnie nie psując, a nawet powiem poprawiając klimat.
~Mahatma Gandhi
Heh. Tak mnie zachęciłeś tym LH1932, że chyba jeszcze raz sobie to zainstaluję. Tym razem jednak będę bardziej zwracał uwagę na szczegóły, przy czym dokładniej sobie poeksploruję mapkę. Może za drugim podejściem zyska moją sympatię.

Troszkę odbiegliśmy od tematu Mini Army moda :-) Niemniej jednak mam nadzieję, że następne wersje będą nieco bardziej dopracowane i bogatsze w szczegóły.
MafiaTCOLH_MiniArmymodV4

Zmiany:
-Dodanie samochodów na parkingach w Hoboken,Litle Italy oraz obok szpitala
-dodanie 2 ambulansów przed szpitalem
-poprawienie błędu z zacinającymi się gangsterami(BOLT)
-Dodanie wrogiej reakcji gangsterów gdy ich zaatakujemy(rozstrzelanie)
-zmiana ceny wynajmu gangstera z 1000$ na 3000$(też Bolt)

To ostatnia wersja na dzisiejszy dzień :).

Link:
http://www.mediafire.com/download/41w9v ... ymodV4.rar

Pozdrawiam BorgNine...
Teraz jest zdecydowanie lepiej, ale jeszcze nie idealnie ;-)

Podobał mi się ten patent z gangsterami na wysepce (nieopodal mostu Terranova) gdzie oni nas atakowali i to jeszcze bez broni :-)
Zaparkowane autka też w porządku, chociaż tego Bolta Thowera koło szpitala zamieniłbym na coś innego. Niespecjalnie pasuje do klimatu oraz mocno się wyróżnia na tle innych aut (mógłby być ewentualnie ukryty w mało widocznym miejscu).
Błąd z gangsterami. Gdy wynająłem sobie jednego i tylko wyciągnąłem (nie zaatakowałem) broń z ekwipunku, od razu zaczął do mnie strzelać. Sprawdziłem to dwa razy uruchamiając freeride.
I na początku rozgrywki mamy jedynie colta. W sumie dobrze. A gdyby się jeszcze dało u Żółtego kupić granaty?
Fajny podoba mi sie a zwlaszcza parkingi bogate w auta;)
Bolt napisał(a):
Teraz jest zdecydowanie lepiej, ale jeszcze nie idealnie ;-)

Podobał mi się ten patent z gangsterami na wysepce (nieopodal mostu Terranova) gdzie oni nas atakowali i to jeszcze bez broni :-)
Zaparkowane autka też w porządku, chociaż tego Bolta Thowera koło szpitala zamieniłbym na coś innego. Niespecjalnie pasuje do klimatu oraz mocno się wyróżnia na tle innych aut (mógłby być ewentualnie ukryty w mało widocznym miejscu).
Błąd z gangsterami. Gdy wynająłem sobie jednego i tylko wyciągnąłem (nie zaatakowałem) broń z ekwipunku, od razu zaczął do mnie strzelać. Sprawdziłem to dwa razy uruchamiając freeride.
I na początku rozgrywki mamy jedynie colta. W sumie dobrze. A gdyby się jeszcze dało u Żółtego kupić granaty?

Zaatakowali cię tylko dlatego bo ten patent z wrogą reakcją szefa by nie zadziałał(atakowali by się na wzajem).
A szef reaguje na wyciągnięcie broni jak na atak .
Więc muszę to usunąć bo uniemożliwia to kupowanie broni u Żółtego Pete'a.

A z tym Boltem Thowerem to troszkę przesadziłem
(ciekawe dlaczego nie wspomniałeś tych dwóch ambulansów pod szpitalem).
Na wysepce planuję dodać jakieś wojny Gangsterów (Salieri vs Morello).

Nie wiem czemu ale moja Mafia przestała reagować na kolejne skrypty.
BorgNine napisał(a):
Nie wiem czemu ale moja Mafia przestała reagować na kolejne skrypty.

Jakie go programu do skryptów używasz? BSV?
~Mahatma Gandhi
Tak BSV w wersji 6.0.
Spróbuj uruchomić jako administrator. Mafia czasami ma to do siebie, że nie chce reagować na zmiany, Jeżeli program edytujący nie został uruchomiony jako administrator.
~Mahatma Gandhi
Ok dzięki za pomoc.
BorgNine
Nie ma sprawy. Sam miałem ten problem.
~Mahatma Gandhi