Mafia New Textures Mod by PekTos

Witajcie!
Chciałbym zaprezentować wam moda mojego autorstwa. Zawiera on zmienione kolory niektórych aut (w następnych wersjach najprawdopodobniej będzie ich więcej) oraz zmienione tekstury dróg i chodników - te zaś robiłem metodą prób i błędów.
Przejdźmy do sedna sprawy.

To, co zmienia mod w wersji v1.0:

- Zmiana kolorystyki pojazdów:
  • Thor 812 Cabriolet (z czarnego na biały)
  • Thor 810 Phaeton (z czarnego na biały)
  • Thor 810 Sedan (z czarnego na biały)
  • Lassiter V16 Fordor (z zielonego na biały)
  • Shubert Extra Six Fordor (z niebieskiego na czarny) - kolor został stworzony z myślą o tym, że FBI nimi jeździło
  • Shubert Extra Six Tudor (z niebieskiego na czarny) - --- | | ---
  • Silver Fletcher (zmiana pozycji klamki)
  • Falconer (z fioletowego z siwym dachem na zielony z białym dachem) - może ulec zmianie;

- Zmiana wyglądu dróg;

- Zmiana wyglądu chodników.

Download: mafia_new_textures_mod_by_pektos_v1.0.rar

Wynoszenie moda na inne fora surowo zabronione bez wiedzy autora!

Screen'y:

Proszę pisać pod tematem propozycje na inne kolory bądź tekstury. Ja odpiszę czy to jest wykonalne czy też nie.
Wygląda całkiem, całkiem. Jedynie kolorystyka Falconera mi się średnio podoba.
Pytanie, drzwi w Silver Fletcherze otwierają się tak jak wcześniej, czy wraz ze zmienieniem pozycji klamki tez zmieniłeś sposób otwierania się drzwi?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
I tu właśnie tkwi błąd twórców gry, ponieważ drzwi powinny otwierać się w drugą stronę, i zrobili teksturę w miarę swojego założenia. Ale zapomnieli o zmianie kierunku otwierania się drzwi. Dlatego zmieniłem miejsce klamki, żeby nie otwierało się o gołą blachę tylko o klamkę :-) . Co do koloru Falconer'a, zamierzam go zmienić w wersji v1.1, tylko pytanie na jaki? I tu właśnie pojawiacie się wy :))
Bardzo fajny, przyjemny modzik.

A Falconera przemaluj na butelkowy zielony (kolor butelki Lecha) to co teraz jest białe, a to co teraz jest zielone zmień na heban.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Fajny modzik. Brakowało mi czarnych Shubertów. ;-)
Tory na drodze wyglądają źle i sztucznie.
Obrazek
@Hades, pokombinuję z tymi kolorami ;-)
@Lizak, powiedz na jaki kolor to też pokombinuje :-)

@EDIT

Efekt prośby Hadesa:

Może jeszcze tą rejestrację poprawię w najbliższym czasie, bo nic na niej nie widać w wersji oryginalnej :-) . Czy mam przemalować niebieskiego Falconer'a? I jeszcze jedno pytanie mnie trapi, mianowicie chodzi o te nadkola w Falconerze, mam je jakoś przemalować, czy może niech zostaną czarne?
Jak już to na kolor zielony czy na heban? Decyzja należy do was :-D .
Chyba pomieszałeś te kolory, bo chyba zielona miała być karoseria, a hebanowy dach :P
Co do nadkoli to możesz je zrobić pod kolor karoserii, o ile będzie to wyglądało w miarę estetycznie.
Obrazek
Zrobiłem wedle życzenia Hadesa :)) ale mogę to poprawić ;-) co do nadkoli to zrobię jak uważasz, ale jak nie będzie estetycznie, to po prostu zrobię pod kolor dachu.

@EDIT

Efekt prośby DonaMateo07PL:

Wybierzcie, które lepsze :-D

@EDIT

Nowy kolor Bolt'a Ambulance, oceńcie sami :)):

Troszkę poprawek w Lassiterze V16 Roadster, oraz przemalowanie:

Oraz Lassiter V16 Phaeton po gruntownym przemalowaniu:

@EDIT [25.11.13]

Co powiecie na bordowego Ulver'a? :mrgreen:

Poprawiony kolor Thor'a (z białego na jasny niebieski):

