Mafia 2 po polsku czyli ... po angielsku

No i niestety Cenega zawaliła sprawę na całego. Mafia 2 w Polsce miała być zlokalizowana. Niestety tak się nie stało. Gra instaluje się po angielsku. Przeglądałem czeskie fora i tam mają ten sam problem. Pozostaje nam tylko czekać na jakąś reakcję ze strony Cenegi.
Jest jakiś sposób na to, żeby była z polskimi napisami, więc zawaliła, ale nie na całego (nie bronię ich). Niestety nie napiszę co trzeba zrobić, żeby była po polsku, bo nie mam Mafii. Wiem jedynie, że niestety trzeba trochę nakombinować.
Obrazek
Oj mnie to rozwścieczyło gdy odpalam grę i widzę, ze nie ma narodowego języka. Myślałem, ze to u mnie jest jakiś błąd czy coś źle zainstalowałem. Czy musieliście aktualizować grę przez Steam'a ? Chodzi mi głównie o ściąganie ok. 700mb pliku ? Nie wiem co to jest nawet...
SleThu napisał(a):
Oj mnie to rozwścieczyło gdy odpalam grę i widzę, ze nie ma narodowego języka. Myślałem, ze to u mnie jest jakiś błąd czy coś źle zainstalowałem. Czy musieliście aktualizować grę przez Steam'a ? Chodzi mi głównie o ściąganie ok. 700mb pliku ? Nie wiem co to jest nawet...

To co się pobiera to właśnie język angielski, z tego co zdążyłem zauważyć.
Ten sam problem był z serią total war kiedy po raz pierwszy skojarzoną ją ze steamem.
Wystarczy włączyć Steam, przejść do biblioteki gier, kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę Mafii, wejść we właściwości, zakładka język i tam przestawić na Polski, Steam będzie ściągał jęz. Polski i powinno być ok. ;)
maciejek597 napisał(a):
Ten sam problem był z serią total war kiedy po raz pierwszy skojarzoną ją ze steamem.
Wystarczy włączyć Steam, przejść do biblioteki gier, kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę Mafii, wejść we właściwości, zakładka język i tam przestawić na Polski, Steam będzie ściągał jęz. Polski i powinno być ok. ;)

Nie ma polskiego do wyboru. Jest angielski, niemiecki, włoski, hiszpański i francuski.
No to klapa ale może będzie jakieś spolszczenie czy coś bo przecież tak nie może być. A jak się normalnie zainstaluje bez żadnego ściągania to też po angielsku?
Myślę, że to tylko kwestia czasu żeby Cenega wrzuciła na Steama język Polski.
Wpisujecie w Google "Mafia 2 spolszczenie" i ściągacie plik ważący 387mb ;-) To chyba jedyny obecny sposób. Po wgraniu tego pliku, gra ma polskie napisy (bez dubbingu!). Jeśli ktoś nie mógłby znaleźć, piszcie na PW.
Obrazek
Właśnie ide po grę i wchodze na forum a tu takie news.Cenega nie pierwszy raz pokazuje swój brak profesjonalizmu.
IntelCore i7 920/GeForce GTX 295 x2,/3x2 OCZ Ram/Win 7 64-bit
HaHa, cała Cenega... Myślę że zrobią coś z tym do wieczora.
Ja też tak myślę, grę będę miał tak gdzieś w południe dzisiaj więc też bym chciał sobie po polsku zagrać.
Ja myślę że to nie wina Cenegi tylko samego Steama. To samo było z Kane & Lynch w którym polski język pojawił się z opóżnieniem. Poczekamy zobaczymy.
O nieeeeee. na pewno nie będę grał po angielsku. poczekam aż to poprawią albo najlepiej ściągnę jakieś spolszczenie. na pewno w sieci tego pojawi się dużo, zwłaszcza że nie ma polskiej wersji. mam nadzieję że jeszcze dzisiaj będzie polski język.
No wesoło się zrobiło :D

A ten plik, który dodaje spolszczenie to jest bezpieczny i oficjalny?
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)