Mafia New Textures Mod by PekTos

Hillbilly nie podoba mi się, zbyt 'plastikowy', za mało wyraziste te wyraziste elementy, jak np. maska, oraz brak jakiegokolwiek pocieniowania. A Bolcik bardzo ładnie i estetycznie wygląda :-D
Na PW wysłałem Falconera z ogarniętym dachem, byłbym jeszcze wdzięczny, jakbyś trochę kolor rozjaśnił, bo miał być biały z lekkim zabarwieniem kremowego, a wyszedł kremowy, ale tutaj to głównie mój błąd bo taki kolor dałem :-P
Możesz spróbować z ded4bd
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Dobra, już zrobiłem, mam nadzieję, że o to chodziło:

A drugi Falconer ma zostać taki, jaki jest pokazany na screen'ach wcześniej? Hillbilly 5.1 FWD jescze będzie poprawiony, nic się nie martwcie ;-)
Obrazek
Niezupełnie, tylko kolor karoserii taki sam, ten ciemniejszy zielony, nie ten pierwszy, ten późniejszy, dach taki jaki Ci zrobiłem, oraz błotniki bez zmian, czyli czarne, oryginalne.
Obrazek
Aha, jutro najprawdopodobniej zrobię, może nawet dziś. Wyczekujcie postów ;-)

@EDIT

Zrobiłem to szybciej, niż się spodziewałem :-) :

Przypuszczam, że o taki efekt ci chodziło :-D
Obrazek
Dokładnie ;) Zostanie przez kogoś jeszcze trochę przemodelowany, ale najważniejsze, że tekstura już jest gotowa.
Obrazek
W takim razie wyślę ci na PW paczkę z teksturami, a ty mnie wpiszesz na listę (bardzo mi zależy :oops: ). Na miejscu tego, kto będzie modelował, usunąłbym tą szybkę z boku (tą pierwszą od tyłu) bo szpeci to wygląd, jeżeli ma być to kabriolet :-/ . Ale to już wasza decyzja ;-) .
Obrazek
Całą górna część będzie usunięta, zostanie tylko sam dach z lekko zmiękczonym nachyleniem, oraz przednia szyba.
Na listę już Cię wczoraj wpisałem, jest ona w pierwszym poście w temacie do moda.
Obrazek
Wielkie Bóg zapłać za Bolta. W końcu Fordów T najwięcej było w kolorze czarnym ;).
Obrazek
Jeszcze jedna sprawa, zapomniałem :-P
Chodzi o taksówkę i gangstera. W nich też trzeba zmienić dach. W taksówce trzeba na logo usunąć "Lost Heaven", zostawić samo "Taxi", ale myślę, że ułatwi ci robotę, jeśli nie musi być żadnego loga, wystarczy sam czarny napis "TAXI", bez żadnego tła. Dodatkowo jakość tej szachownicy można trochę polepszyć, oraz odcień żółtego zmienić na b0884f

Co do Falconera Gangstera, to oczywiście dach, oraz nasycić trochę czarny, mianowicie do 060606

Będę wdzięczny :->
Obrazek
Będzie w obu przypadkach trudno, i nie wiem kiedy skończę, najprawdopodobniej jutro, albo pojutrze :-/

@EDIT

Mówiłem, że będzie trudno, nie wiem właśnie jak to zrobić:

Nawet, jeśli wyczyszczę tło, zrobi się ono białe :-? (to jest oddzielna tekstura)
Pytanko, wiesz może jak się nazywa tekstura Gangsterskiego Falconer'a? Nigdzie jej nie mogę znaleźć :-|
Obrazek
Co do loga, to w nim tło musisz zrobić, takie same jak jest w tym miejscu na normalnej teksturze samochodu. Napis trochę grubszy, najlepiej wykorzystaj go stąd, wystarczy usunąć tło:

Co do gangstera to - 0bh
Obrazek
Za gangstera dzięki, a taksówkę, to pokaże teraz jak to zrobiłem:

Jak widać ten sam kolor, ale już inny efekt :-/
Obrazek
Chociaż szczerze, to tamto logo co prędzej podesłałem jest słabe. Wrzuć tą teksturę, takie logo zrobiłem:
Obrazek
Obrazek
To sam się dzieje:

Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy :-(
Obrazek
Pisałem już prędzej:
[...] tło musisz zrobić, takie same jak jest w tym miejscu na normalnej teksturze samochodu.

Najpierw trzeba zrobić teksturę samochodu, potem ten znaczek dostosować.
Obrazek