Ładnie Ci to wyszło. Szczególnie Ulver. Mógłbyś zrobić czarnego Bolta Ace?
Obrazek
Phaeton i Thor wyszły paskudnie. :P Ulver bardzo ładnie.
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Ulver mnie urzekł, taki ładny :-P
Thor lepiej wyglądał jak był biały. Co powiesz na czarnego Pheateona? Wydaje się, że taki elegancki wóz całkiem ładnie by wyglądał w takich gangsterskich kolorach.
Karetka mi się średnio podoba. Taka zbyt 'pusta'.
Mam jeszcze takie małe pytanie/zamówienie. Nie chciałbyś pozmieniać mi trochę kolory Boltów Ace do TLF Mod'a? ;-) Byś był wtedy wypisany jako jedna z osób od samochodów, jak będziesz chętny to mogę podać jakie kolory i w jakich modelach na jakie pozmieniać.
Obrazek
@DonMateo07PL & Lizak, jeśli znajdę na nie teksturę to oczywiście (byłby to dla mnie zaszczyt :-D ) podajcie mi tylko kolory i zrobię. Czyli mam rozumieć, że kolor Thor'a mam zmienić na czarny? DonMateo07PL, nie ma możliwości malowania Thor'ów każdego z osobna, ponieważ to jest jedna tekstura :-? a wiem, że ty znasz prawie każdą nazwę tekstury w folderze MAPS :-) także jak znajdziesz nazwę tekstury Bolt'a Ace to jak najbardziej. Ja osobiście też poszukam ;-)

@EDIT

Już znalazłem, dla wiadomości tekstura o nazwie: "2ft" - Bolt Ace 8-)
@DonMateo07PL, mogę to zrobić, tylko podaj kolory :D oraz obmyśliłem sobie tak, że zrobię specjalną edycję mojego moda do Lost Family Moda, prawdopodobnie będzie to v1.2, ponieważ v1.1 już zbliża się wielkimi krokami :-) Druga rzecz. Czytałem ostatnio wątek o twojej produkcji, i wspomniałeś na początku, że postarzejesz lekko Falconer'a. Z miłą chęcią zająłbym się tą robótką, jak i pozostałymi modelami :-) Jeszcze jakbyś mógł mi podać IP serwera Teamspeak 3 na PW, dla lepszego kontaktu ;-)
@Lizak, w wersji v1.1 na pewno będzie czarny Bolt Ace, bez obaw :))

Poprawiony kolor niebieski Bolt'a Model B:

Oraz Bolt Ace otrzymał nowy brąz:

Na ts'ie ostatnio i tak bywam tylko wieczorem, bo w dzień, raz, że późno wracam ze szkoły, to potem jeszcze rehabilitacje, i w domu jestem ok. 18/19, godzinkę/dwie poświęcę wtedy na najnowsze subskrybcje z YouTube, a potem dopiero biorę się za robotę, oraz ew. wbijam na ts'a. więc na razie na forum jest ze mną większy kontakt niż tam :-P Na szczęście jeszcze ten tydzień taki, od następnego będę od razu po szkole mógł brać się za robotę z modem przez następne kilka godzin, to wtedy prace na nowo ruszą w takim tempie jak wcześniej :->
Co do samochodów, to składam zamówienie, będę podawał dane kolory w kodach, będzie łatwiej:
Bolt Ace:
- Ciemnoniebieski na 0f0f0f
- Niebieski na 040f50
- Brązowy taki jak zrobiłeś
- Zielony na 1c5f2f
- Czerwony na 6b1f1f

Falconer:
- Niebieski na efe0ab i dach taki jakby miałby być w kabriolecie (składany), taki jak np. w Bolcie Ace Touring tylko o kolorze 140e08
- Bordowy na taki zielony jak zrobiłeś, a dach tak samo jak wyżej.

Na razie to tyle, bo więcej samochodów z Mafii nie będzie wykorzystanych w modzie, będą nowe dorobione.
Będę wdzięczny ;-)
Obrazek
Dobra, postaram się zrobić takie, jakie podałeś ;-) tylko ten kolor 140e08 tego dachu to zejdzie ok. 2 - 3 dni zanim skończę (dopasowanie tekstur itd.) dodam jeszcze, że tekstura dachu Falconer'a jest o wymiarach 20x27 więc trudno będzie dopasować teksturę dachu :-/ ale chyba dam radę ;-) Niniejszym zlecenie na chwilę obecną przyjmuję.

@EDIT

Początek Falconer'a do wersji DonaMateo:

Teksturę dachu zaczerpnąłem z Bolt'a Model B ;-)

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie kufer z tyłu. Zmienić mu kolor tak jak tutaj:

Tylko tu jest właśnie problem. Jest tylko jedna tekstura kufra odpowiadająca każdemu pojazdowi z kufrem. I mam pomysł, żeby zrobić czarną teksturę (zrobić ją czarną).
Zwiększ rozdzielczość tekstury falconera, np. czterokrotnie i wtedy dach jak przekopiujesz będzie dobrze wyglądał. Co do kufra, to w wersji finalnej będzie całkowicie usunięty, ale to już kto inny będzie robił.
Obrazek