Mafia New Textures Mod by PekTos

Ale wtedy inne tekstury będą spikselizowane :-/ i będzie brzydko wyglądało :cry:

Jak dotąd tak wygląda:

Spróbuję zrobić tak jak ty proponujesz ;-)
Aha, już mnie możesz wpisać jako gościa od tekstur :-)

@EDIT

Spróbowałem, lecz się zawiodłem. Takie było niewyraźne, że wyglądało aż za bardzo sztucznie :~
Przeskaluj interpolując sześciennie, to automatycznie piksele nie będą się powiększały, tylko czym będą większe, tym bardziej się będą rozmazywały, w całkiem podobny sposób jak w Mafii, dzięki czemu nie widać tam pikselozy.

Przykłady:
Oryginalny obrazek 100x50 px.

Powiększony obrazek bez interpolacji 200x100 px.

Powiększony obrazek interpolując sześciennie 200x100 px.

Nie wiem w jakim programie przerabiasz, ale raczej w każdym bardziej zaawansowanym niż paint (np. gimp) powinna taka opcja być. Jeśli w taki sposób powiększysz to nie będzie pikseolzy, i będzie dobrze ;) Ew. jak będzie już to trochę rozmyte, to możesz jeszcze wyostrzyć, jak sobie nie poradzisz, to możesz wysłać gotową teksturę, a ja po prostu zrobię ten dach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Nie załadowały się obrazki ;-) ja to robię Paint.NET'em, bo GIMP'em się dopiero uczę.
Zrobiłem screena, i wrzuciłem na inny hosting jak tamte nie chce się załadować.
Dodatkowo, to w takim razie, zrób tą teksturę, po czym po prostu mi ją wrzucisz na jakiś hosting, wyślesz, a ja wtedy zrobię ten dach.

Obrazek
Próbowałem teraz znaleźć opcję w GIMP'ie, która to umożliwia i za cholerę nie mogę tego znaleźć. Gdybyś powiedział gdzie tego szukać to po prostu w GIMP'ie bym skalował a w moim (przeze mnie ogarniętym programie) będę robił dalej ;-)

@EDIT

I teraz tak zrobiłem i też tak wyszło :-) czyli ma być rozmazane?

@EDIT

Efekt powiększenia tekstur (powiększenie 3x):

Jest dobrze, tylko ten dach jest taki rozciągnięty, musisz go, że tak powiem zwężyć, tak, żeby nie był rozciągnięty, no i oczywiście kolorek nadać.
Obrazek
Wiem, to dosyć żmudna praca, ale mnie satysfakcjonuje ;-) ta tekstura jest domyślną Bolt'a Model B i ciężko dopasować ją do Falconer'a :-|
Po prostu jak teraz jest rozciągnięta, to trzeba by (patrząc, że teraz dłuższa jest długość x, a y to ta krótsza)
x : 0,5 x = y * 2 = z
Tak mi się przynajmniej wydaje, nie wiem czy dobrze, bo nie ogarniam matematyki. Czyli tak jak teraz masz, skalujesz w naszej umówionej długości x na połowę, a potem kopiujesz w miejsce tamtego i robisz pobierając teksturę łączenie, tak aby nie było go widać. Albo maskujesz pędzlem to łączenie, o ile masz takie zdolności, żeby idealnie pocieniować itp. W ten sposób zwężysz i nie będzie rozciągnięte.
Obrazek
Policz sinusa jeszcze. :roll:

Nie lepiej po prostu porównać orginałki Falconera i Bolta i zobaczyć proporcje mniej więcej żeby na czuja potem wkleić?
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Staram się to w ten sposób wytłumaczyć, od razu mówiąc jak to zrobić, ale jak widać średnio mi to idzie, tym bardziej, że staram się wspomagać matematyką, co chyba tylko pogarsza sprawę :-F
Obrazek
Ja już obmyśliłem sprawę jak to zrobić. Teraz powiem, jak powyższa tekstura dachu Falconer'a została zrobiona. Góra dachu jest zrobiona z tylnej części dachu Bolt'a Model B. Tył dachu również został zrobiony z tej samej tekstury. Dach Falconer'a jest na teksturze położony wzdłużnie, a tył dachu Bolt'a jest położony poprzecznie, a ja po prostu źle zwężyłem i wyszło tak jak wyszło (co oczywiście zostanie poprawione). I ja teraz chcę zrobić tak, że obrócę teksturę tyłu dachu Bolt'a i zobaczę jak wyjdzie ;-) dam w tym poście ss'y efektu.

@EDIT

Już nie wygląda jakoś bardzo rozciągnięty ;-) :

Zastosowałem taką technikę, jaką mi zaproponowałeś, rozciągnąłem tak tylko jak najmożliwiej się da :-) teraz tylko kolor ;-)

@EDIT

I w końcu nowe kolorki Bolt'ów Ace:

Jeżeli mogą być, to wyślę ci na PW, a jeśli nie, to ew. coś poprawię ;-)
Falconer prezentuje się świetnie w tym kolorze. Dobra robota :3 Bolciki też nieźle wyglądają. Nie zapomnij o czarnym ;)
Obrazek
Nie zapomnę, te Bolt'y są do wersji dla DonaMateo, czekam tylko na odpowiedź, czy mogą być ;-)
Obrazek
Teraz to ten dach jeszcze gorzej wygląda :P
Wyślij teksturę Falconera mi na PW to ją ogarnę, bo całkowicie nie o to mi chodziło.
A Bolty bardzo fajne, tylko jeszcze na czarnego czekam :mrgreen:
Obrazek
Czarny już powoli jest :-D

@EDIT

Może by tak coś z poza fabuły, odrestaurowany Hillbilly 5.1 FWD:

Oraz czarny Bolt Ace przez niektórych oczekiwany ;-) :

Dodam, że teraz każdy kolor Bolt'a Ace ma inny numer tablicy rejestracyjnej, także jest to jakieś urozmaicenie :-D ale ten screen zrobiony został wcześniej :lol:
Obrazek